Котлети з цвітної капусти з сиром, приготовлені таким чином, дуже добре підходять для дитячого харчування. На мій погляд, ці овочеві котлети виходять дуже ніжними, вони буквально тануть у роті. Завдяки панірувальним сухарям у котлет виходить рум’яна хрустка скоринка.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста 1кг .
- Моцарелла 130 р.
- Пармезан 70 р.
- Борошно 85 р.
- Панірувальні сухарі 35 р.
- Яйце 3 шт.
- Часник 2 зуб.
- Оливкова олія 20мл .
- Сіль 1 ч.л
- Перець чорний мелений 1/2ч.л
- Горіх мускатний 1/2ч.л
Як готувати котлети з цвітної капусти:
Цвітну капусту ретельно вимийте під проточною водою та обсушіть паперовими рушниками. Для котлет вибирайте щільний та пружний овоч. Зріжте потемнілі або зіпсовані суцвіття і видаліть зелене листя. На великій тертці натріть сири та капусту. Щоб качан було зручно натирати, розділіть його на суцвіття.
Подрібнені інгредієнти висипте в глибоку миску. Посолити, поперчити, додати натертий на дрібній тертці мускатний горіх і видавити через спеціальний прес часник.
ЧИТАТИ ЩЕ: 🌺 Українські крученики з різними начинками – найкращих 6 рецептів
Ретельно все перемішайте, потім всипте борошно, панірувальні сухарі дрібної фракції, яйця та олію. За бажанням можна додати улюблені спеції, приправи чи свіжу зелень. Знову перемішайте масу до густого однорідного стану. Якщо суміш виходить рідкою, додайте невелику кількість борошна. Сформовані котлети мають тримати задану форму.
Змочіть руки у холодній воді та скачайте з тіста невеликі кульки. Намагайтеся, щоб вони були приблизно однакового розміру. Підготуйте форму і застеліть її пергаментним папером для запікання. Викладіть туди котлетки, залишаючи між ними відстань 2-3 см.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺«Хлібні» котлети, як соковитий шніцель – у чому секрет?
Поставте лист у розігріту до 200 °С духову шафу. Запікайте 25 хвилин до золотистої скоринки. Смачні та ароматні котлети готові. На обід котлетки добре доповнять кашу або картопляний гарнір. Подавати цю страву можна зі сметаною, несолодким йогуртом або з улюбленим соусом.
Смачного вам ,любі друзі! 🌺