Щоб приготовати пиріжки з печінкою ,для начинки можна вибирати свинячий або яловичий субпродукт. Але вони відрізняються різким смаком, а куряча печінка є більш ніжною, тому краще використовувати саме її. Вона надає страві не тільки оригінальний приємний смак, але і дуже корисна для людського організму. Печінка — одна із самих корисних і популярних начинок для пиріжків. Але пишна і апетитна випічка вимагає від господарки знання секретів приготування. Для приготування смачних пиріжків необхідно кілька складових: перевірений рецепт, правильно замішане тісто і вдала начинка.
Інгредієнти:
- 0,5 ст. олії
- 0,5 ст. води
- 2 ст. борошна
- 1 ч. л. солі
- 500 гр. яловичої печінки(можна замінити на курячу)
- 1-2 цибулини
- сіль, перець
- олія
- 1 жовток для змазування
- кунжут (білий, чорний).
Як готувати пиріжки з печінкою :
У миску просійте борошно, всипте сіль, перемішайте. Влийте олію і воду, замісіть тісто.
Зберіть його в кулю. Загорніть в харчову плівку і залиште на півгодини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арабська самса з м’ясом та картоплею
Печінка і цибулю пропустіть через м’ясорубку. На олії обсмажте до готовності, посоліть, поперчіть. Остудіть.
Тісто розділіть на 15 рівних шматочків. Кожен розкачайте в дуже тонкий прямокутник.
На край викладіть у формі трикутника ложку начинки і починайте згортати, кожен раз дотримуючись форму трикутника.
Змастіть пиріжки з печінкою жовтком, присипте кунжутом і випікайте при t 200 гр., до готовності.
Дуже смачні пиріжки!!!