Багато корейських овочевих салатів готують безпосередньо перед подачею на стіл, але переважно господині заготовляють їх про запас. Такі салати проходять ферментацію, їх зазвичай зберігають в особливих холодильниках, які продають виключно в Кореї. Якщо подібного агрегату немає, салати по-корейські консервують. Після стерилізації заготовки стоять всю зиму, не втрачаючи оригінального смаку. Чудовий приклад – помідори по-корейські. Це неймовірно смачна закуска з помідорів на зиму, готую щороку і по багато.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти :
- на 3 банки об’ємом 500 мл.
- Помідори – 1,5 кг.
- Солодкий болгарський перець – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- Петрушка – невеликий пучок
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 41. ст. ложки
- Чорний мелений перець – 1 ч. ложка
- Коріандр – 1 ч. ложка
- Гострий перець – 1/2 стручка
- Оцет 9% – 30 мл.
- Рослинна олія – 100 мл.
Спосіб приготування:
У помідорів обрізаємо плодоніжку і розрізаємо на 4 частини. Щоб закуска була більш яскравою, я взяла жовті та червоні помідори.
Солодкий перець дрібно нарізаємо і відправляємо до помідорів.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Чудові мариновані помідори в овочевому соусі на зиму: з банки з’їдається все, навіть маринад
Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейські.
Одну цибулину нарізаємо півкільцями.
Невеликий пучок петрушки дрібно нарізаємо.
Додаємо 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, 1 ч. ложку чорного меленого перцю, 1 ч. ложку коріандру (якщо не любите, можете не додавати), гострий перець чілі, нарізаний кільцями (кількість регулюйте за смаком), 100 мл олії та 30 мл оцту 9%.
Ретельно перемішуємо і маринуємо протягом 2-3 годин. Намагаємося кожні пів години перемішувати, щоб овочі рівномірно замаринувалися. Овочі дадуть багато соку. По чистих і сухих банках розкладаємо овочеву закуску. Намагаємося укладати щільно. Заливаємо доверху банок маринадом з-під овочів.
На дно глибокої каструлі стелимо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закрутка за кімнатної температури.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Зелені помідори в аджиці на зиму – цей рецепт випрошують усі мої знайомі
За цим рецептом виходять найсмачніші помідори по-корейські. Якщо відкриваємо баночку, то з’їдаємо її відразу, без залишку. Обов’язково візьміть на замітку цей рецепт, впевнена, вам сподобається! Всім смачного і тихого мирного дня 💙💛