Салат “Гніздо глухаря”- 2 варіанта: з картоплею фрі та морквою по-корейські

Салат "Гніздо глухаря" завжди викликає фурор на святковому столі серед гостей. Він незвично оформлений, красивий та дуже смачний. Рецептів приготування такого салату є багато, але щось мені завжди в ньому не вистачало. Я багато разів експериментувала, шукала родзинку та врешті-решт його удосконалила. Тепер усі мої знайомі користуються лише цими двома рецептами. І я цим пишаюсь надзвичайно.

Не забудьте записати ці рецепти у кулінарний блокнот – тепер і ви будете мати декілька варіантів смачного святкового салату. А гості неодмінно похвалять ваші кулінарні здібності. Готується такий салат “Гніздо глухаря”, загалом-то, досить швидко і просто, тому приготувати його можна і для обіду з сім’єю, і на святковий стіл !

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Салат “Гніздо глухаря” з картоплею фрі

“Гніздо глухаря” – салат із чудовим смаком і оригінальним зовнішнім виглядом. Відварну або копчену курку поєднують з овочами та заправляють соусом. Родзинки страві надає декор із картоплі, обсмаженої у фритюрі. Приготуйте ситний і оригінальний салат, дотримуючись покрокового рецепта.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце 4 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Кріп за смаком
  • Цукор 2 ст. л.
  • Огірок 1 шт.
  • Соняшникова олія 1 ст.
  • Майонез 4 ст. л.
  • Червона салатна цибуля 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вода 1 ст.
  • Яблучний оцет 2 ст. л.
  • Філе курки 200 г
  • Консервована кукурудза 3 ст. л.
  • Твердий сир 100 г

Як приготувати салат “Гніздо глухаря”

Картоплю промийте та очистіть від шкірки. Натріть бульби на тонку тертку для корейської моркви. Терту картоплю промийте в холодній воді. Воду злийте і просушіть смужки овоча паперовим рушником.

У казані розігрійте соняшникову олію. Опустіть у гарячу олію картоплю, обсмажте до золотистого кольору, дістаньте шумівкою і покладіть на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб видалити зайвий жир. Посоліть за смаком.

Змішайте 1 ч. л. солі та 2 ст. л. цукру. Додайте 2 ст. л. яблучного оцту і склянку води. Перемішайте маринад до розчинення кристалів солі та цукру. Цибулину очистіть і наріжте дрібним кубиком. Помістіть цибулю в приготований маринад і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте маринад через друшляк.

Відварені круто яйця очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Жовтки розітріть виделкою. До відварених жовтків додайте натертий на дрібну тертку сир і зубчик часнику. Заправте 1 ст. л. майонезу. Скачайте з маси кілька кульок і надайте їм форму яєць.

ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат “Великоднє Гніздечко”  – справжня окраса святкового столу

Яєчні білки, огірок, копчене або варене куряче філе наріжте дрібним кубиком. Змішайте інгредієнти, додайте мариновану цибулю. Злийте рідину з консервованої кукурудзи, додайте її в салат. Посоліть за смаком і заправте салат 3 ст. л. майонезу, перемішайте.

На сервірувальну тарілку викладіть гіркою салат, сформувавши в центрі невелике заглиблення.

Декоруйте його з усіх боків обсмаженою картоплею. У заглиблення в салаті викладіть кілька гілочок свіжого кропу. На зелень викладіть декор із сиру та жовтка у вигляді яєць.

Салат “Гніздо глухаря” з  морквою по-корейські

Пропоную сьогодні приготувати ще такий неймовірно смачний салат “Гніздо глухаря” з копченою курочкою, корейською морквою і сиром. Виходить такий салат просто приголомшливим – всі інгредієнти тут чудово поєднуються один з одним, а смак копченості та пікантність корейської моркви надають особливої нотки всій страві. Яйця в серединку гнізда можете зробити як в першому варіанті або просто відварити перепелині.

Інгредієнти:

  • Перепелині яйця – 10 шт.
  • Морква по-корейські – 200 г
  • Курка копчена – 400 г
  • Сир твердий – 200 г
  • Майонез – скільки знадобиться для салату
  • Сіль – за смаком
  • Зелень свіжа – для прикрашання

Як приготувати салат “Гніздо глухаря”:

Перепелині яйця відварюємо круто. Очищаємо. Нарізаємо яйця дрібними кубиками або, як варіант, можна пустити їх на велику тертку. 3 штуки залишаємо, або, якщо у вас велика страва, тоді залишаємо 5 яєць – для прикраси салату. Викладаємо подрібнені яйця на плоске блюдо. Це – перший шар. Підсолюємо (за бажанням) і змащуємо майонезом.

Наступним шаром викладаємо натертий на крупній тертці твердий сир. Знову змащуємо майонезом. Далі черга копченої курки. Ріжемо її невеликими шматочками, викладаємо на сир. Для салату підійде будь-яка м’ясиста частина курки – стегна, стегенце, стегенце, філе. У мене була куряча грудка. До речі, шкірку я викидаю. Шар курки змащуємо майонезом.

Тепер останній шар – корейська морквина. Викладаємо її, формуючи при цьому акуратну гірку. І залишився завершальний штрих – прикрасити салат.

Викладаємо зверху решту перепелиних яєць і прикрашаємо свіжою зеленню.

ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат “Панський” з куркою, ананасом та горіхами – готується просто, а виглядає святково

Ось і все, наш смачний і пікантний салат із корейською морквою та копченою куркою готовий! Надіюсь, що ці рецепти салатиків будуть вам до вподоби. Найчастіше я готую їх до свята Великодня та Різдва. Смачного ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат “Гніздо глухаря”- 2 варіанта: з картоплею фрі та морквою по-корейські
Часник маринованний в олії з приправами на зиму