Фарширована гомілка індички з куркою – оригінально, святково та дуже смачно

Фарширована гомілка індички - чудова ідея для святкового столу. Я часто фарширую птицю, дуже смачно подати на святковий стіл у охолодженому вигляді як м'ясну нарізку. Нога індички не просто фарширується, а запікається у власній шкірі, «як у панчосі».Симпатично виглядає на столі та гостям подобається. Цього разу я приготувала цю страву на День народження чоловіка. Така нарізка сподобається всім! ❤

Така фарширована гомілка індички з куркою – гарна закуска абсолютно на будь-який випадок! Чи то звичайний сніданок, перекус, чи то гучне святкове застілля. Готується ця закусочка, до речі, дуже просто і виходить смачна-смачна. До відповідального моменту варто віднести відділення шкірки від самої гомілки. Тому дуже важливо, щоб ніж був досить гострим. Решта процесу не викличе складності.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Цікава особливість цього рулету в тому, що продукти нарізаються кубиками. У такому виконанні розріз нагадуватиме мозаїку. Крім самої індички та курки додамо трохи в’ялених томатів та маслини. Ви можете додати до начинки продукти до свого смаку. А я ділюся своїм рецептом!

Інгредієнти:

  • Гомілка індички зі шкірою – 1 шт.
  • Філе курячої грудки – 150 г.
  • Маслини – 30 г.
  • В’ялені помідори – 15 г. (за бажанням, можна і не додавати, у мене свої)
  • Часник – 2 великі зубчики
  • Сіль – 1 ч.л. без гірки
  • Чорний перець
  • Приправа до м’яса – 1 ч.л. (у мене приправа без солі)
  • Вода – 100 мл.

Як готується фарширована гомілка індички:

Беремо гомілку індички і акуратно знімаємо шкіру. За допомогою маленького гострого ножа зробити це буде досить легко.

Гомілки беріть із цільною шкірою, без значних пошкоджень і з максимально “довгою” шкіркою.

М’ясо, що залишилося відокремлюємо від кістки, вирізаємо всі сухожилля, нарізаємо кубиком і перекладаємо в ємність для змішування. Туди ж відправляємо і нарізану кубиком курячу грудку.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Домашня шинка з рульки: виходить недорого але дуже смачно

Додаємо маслини кружечками, дрібно нарізані в’ялені помідори та тертий часник. Всипаємо сіль, будь-яку приправу до м’яса, чорний мелений перець, вливаємо воду і ретельно вимішуємо.

Замість помідорів можна використати болгарський перець. Тільки попередньо його потрібно буде запекти та очистити від шкірки. Щільно фаршируємо шкіру індички і зашиваємо край нитками. Другий край краще обв’язати кулінарним шпагатом, щоб у процесі нічого не порвалося і вивалилося.

Перекладаємо гомілку в рукав для запікання, щільно зав’язуємо, як цукерку, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку спочатку на 15 хвилин, потім, не виймаючи з духовки, зменшуємо градус до 150 і запікаємо ще одну годину.

Відразу після запікання встановлюємо невеликий вантаж вагою близько 1,5-2 кг, залишаємо охолонути до кімнатної температури, а потім прибираємо в холодильник на 6-8 годин.

Після холодильника дістаємо і прибираємо всі нитки, дістати їх не складе ніяких труднощів.

Залишилось тоненько нарізати, подати та зняти пробу! Закуска чудово тримає форму, не кришиться і не розвалюється!

ЩЕ ЗАКУСКА: ❤ М’ясний рулет зі свинини з горіховою начинкою на святковий стіл

Виглядає дуже красиво і апетитно! Нарізати можна максимально тонко, як ковбасу чи сало. При цьому всередині вона виходить абсолютно не суха за рахунок маслин та в’ялених помідорів. На бутербродах, та з чашкою чаю, така нарізка просто ідеальна! Обов’язково приготуйте і спробуйте, результат дійсно приголомшливий! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Фарширована гомілка індички з куркою – оригінально, святково та дуже смачно
Турецький кебаб із курки: рецепт підходить для мангалу та пательні