Корисний салат з креветками, помідорами та авокадо

 Смачний та корисний салат з креветками, авокадо та помідорами можна зробити за лічені хвилини. Рецепт страви нескладний та швидкий. Салат готується із простих свіжих овочів, які гармонійно поєднуються між собою. "Заморський" авокадо доповнює смак, а креветки вносять родзинку.

Салат з креветками, помідорами та авокадо дуже простий у приготуванні, продуктів потрібна мінімальна кількість. Головне – правильно відварити морепродукти. Якщо креветки набули форми літери “С” – це означає, що вони готові. Якщо згорнулися в “О” – переварені та будуть “гумовими”. Креветки можна взяти вже готові до вживання – зварені та очищені від панцира. А можна взяти ті, які потрібно буде почистити – особливої ​​різниці немає. Заправляється салат ароматним соусом зі свіжого кропу, часнику, оливкової олії та лимонного соку.

Інгредієнти:

  • Креветки – 150-200 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Петрушка  або кріп – пучок
  • Оливкова олія – ​​3 ст.ложки
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 2 зубка по бажанню
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Як приготувати салат з креветками, авокадо:

Авокадо помити, почистити, порізати. Якщо креветки були заморожені, можна їх розморозити при кімнатній температурі або ж кинути в каструлю з окропом на хвилину-півтори. Після цього перекладіть креветки в ємність з холодною водою на 5 хвилин і потім почистіть їх. Інші інгредієнти попередньої підготовки не потребують.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Салат з морепродуктами та червоною ікрою

Заморожені креветки відварити в окропі протягом 1 хвилини. Потім дістати, остудити та очистити від панцира. Помідори можна взяти звичайні – стиглі, соковиті та м’ясисті. А можна взяти дрібні черрі – вони трохи солодші, ніж звичайні помідори. Їх можна нарізати четвертинками, а звичайні помідори – невеликими шматочками.


У глибокій тарілці поєднати помідори, креветки, авокадо.  Готуємо заправку: змішуємо оливкову олію і лимонний сік, додаємо туди кріп,  видавлюємо зубчик часнику, солимо і перчимо, потім усе розтираємо до емульсії.

Полити салат заправкою. Посипати петрушкою .

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Салат з тунцем і морквою: на свято і на кожен день

Все перемішайте – салат готовий, розкладіть його по піалах або подайте в загальному салатнику. Смачного!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Корисний салат з креветками, помідорами та авокадо
Смачний, простий і ситний салат з куркою і смаженими печерицями