Щоб спекти смачний гарбузовий пиріг, вибираємо невеликий гарбуз з щільною м’якоттю. Досвідчені фахівці рекомендують використовувати сорт «Мускатний». Краще всього заздалегідь запекти очищену м’якоть, щоб тісто вийшло більш однорідне. Розділимо плід на половинки і укладемо прямо на деко. Насіння також можна використовувати для начинки. Очистимо їх від шкірки і підсушити, а потім порубаємо ножем.
Інгредієнти:
- 1 кг гарбуза
- 250 г нарізаного сиру Емменталь або Гауда, Едам
- 200 г нарізаної шинки
- трохи олії
- дрібні панірувальні сухарі
- 2 столові ложки тертого пармезану
- 1 велике яйце
- Перець за смаком
Як приготувати гарбузовий пиріг:
Гарбуз почистити, видалити насіння і нарізати скибочками товщиною в півсантиметра.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Незвичайні міні-піци з беконом і цибулею
Змастіть форму для випічки маслом і посипте її сухарями; покладіть третю частину скибочок гарбуза зверху, утворюючи перший шар.
Зверху посипте половиною сиру, а поверх нього – шинку. Повторіть по черзі ще раз. Завершити шаром гарбуза.
Збийте яйце і залийте все зверху. Посипте тертим сиром, невеликою кількістю сухарів і чорним перцем.
Випікати гарбузовий пиріг при 200 градусах 40-45 хвилин. Спочатку можна пекти під фольгою, потім, хвилин за 10-15 до кінця, зняти.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт
Перевіряйте готовність виделкою.
Найкраще гарбузовий пиріг смакує теплим. Але і в холодному вигляді він дуже ситний та смачний.
Насолоджуйтесь!