Гламурні курячі ніжки в шубці – раджу спробувати хоч раз

Швидко, смачно, ефектно для святкового столу – запечені гламурні курячі ніжки в шубці. Будь-яка господиня ними нагодує гостей до відвалу. За рахунок запікання в шубці м'ясо залишається соковитим та м'яким. Сама шубка просочується ароматами курки і виходить дуже смачною. Смачного!

Сьогоднішній рецепт для великих шанувальників курки. З досить простого набору продуктів виходить оригінальна і досить незвичайна страва – гламурні курячі ніжки в шубці. Готувати ніжки можна і до звичайного, і до святкового гуляння. Проста та дуже смачна, а головне ситна страва. Готові ніжки можна одразу подавати на стіл.

Інгредієнти:

 для семи штук гомілок:

  •  курячі гомілки – 1 кг (7шт)
  •  булочка – 7 шт (по 50 – 60 г)
  •  майонез чи натуральний йогурт – 70 г
  •  гірчиця – 35 г
  •  кетчуп – 70 г
  •  твердий сир – 100 г
  •  листкове тісто – 250 г
  •  яйце – 1 шт
  •  кефір – 100 г (для маринаду)
  •  сіль, перець, приправа до курки
  •  сухий часник

Як готувати гламурні курячі ніжки в шубці:

Для початку необхідно помити та зачистити курячі ніжки. Далі солимо, перчимо, посипаємо приправою та сухим часником. Заливаємо кефіром, вимішуємо і залишаємо маринуватися щонайменше на одну годину.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ:  Фаршировані курячі стегенця запечені в духовці – святково та дуже смачно

Тим часом у булочок зрізаємо верхівки та видаляємо м’якуш. Готуємо соус: Перемішуємо кетчуп, майонез та гірчицю. Майонез можна замінити на натуральний йогурт. Сир натираємо на середній тертці.

Мариновані гомілки викладаємо на лист і запікаємо в духовці 45 хвилин при температурі 170 градусів. Гомілки потрібно в процесі запікання повернути, щоб вони зарум’янилися з усіх боків. Дістаємо ніжки їх духовки і даємо трохи охолонути. У середину булочки кладемо соус та сир. Зверху встановлюємо курячу ніжку.

З розмороженого листкового тіста вирізаємо за допомогою кільця для салату коло, а по центру ще одне коло за допомогою кришки від пластикової пляшки. По краях тіста можна зробити гарний візерунок. Вийде, ніби “спідничка”.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Курка фарширована млинцями – вершина майстерності будь-якої господині

“Одягаємо” нашу “спідницю” на курячу ніжку з булочкою. Змащуємо тісто яйцем і посипаємо кунжутом чи льоном. Ось тепер вийшла вже шубка. Відправляємо гомілки в розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин до утворення золотистої скоринки. От і все!

Наші “Гламурні курячі ніжки в шубці” готові!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Гламурні курячі ніжки в шубці – раджу спробувати хоч раз
Королівське варення із полуниці: виходить густий сироп та мармеладні ягоди