Коли гості на порозі: найшвидший пиріг із лаваша з трьома начинками

Гості на порозі, але часу на підготовку тіста немає? Тоді цей пиріг із лаваша з трьома начинками для вас. В основі смачного пирога з сиром лежить лаваш. Він готується дуже швидко і виходить менш калорійним ніж пиріг, приготовлений на звичайному тісті. Загалом, одні плюси, так що такий чудовий пиріг точно обов'язково варто спробувати приготувати!

Солодкий пиріг із лаваша з трьома начинками виходить оригінальним та дуже смачним. Це неймовірно проста у приготуванні страва, але при цьому вона дуже смачна, соковита та ситна. Чудово, що у цьому випадку взагалі потрібно готувати тісто. Як начинку можна використовувати будь-що: підійде м’ясо, гриби, овочі, сир або яблука, коли хочеться спекти щось солодке до чаю.

Інгредієнти:

  • лаваш круглий (діаметр 16 см) – 4 шт;
  • сметана для верху 20 г (1 ложка);
  • сир 5% жирності – 600 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 80 гр (4 ст.л без гірки);
  • сіль – 1 щіпка;
  • ванільна есенція 3-5 крапель;
  • ізюм – 50 гр;
  • горіхи волоські – 50 гр;
  • зерна маку 50 гр.

Як готувати пиріг із лаваша з трьома начинками:

Для підготовки інгредієнтів для начинки залийте ізюм теплою водою, горіхи злегка подрібніть ножем. З’єднайте сир, яйця, цукор, сіль та ванільну есенцію та перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.

Розділіть сирну масу на три рівні частини. У кожну миску  із сиром додайте| по одному наповнювачу і добре перемішайте.

ЧИТАТИ ЩЕ: Дуже смачні пиріжки з печінкою: сім’я їх обожнює!

Сформуйте дно кільця кондитерського з фольги. На дно форми викладіть лист пергаменту.

Внутрішні стінки форми змастіть олією. Викладіть на дно форми перший лист лаваша та рівномірно розподіліть на ньому першу начинку.

Накрийте начинку другим аркушем лаваша, зверху викладете другу начинку. Проведіть аналогічну процедуру із третьою начинкою.

Накрийте останнім листом лаваша начинку і змастіть сметаною.

Випікайте пиріг 30 хвилин  в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

Пиріг відмінно тримає форму, не розвалюється, на розрізі виглядає дуже ефектно.

ЧИТАТИ ЩЕ: Пиріг «Равлик» з лаваша, з фаршем та грибами з сиром

Коли він вистигне, то можна нарізати на шматочки

Бачите, яка в нас вийшла смакота?

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Коли гості на порозі: найшвидший пиріг із лаваша з трьома начинками
Ніжне соковите куряче філе під шубою з рум’яною сирною скоринкою в духовці