Сьогодні пропоную приготувати рулет із свинячої корейки з фаршем .Хоча такий рулет можна приготувати зі свинячої шийки. Але я волію використовувати свинячу корейку. Вона менш жирна та її можна тонко нарізати. М’якуш свинячої корейки практично не містить жиру, це найпісніша частина свинячої туші, і досить часто цю частину свинини рекомендують вживати тим, хто на дієті. Ну а ви вирішуйте самі що взяти, корейку чи шию. Зазвичай такий рулет я готую до свят, на Різдво або Паску, на дні народження когось із родини ,можу тільки міняти начинку.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- свиняча корейка: приблизно 1,5 кг
Начинка:
- свинячий фарш: 0,5 кг
- цибуля: 1 шт.
- часник: 3 зубчики
- майоран: 1 ст
- трав’яний перець: 1,5 ч. л
- чорний перець: 0,5 ч.л
- сіль: 1 ч. л.
- паприка: 1 ст. л.
- сметана : 3 ст
- відвар: 80 мл
- яйця: 2 шт.
Додатково:
- м’ясна сітка або нитка для обв’язки
- 1 ст. л. домашнього сала
- цибуля ріпчаста: 3-4 шт.
- часник: 3 зубчики
- лавровий лист: 3 шт.
- запашний перець: 3 насінини
- кольоровий перець: 1 ст
- гілочка розмарину
Як приготувати рулет зі свинячої корейки:
Цибулю натріть на тертці, а очищений часник видавіть через прес. Додайте до фаршу разом з іншими інгредієнтами начинки, крім яєць. Суміш повинна мати дуже виразний смак, тому що аромат цих спецій також вбере свиняча корейка під час запікання. Нарешті додаємо яйця і ще раз ретельно вимішуємо.
Гострим ножем робимо надріз по всій довжині корейки, глибиною приблизно 1 см. Потім, витримуючи рівень 1 см, розрізаємо м’ясо, як би намагаючись його розгорнути. Ріжемо до утворення цілого листа. Накрийте фольгою і товкачиком розбийте будь-які нерівності.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Домашня запечена корейка: чудовий рецепт для заміни ковбаси з магазину
Викласти начинку на готову свинячу корейку. (Шар начинки не повинен бути занадто великим, оскільки під час запікання рулет порветься) Свинячу корейку досить щільно згорнути в рулет. Пам’ятайте, що зовнішній шар свинячої корейки перед розрізанням також повинен бути зовнішнім шаром рулету.
Покладіть рулет швом донизу і щільно обмотайте його ниткою або помістіть у сітку. На сковороді розігріти сало. Обсмажуємо рулет з усіх боків, починаючи з боку шва. Викласти рулет у форму для запікання. Додати в блюдо ріпчасту цибулю, часник з лушпинням, лист, зелень, кольоровий перець і гілочку розмарину.
Накриваємо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте приблизно 1,40 – 2 години. В кінці запікання перевірте ступінь рум’яності м’яса, щоб воно не сильно засмажилось. Вимкніть духовку і залиште рулет у закритому посуді.
Якщо подавати на обід як печеню, подавайте гарячим. Ідеально смакує з грибним, хріновим або гірчичним соусом.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Домашня шинка по спрощеному рецепту із свинини та курки
Якщо ви плануєте їсти рулет холодним, вийміть його з духовки через 30 хвилин і відставте остигати. Потім поставте в холодильник, для кращої тонкої нарізки. Смачного! ❤