Для приготування біляшів підійде не тільки свинячий фарш, але й курячий або взагалі змішаний з яловичини та свинини у рівних пропорціях. Смажити біляші на молоці слід обов’язково в достатній кількості рослинної олії та краще, щоб вона була без вираженого запаху.
Інгредієнти:
- Молоко – 0,5 склянки
- Борошно – 150-200 грам
- Сіль – 1/2 чайні ложки (+ 1 щіпка в тісто)
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
- Цукор – 1 щіпка
- Дріжджі – 0,5 чайних ложки
- Олія – 150 мл
Як приготувати біляші на молоці?
Підготуйте інгредієнти. У миску всипте сіль, цукор, сухі дріжджі. Влийте тепле молоко. Додати борошно. Замісити тісто. Залиште його на годину в теплому місці, а коли воно підніметься, обімніть його рукою.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Повітряні булочки з м’ясною начинкою – все геніально просто
До фаршу додайте перекручену на м’ясорубці цибулю, потім на смак сіль і перець чорний мелений. Дуже добре його перемішайте. Тісто розділіть на рівні шматочки. Кожен трохи притисніть, викладіть м’ясний фарш. Сформуйте біляш, зібравши всі кінці до центру і добре скріпивши їх. Потім придавіть біляш.
У казанку розігрійте олію. Викладіть підготовлені біляші. Смажте їх на помірному вогні до красивої та рум’яної скоринки з усіх боків.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Повітряні булочки з м’ясною начинкою все геніально просто
Готові біляші викладіть на блюдо і відразу подайте до столу.