Дуже смачний гарбузовий пиріг з шинкою і сиром

Сьогодні готую гарбузовий пиріг, у якого кожен шматочок просто тане у роті. Такий пиріг подобається всій моїй сім’ї, навіть чоловікові, який не любитель гарбуза. Готується простіше простого: просто поклала всі продукти пластами та відправляю в духовку. Ділюсь рецептом.

Щоб спекти смачний гарбузовий пиріг, вибираємо невеликий гарбуз з щільною м’якоттю. Досвідчені фахівці рекомендують використовувати сорт «Мускатний». Краще всього заздалегідь запекти очищену м’якоть, щоб тісто вийшло більш однорідне. Розділимо плід на половинки і укладемо прямо на деко. Насіння також можна використовувати для начинки. Очистимо їх від шкірки і підсушити, а потім порубаємо ножем.

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 250 г нарізаного сиру Емменталь або Гауда, Едам
  • 200 г нарізаної шинки
  • трохи олії
  • дрібні панірувальні сухарі
  • 2 столові ложки тертого пармезану
  • 1 велике яйце
  • Перець за смаком

Як  приготувати гарбузовий пиріг:

Гарбуз почистити, видалити насіння і нарізати скибочками товщиною в півсантиметра.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Незвичайні міні-піци з беконом і цибулею

Змастіть форму для випічки маслом і посипте її сухарями; покладіть третю частину скибочок гарбуза зверху, утворюючи перший шар.

Зверху посипте половиною сиру, а поверх нього – шинку. Повторіть по черзі ще раз. Завершити шаром гарбуза.

Збийте яйце і залийте все зверху. Посипте тертим сиром, невеликою кількістю сухарів і чорним перцем.

Випікати гарбузовий пиріг при 200 градусах 40-45 хвилин. Спочатку можна пекти під фольгою, потім, хвилин за 10-15 до кінця, зняти.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт

Перевіряйте готовність виделкою.

Найкраще гарбузовий пиріг смакує теплим. Але і в холодному вигляді він дуже ситний та смачний.

Насолоджуйтесь!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Дуже смачний гарбузовий пиріг з шинкою і сиром
Булочки – решітки з яблучною начинкою: ароматні і неймовірно смачні