Бісквітний ананасово-банановий пляцок “Гавана”

Пляцок Гавана – неймовірно смачний та гарний. Поєднання банану та ананасу з медовим бісквітом та вершковим суфле, створює просто неперевершену смакову гаму. Ще великим плюсом такого пляцка є простота у приготуванні. Спробуйте, дуже смачно!

Готувала цей пляцок Гавана доньці на день народження. Донька сказала, що найсмачніше в цьому торті – суфле та желе. Інші гості просто сказали, що смачно))) На авторство не претендую – рецепт з інтернету. Залиште в коментарі будь-який смайл, якщо Вам подобаються такі рецепти.

Інгредіенти:

Бісквіт:

  • 4 яйця
  • 4 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. борошна

Медовий бісквіт:

  • 1 і 3/4 склянки борошна
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. меду
  • ¼ пачки маргарину
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Дрібка солі

Ананасовая маса:

  • 1 ананасовий або лимонний кисіль або желе
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 банка ананасів
  • 1 стакан ананасового сиропу (якщо мало, долити води)
  • 1 стакан води

Взбиті вершки:

  • 500 мл вершків
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 2 ч. л. желатину
  • 1/3 склянки холодної води

Додатково:

  • Зверху на торт 2 апельсинових желе.
  • Фрукти для прикраси, наприклад, ананаси, банани

Як приготувати пляцок Гавана:

Бісквіт:

збити яєчні білки з дрібкою солі до густого стану, поступово додавати цукор, перемішувати, поки інгредієнти не змішаються.
Додавайте по одному жовтку, добре перемішайте, в кінці всипте борошно і обережно перемішайте ложкою. Випікати при 180 градусах близько 30 хвилин. У формі, розміром 25 х 36 см.

Медівник:

змішайте інгредієнти для тіста і вимісити його. Викласти на деко розміром 25 х 36 см, застелений папером для випічки. Випікати при 180 градусах близько 25 хвилин, тісто має стати золотистим.

Ананасова маса:

підготуйте собі склянку холодної води для желе. У каструлю налити воду, що залишилася, ананасовий сироп, всипати масло, цукор і довести до кипіння. Додайте дрібно нарізані ананаси. Влити кисіль і довести до кипіння, гарячим нанести на спечений і остиглий бісквіт. Прикрийте крем медовим коржем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусовий лимонний торт з желе

Взбиті вершки:

замочіть желатин в холодній воді. Вершки збити, додати цукор. Нарешті, додайте розчинений на водяній бані желатин, який слід заздалегідь «загартувати», додавши одну-дві столові ложки збитих вершків. Влити і ретельно перемішати міксером.

На медовий торт викласти збиті вершки. Зверху викласти вибрані фрукти і залити приготовленим і вже остиглим желе.
Гарного приготування і смачного чаювання!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Бісквітний ананасово-банановий пляцок “Гавана”
Салат “Великоднє Гніздечко” 🪺- справжня окраса святкового столу