Дуже смачна свинина з помідорами та сиром , яка запікається в казанці у духовці. Часто її ще називають “м’ясна гармошка”. Дуже апетитна страва, соковита і смачна. Відмінно підійде на святковий стіл. Спробуйте!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Свинина 1.5 кг
- Олія рослинна 50 мл
- Паприка 1 ч.л
- Перець чорний мелений ½ ч.л
- Приправа для м’яса 1 ч.л
- Часник свіжий 3 зубчики
- Сир твердих сортів 100 гр
- Помідор 2 шт
- Цибуля ріпчаста 2 шт
Як готується свинина з помідорами та сиром :
У піалу виливаємо олію, додаємо сіль, паприку, приправу для м’яса, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Усі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Шматок свинини (краще взяти карбонат) нарізаємо пластинками завтовшки 1,5 см трохи не дорізаючи до кінця.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Рулет із свинячої корейки з фаршем прикрасить святковий стіл
Поміщаємо м’ясо у форму і поливаємо соусом з олії та приправ. Ретельно промащуємо все м’ясо, прикриваємо плівкою і залишаємо маринуватися на 10-12 годин.
Сир нарізаємо тонкими пластинками.
Помідори нарізаємо кружечками.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кружечками.
Замариновану свинину перекладаємо у форму для запікання. У розрізи укладаємо по парі кружечків помідора, скибочку сиру і кружок цибулі. Пензликом збираємо маринад, що залишився, і змащуємо м’ясо зверху.
Форму з м’ясом накриваємо кришкою або фольгою і ставимо в заздалегідь розігріту до 190°C на 1 годину.
За годину знімаємо з м’яса кришку (або фольгу), зменшуємо температуру до 170°C і запікаємо ще близько 30 хвилин до красивої рум’яної скоринки зверху.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Домашня шинка по спрощеному рецепту із свинини та курки
Подаємо свинину до столу в гарячому вигляді, розрізавши на порційні шматочки. Приємного апетиту 💙💛