Еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему, малинового конфі та свіжої малини

Усі секрети та фішки! Домашні еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему та свіжої малини, виходять набагато смачнішими за магазинні . Повітряна та ніжна французька випічка з великою кількістю ніжного крему та смачним малиновим конфі .А готувати легко та просто - ці улюблені заварні тістечка печуть легко і швидко. Жодних премудростей, не потрібен досвід, з рецептом впорається навіть недосвідчений у кулінарії, головне слідувати нашому детальному рецепту.

Обожнюю малиновий сезон. Насамперед я наїдаюся свіжих ягід до нестями. Потім варю кілька невеликих баночок малинового варення. А далі готую нові малинові рецепти. І це – один із них. Космічно смачні ніжні еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему, малинового конфі та свіжої малини. Ягоди тут можна змінювати за сезоном і бажанням – підійде полуниця, лохина, ожина. Із замороженими ягодами, на жаль, не піде. Хіба що ви просто відмовитеся від свіжих ягід у складі і зробите начинку тільки із заварного крему і конфі, яке якраз прекрасно готується із замороженої сировини.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти на 12 штук:

Тісто

  • вода 65 грам
  • молоко 65 грам
  • вершкове масло 60 грам
  • пшеничне борошно 85 грам
  • яйця 130 грам
  • цукор 1/2 ч.л.
  • сіль 1/4 ч.л.

Заварний крем

  • молоко 120 грам
  • вершки 33% 120 грам
  • жовтки 3 шт.
  •  цукор 75 грам
  • кукурудзяний крохмаль 20 грам
  • ванільний цукор 1 ч.л.
  • вершкове масло 100 грам

Малинове конфі

  • малина 300 грам
  • цукор 40 грам
  • пектин NH 5 грам

Додатково

  • малина 150 грам
  • цукрова пудра 1 ст.л.

Як готувати еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему:

Готуємо малинове конфі. Половину малини протираємо через сито.

З’єднуємо ягідне пюре з цілими ягодами та половиною цукру в сотейнику. Другу половину цукру змішуємо з пектином. Ставимо сотейник на вогонь, доводимо до кипіння, за постійного помішування вводимо цукор із пектином і варимо до легкого загустіння, приблизно 5 хвилин. Знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Казково смачні еклери які виходять завжди у всіх

Готуємо заварний крем. Молоко і вершки з’єднуємо в сотейнику і ставимо на вогонь. Поки закипає молочна суміш, з’єднуємо в мисці жовтки, цукор і кукурудзяний крохмаль.

Збиваємо до білого кольору.

Знижуємо швидкість міксера на мінімум і середнім струменем вливаємо киплячу молочну суміш.

Переливаємо масу назад у сотейник і за постійного інтенсивного розмішування вінчиком заварюємо на середньому вогні до загусання.

Перекладаємо в миску і накриваємо харчовою плівкою в контакт. Повністю охолоджуємо. Готуємо заварне тісто. Вливаємо в ємність воду, молоко, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло. Ставимо на нагрів і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо і вмішуємо борошно. Повертаємо на нагрівання і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, приблизно 2 хвилини.

Знову знімаємо з нагрівання і даємо постояти 5 хвилин. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Постійно стежте за консистенцією – тісто не має стати занадто рідким. Залежно від калібру яєць їх може знадобитися більша чи менша кількість. Тому щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладким і блискучим.

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо на застелене пергаментом або силіконом деко. У мене насадка – французька зірка, діаметр 12 мм на виході. Мені найбільше подобається пекти еклери на перфорованому килимку.

Ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і печемо 10 хвилин. Потім знижуємо нагрівання до 180 градусів і випікаємо до готовності, ще близько 25-30 хвилин. Готові еклери знімаємо з дека. Повністю охолоджуємо. Зрізаємо верхівки.

Заготовку заварного крему виймаємо з холодильника. Збиваємо міксером до однорідного стану. Додаємо м’яке вершкове масло і знову збиваємо. Перекладаємо крем і конфі в кондитерські мішки. Наповнюємо еклери заварним кремом.

У мішка з конфі зрізаємо кінчик. Відсаджуємо конфі в крем.

Зверху викладаємо свіжу малину. На зрізані верхівки з нижнього боку відсаджуємо по смужці заварного крему.

Кладемо на малину кремом донизу. Готові еклери присипаємо цукровою пудрою.

За бажання можна залишити малину не накритою.

ЩЕ ТІСТЕЧКО: ❤  Шоколадне тістечко з ніжним кремом: смачне і готується легко

Тепер можете насолоджуватись цією смакотою! Смачного ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему, малинового конфі та свіжої малини
Домашня тушонка з яловичини без автоклаву