Готувала цей пляцок Гавана доньці на день народження. Донька сказала, що найсмачніше в цьому торті – суфле та желе. Інші гості просто сказали, що смачно))) На авторство не претендую – рецепт з інтернету. Залиште в коментарі будь-який смайл, якщо Вам подобаються такі рецепти.
Інгредіенти:
Бісквіт:
- 4 яйця
- 4 ст. л. цукру
- 4 ст. л. борошна
Медовий бісквіт:
- 1 і 3/4 склянки борошна
- 1/2 склянки цукру
- 2 яйця
- 2 ст. л. меду
- ¼ пачки маргарину
- 1 ч. л. розпушувача
- Дрібка солі
Ананасовая маса:
- 1 ананасовий або лимонний кисіль або желе
- 3-4 ст. л. цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 банка ананасів
- 1 стакан ананасового сиропу (якщо мало, долити води)
- 1 стакан води
Взбиті вершки:
- 500 мл вершків
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 2 ч. л. желатину
- 1/3 склянки холодної води
Додатково:
- Зверху на торт 2 апельсинових желе.
- Фрукти для прикраси, наприклад, ананаси, банани
Як приготувати пляцок Гавана:
Бісквіт:
збити яєчні білки з дрібкою солі до густого стану, поступово додавати цукор, перемішувати, поки інгредієнти не змішаються.
Додавайте по одному жовтку, добре перемішайте, в кінці всипте борошно і обережно перемішайте ложкою. Випікати при 180 градусах близько 30 хвилин. У формі, розміром 25 х 36 см.
Медівник:
змішайте інгредієнти для тіста і вимісити його. Викласти на деко розміром 25 х 36 см, застелений папером для випічки. Випікати при 180 градусах близько 25 хвилин, тісто має стати золотистим.
Ананасова маса:
підготуйте собі склянку холодної води для желе. У каструлю налити воду, що залишилася, ананасовий сироп, всипати масло, цукор і довести до кипіння. Додайте дрібно нарізані ананаси. Влити кисіль і довести до кипіння, гарячим нанести на спечений і остиглий бісквіт. Прикрийте крем медовим коржем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусовий лимонний торт з желе
Взбиті вершки:
замочіть желатин в холодній воді. Вершки збити, додати цукор. Нарешті, додайте розчинений на водяній бані желатин, який слід заздалегідь «загартувати», додавши одну-дві столові ложки збитих вершків. Влити і ретельно перемішати міксером.
На медовий торт викласти збиті вершки. Зверху викласти вибрані фрукти і залити приготовленим і вже остиглим желе.
Гарного приготування і смачного чаювання!