Не забудьте записати ці рецепти у кулінарний блокнот – тепер і ви будете мати декілька варіантів смачного святкового салату. А гості неодмінно похвалять ваші кулінарні здібності. Готується такий салат “Гніздо глухаря”, загалом-то, досить швидко і просто, тому приготувати його можна і для обіду з сім’єю, і на святковий стіл !
Країна Рецептів
у Telegram
Салат “Гніздо глухаря” з картоплею фрі
“Гніздо глухаря” – салат із чудовим смаком і оригінальним зовнішнім виглядом. Відварну або копчену курку поєднують з овочами та заправляють соусом. Родзинки страві надає декор із картоплі, обсмаженої у фритюрі. Приготуйте ситний і оригінальний салат, дотримуючись покрокового рецепта.
Інгредієнти:
- Куряче яйце 4 шт.
- Часник 1 зуб.
- Кріп за смаком
- Цукор 2 ст. л.
- Огірок 1 шт.
- Соняшникова олія 1 ст.
- Майонез 4 ст. л.
- Червона салатна цибуля 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Сіль за смаком
- Вода 1 ст.
- Яблучний оцет 2 ст. л.
- Філе курки 200 г
- Консервована кукурудза 3 ст. л.
- Твердий сир 100 г
Як приготувати салат “Гніздо глухаря”
Картоплю промийте та очистіть від шкірки. Натріть бульби на тонку тертку для корейської моркви. Терту картоплю промийте в холодній воді. Воду злийте і просушіть смужки овоча паперовим рушником.
У казані розігрійте соняшникову олію. Опустіть у гарячу олію картоплю, обсмажте до золотистого кольору, дістаньте шумівкою і покладіть на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб видалити зайвий жир. Посоліть за смаком.
Змішайте 1 ч. л. солі та 2 ст. л. цукру. Додайте 2 ст. л. яблучного оцту і склянку води. Перемішайте маринад до розчинення кристалів солі та цукру. Цибулину очистіть і наріжте дрібним кубиком. Помістіть цибулю в приготований маринад і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте маринад через друшляк.
Відварені круто яйця очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Жовтки розітріть виделкою. До відварених жовтків додайте натертий на дрібну тертку сир і зубчик часнику. Заправте 1 ст. л. майонезу. Скачайте з маси кілька кульок і надайте їм форму яєць.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат “Великоднє Гніздечко” – справжня окраса святкового столу
Яєчні білки, огірок, копчене або варене куряче філе наріжте дрібним кубиком. Змішайте інгредієнти, додайте мариновану цибулю. Злийте рідину з консервованої кукурудзи, додайте її в салат. Посоліть за смаком і заправте салат 3 ст. л. майонезу, перемішайте.
На сервірувальну тарілку викладіть гіркою салат, сформувавши в центрі невелике заглиблення.
Декоруйте його з усіх боків обсмаженою картоплею. У заглиблення в салаті викладіть кілька гілочок свіжого кропу. На зелень викладіть декор із сиру та жовтка у вигляді яєць.
Салат “Гніздо глухаря” з морквою по-корейські
Пропоную сьогодні приготувати ще такий неймовірно смачний салат “Гніздо глухаря” з копченою курочкою, корейською морквою і сиром. Виходить такий салат просто приголомшливим – всі інгредієнти тут чудово поєднуються один з одним, а смак копченості та пікантність корейської моркви надають особливої нотки всій страві. Яйця в серединку гнізда можете зробити як в першому варіанті або просто відварити перепелині.
Інгредієнти:
- Перепелині яйця – 10 шт.
- Морква по-корейські – 200 г
- Курка копчена – 400 г
- Сир твердий – 200 г
- Майонез – скільки знадобиться для салату
- Сіль – за смаком
- Зелень свіжа – для прикрашання
Як приготувати салат “Гніздо глухаря”:
Перепелині яйця відварюємо круто. Очищаємо. Нарізаємо яйця дрібними кубиками або, як варіант, можна пустити їх на велику тертку. 3 штуки залишаємо, або, якщо у вас велика страва, тоді залишаємо 5 яєць – для прикраси салату. Викладаємо подрібнені яйця на плоске блюдо. Це – перший шар. Підсолюємо (за бажанням) і змащуємо майонезом.
Наступним шаром викладаємо натертий на крупній тертці твердий сир. Знову змащуємо майонезом. Далі черга копченої курки. Ріжемо її невеликими шматочками, викладаємо на сир. Для салату підійде будь-яка м’ясиста частина курки – стегна, стегенце, стегенце, філе. У мене була куряча грудка. До речі, шкірку я викидаю. Шар курки змащуємо майонезом.
Тепер останній шар – корейська морквина. Викладаємо її, формуючи при цьому акуратну гірку. І залишився завершальний штрих – прикрасити салат.
Викладаємо зверху решту перепелиних яєць і прикрашаємо свіжою зеленню.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат “Панський” з куркою, ананасом та горіхами – готується просто, а виглядає святково
Ось і все, наш смачний і пікантний салат із корейською морквою та копченою куркою готовий! Надіюсь, що ці рецепти салатиків будуть вам до вподоби. Найчастіше я готую їх до свята Великодня та Різдва. Смачного ❤