Салат з креветками, помідорами та авокадо дуже простий у приготуванні, продуктів потрібна мінімальна кількість. Головне – правильно відварити морепродукти. Якщо креветки набули форми літери “С” – це означає, що вони готові. Якщо згорнулися в “О” – переварені та будуть “гумовими”. Креветки можна взяти вже готові до вживання – зварені та очищені від панцира. А можна взяти ті, які потрібно буде почистити – особливої різниці немає. Заправляється салат ароматним соусом зі свіжого кропу, часнику, оливкової олії та лимонного соку.
Інгредієнти:
- Креветки – 150-200 гр.
- Помідор – 2 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Петрушка або кріп – пучок
- Оливкова олія – 3 ст.ложки
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 2 зубка по бажанню
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
Як приготувати салат з креветками, авокадо:
Авокадо помити, почистити, порізати. Якщо креветки були заморожені, можна їх розморозити при кімнатній температурі або ж кинути в каструлю з окропом на хвилину-півтори. Після цього перекладіть креветки в ємність з холодною водою на 5 хвилин і потім почистіть їх. Інші інгредієнти попередньої підготовки не потребують.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Салат з морепродуктами та червоною ікрою
Заморожені креветки відварити в окропі протягом 1 хвилини. Потім дістати, остудити та очистити від панцира. Помідори можна взяти звичайні – стиглі, соковиті та м’ясисті. А можна взяти дрібні черрі – вони трохи солодші, ніж звичайні помідори. Їх можна нарізати четвертинками, а звичайні помідори – невеликими шматочками.
У глибокій тарілці поєднати помідори, креветки, авокадо. Готуємо заправку: змішуємо оливкову олію і лимонний сік, додаємо туди кріп, видавлюємо зубчик часнику, солимо і перчимо, потім усе розтираємо до емульсії.
Полити салат заправкою. Посипати петрушкою .
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Салат з тунцем і морквою: на свято і на кожен день
Все перемішайте – салат готовий, розкладіть його по піалах або подайте в загальному салатнику. Смачного!