Обожнюю малиновий сезон. Насамперед я наїдаюся свіжих ягід до нестями. Потім варю кілька невеликих баночок малинового варення. А далі готую нові малинові рецепти. І це – один із них. Космічно смачні ніжні еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему, малинового конфі та свіжої малини. Ягоди тут можна змінювати за сезоном і бажанням – підійде полуниця, лохина, ожина. Із замороженими ягодами, на жаль, не піде. Хіба що ви просто відмовитеся від свіжих ягід у складі і зробите начинку тільки із заварного крему і конфі, яке якраз прекрасно готується із замороженої сировини.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти на 12 штук:
Тісто
- вода 65 грам
- молоко 65 грам
- вершкове масло 60 грам
- пшеничне борошно 85 грам
- яйця 130 грам
- цукор 1/2 ч.л.
- сіль 1/4 ч.л.
Заварний крем
- молоко 120 грам
- вершки 33% 120 грам
- жовтки 3 шт.
- цукор 75 грам
- кукурудзяний крохмаль 20 грам
- ванільний цукор 1 ч.л.
- вершкове масло 100 грам
Малинове конфі
- малина 300 грам
- цукор 40 грам
- пектин NH 5 грам
Додатково
- малина 150 грам
- цукрова пудра 1 ст.л.
Як готувати еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему:
Готуємо малинове конфі. Половину малини протираємо через сито.
З’єднуємо ягідне пюре з цілими ягодами та половиною цукру в сотейнику. Другу половину цукру змішуємо з пектином. Ставимо сотейник на вогонь, доводимо до кипіння, за постійного помішування вводимо цукор із пектином і варимо до легкого загустіння, приблизно 5 хвилин. Знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Казково смачні еклери які виходять завжди у всіх
Готуємо заварний крем. Молоко і вершки з’єднуємо в сотейнику і ставимо на вогонь. Поки закипає молочна суміш, з’єднуємо в мисці жовтки, цукор і кукурудзяний крохмаль.
Збиваємо до білого кольору.
Знижуємо швидкість міксера на мінімум і середнім струменем вливаємо киплячу молочну суміш.
Переливаємо масу назад у сотейник і за постійного інтенсивного розмішування вінчиком заварюємо на середньому вогні до загусання.
Перекладаємо в миску і накриваємо харчовою плівкою в контакт. Повністю охолоджуємо. Готуємо заварне тісто. Вливаємо в ємність воду, молоко, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло. Ставимо на нагрів і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо і вмішуємо борошно. Повертаємо на нагрівання і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, приблизно 2 хвилини.
Знову знімаємо з нагрівання і даємо постояти 5 хвилин. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Постійно стежте за консистенцією – тісто не має стати занадто рідким. Залежно від калібру яєць їх може знадобитися більша чи менша кількість. Тому щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладким і блискучим.
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо на застелене пергаментом або силіконом деко. У мене насадка – французька зірка, діаметр 12 мм на виході. Мені найбільше подобається пекти еклери на перфорованому килимку.
Ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і печемо 10 хвилин. Потім знижуємо нагрівання до 180 градусів і випікаємо до готовності, ще близько 25-30 хвилин. Готові еклери знімаємо з дека. Повністю охолоджуємо. Зрізаємо верхівки.
Заготовку заварного крему виймаємо з холодильника. Збиваємо міксером до однорідного стану. Додаємо м’яке вершкове масло і знову збиваємо. Перекладаємо крем і конфі в кондитерські мішки. Наповнюємо еклери заварним кремом.
У мішка з конфі зрізаємо кінчик. Відсаджуємо конфі в крем.
Зверху викладаємо свіжу малину. На зрізані верхівки з нижнього боку відсаджуємо по смужці заварного крему.
Кладемо на малину кремом донизу. Готові еклери присипаємо цукровою пудрою.
За бажання можна залишити малину не накритою.
ЩЕ ТІСТЕЧКО: ❤ Шоколадне тістечко з ніжним кремом: смачне і готується легко
Тепер можете насолоджуватись цією смакотою! Смачного ❤