Перед вами – покрокова інструкція, яка допоможе приготувати цей королівський шоколадний торт з вишневим компоте. Ви познайомитеся з рецептом бісквітного тіста для коржів, побачите, як зробити особливий крем з шоколадом, а також вишневий прошарок, який подарує торту приємну кислинку. Готуйте сміливо і у вас буде розкішний десерт, гідний найшикарнішого свята.
Інгредієнти:
- Яйця 5 шт
- Цукор 200 г
- Борошно пшеничне 40 г
- Борошно мигдальне 90 г
- Какао 45 г
- Розпушувач 6 г
- Щіпка солі
- Темний шоколад 100 г
Вишневе компоте
- 200 г вишень
- 5 г пектину
- 50 г цукру
Мигдаль в карамелі:
- Цукор – 50 г
- Вода – 15 г
- Вершкове масло – 50 г
- Мигдаль – 50 г
Шоколадний крем:
- Вершки 33% 360 г
- Молочний шоколад 330 г
Форма 16 см
Як приготувати шоколадний торт з вишневим компоте:
Яйця із цукром збити до стійких піків. Просіяти борошно з розпушувачем, какао та сіллю.
Ввести у збиту суміш за допомогою лопатки. Темний шоколад розтопити та поступово ввести у загальну масу.
ЩЕ ТОРТИК: ❤ Шоколадний торт “Йогурт” з мусом із йогурту та вершків – дуже смачний і красивий
Я використовую два кільця 16 см.
Випікати при 170 гр близько 40-50 хвилин|, до сухої шпажки.
Цукор перемішати з пектином. Ягоди довести до 45 гр.,
Поступово ввести цукор з пектином («дощиком») і проварити ще хвилинку. Трошки пробити міксером але не повністю, щоб ягоди були ще трохи цілі.
Розлити у дві форми 14 см. Прибрати у холодильник.
Мигдаль попередньо обсмажити і подрібнити качалкою (не в порошок!). Можна купити готовий в упаковці. Цукор поєднати з водою, поставити на середній вогонь. Не помішувати! Дочекайтеся, коли колір набуде карамельного відтінку.
Потім введіть масло. Його краще заздалегідь посікти на шматки. Зачекайте, поки масло розчиниться, безперервно помішуйте. Додайте горіхи та проваріть ще хвилинку. Після того, як начинка охолоне, вийміть горіхи з карамелі (вони будуть у карамелі, але без рідкої).
Вершки доводимо до кипіння та виливаємо на шоколад. Пробиваємо блендером. Накриваємо плівкою в контакт.
Ставимо стабілізуватися у холодильник на 6 год. Потім збиваємо.
Формуємо торт. Бісквіт можна просочити вишневим сиропом, але це не обов’язково, бісквіт досить соковитий.
Бісквіт розрізаний на 4 досить тонкі коржі.
Збираємо бісквіт, крем.
Далі вишневе компоте, бісквіт
Крем горіхи в карамелі, бісквіт, крем, вишневе компоті, бісквіт!
Якщо ви хочете заощадити шоколад, але сильно не змінювати смаку, то можна при складанні по краях (останнє коло) відсаджувати крем чіз.В кінці покриваємо всю поверхню торта кремом, що залишився і залишаємо в холодильнику на одну годину.
Для декорування використовуватимемо шоколадний ганаш: 80 г чорного шоколаду заливаємо 80 мл гарячих вершків, перемішуємо до отримання однорідності. Виливаємо суміш невеликими порціями на краї торта, формуючи струмки по всьому колу
Після цього заповнюємо ганашем верхівку виробу.
За бажанням готовий шоколадний торт можна прикрасити свіжою або кондитерською вишнею.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Торт “Білий ангел” із доступних інгредієнтів. Легке приготування та дивовижний смак
Поміщаємо торт у холодильник на 5 годин для просочування.
Ось така смакота й розрізі!
Гарного вам настрою та чудового тортика від Світ Рецептів ❤