Запечена консервована грудинка. Просто укладаю сало в банки та запікаю в духовці

Це один із тих рецептів, яким я сама останнім часом користуюся .Запечена консервована грудинка виходить дуже смачною і без автоклава. Вона добре зберігається і відрізняється простотою приготування. Адже як показав час, запас продуктів треба мати, на всяк випадок. До того ж таке сало може зберігатися до півроку, що дуже зручно – дістав баночку, нарізав і смачна закуска на столі! ❤

Така апетитна запечена консервована  грудинка – це універсальна смачна поживна закуска до столу, яку можна їсти з борщем, картоплею, кашею, макаронами та іншими гарнірами. Рецепт дуже простий, а який результат, друзі! Така нарізка відмінно підійде до картоплі, супів, просто на бутерброди і, навіть, на святковий стіл. Тож якщо ви займаєтесь консервуванням або просто любите таку закуску, то обов’язково приготуйте її, тому що в такому магазині не купиш.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Грудинка з гарним м’ясним прошарком – 2,2 кг.
  • Сіль – 20 г.
  • Солодка паприка – 2 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сушений часник – 1 ч.л.
  • Сушена гірчиця – 0,5 ч.л.
  • Чебрець – 1 ч.л.
  • Гострий перець – 0,5 ч.л.
  • Кмин – 1/3 ч.л.
  • Чорний перець

Як готується запечена консервована  грудинка:

Беремо сало або грудинку з гарним м’ясним прошарком і нарізаємо на шматочки разом зі шкіркою. У літрову банку зазвичай закладаю 3-4 шматочки.

Змішуємо сіль, солодку паприку, мелений коріандр, сушений часник, суху гірчицю, чебрець, гострий червоний перець, кмин і чорний мелений перець.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Домашня тушонка з яловичини без автоклаву

Обвалюємо шматочки у спеціях з усіх боків.

Щільно укладаємо м’ясо у банку. Для зручності банку краще використовувати з широкою шийкою, але якщо такої немає, підійде і звичайна.

Прикриваємо банки кришками (не закручуємо) і відправляємо запікатися в холодну духовку при температурі 200 градусів до появи перших бульбашок (це займе близько 30 хвилин), потім зменшуємо нагрівання до 120 градусів і запікаємо рівно півтори години. Якщо зробити все так, як я написала, з банками нічого не станеться на всі 200%!

Після духовки банки закручуємо кришками, остуджуємо до кімнатної температури і прибираємо на зберігання.

Дістати вже готову закуску з банок буде легко, під час приготування шматочки злегка зменшуються і їх з легкістю можна буде дістати навіть із баночок із вузькою шийкою.

Баночки зберігаємо у прохолодному місці чи в холодильнику! Таке сало добре зберігається в холоді терміном до півроку!

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Домашній курячий паштет у банках

Якщо готуватимете, використовуйте саме банки! Ні фольга, ні горщики не дадуть такого ефекту, як скляна банка – перевірено! Ми дуже любимо такі закусочки, вони дуже “зручні”, готуються просто, смачні і завжди рятують! Моя оцінка цій закусці 20 з 10, обов’язково приготуйте і спробуйте, впевнена, рецепт стане одним з ваших улюблених! ❤

Оцініть статтю
( 3 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запечена консервована грудинка. Просто укладаю сало в банки та запікаю в духовці
Картопля-гармошка з грибною начинкою запечена в духовці