Дуже смачні пиріжки з печінкою: сім’я їх обожнює!

Ці пиріжки з печінкою чудові! Приголомшливо смачна та ситна випічка, здатна замінити повноцінний прийом їжі. Найтонша рум'яна скоринка і багато соковитої ароматної начинки - чарівний дует. Раджу готувати відразу подвійну порцію!

Щоб приготовати пиріжки з печінкою ,для начинки можна вибирати свинячий або яловичий субпродукт. Але вони відрізняються різким смаком, а куряча печінка є більш ніжною, тому краще використовувати саме її. Вона надає страві не тільки оригінальний приємний смак, але і дуже корисна для людського організму. Печінка — одна із самих корисних і популярних начинок для пиріжків. Але пишна і апетитна випічка вимагає від господарки знання секретів приготування. Для приготування смачних пиріжків необхідно кілька складових: перевірений рецепт, правильно замішане тісто і вдала начинка.

Інгредієнти:

  • 0,5 ст. олії
  • ​0,5 ст. води
  • ​2 ст. борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 500 гр. яловичої печінки(можна замінити на курячу)
  • ​1-2 цибулини
  • ​сіль, перець
  • ​олія ​
  • 1 жовток для змазування
  • кунжут (білий, чорний).

Як готувати пиріжки з печінкою :

У миску просійте борошно, всипте сіль, перемішайте. Влийте олію і воду, замісіть тісто.

Зберіть його в кулю. Загорніть в харчову плівку і залиште на півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арабська самса з м’ясом та картоплею

Печінка і цибулю пропустіть через м’ясорубку. На  олії обсмажте до готовності, посоліть, поперчіть. ​Остудіть. ​

Тісто розділіть на 15 рівних шматочків. Кожен розкачайте в дуже тонкий прямокутник.

На край викладіть у формі трикутника ложку начинки і​ починайте згортати, кожен раз дотримуючись форму трикутника.

Змастіть пиріжки з печінкою жовтком, присипте кунжутом і випікайте при t 200 гр., до готовності.

Дуже смачні пиріжки!!!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Дуже смачні пиріжки з печінкою: сім’я їх обожнює!
Смажені кільця м’ясного рулету. Беремо півкіло фаршу як для котлет, але розгортаємо його в лист