Якщо вам не хочеться витрачати багато часу на приготування голубців, тоді ми готові запропонувати вам не менш смачну альтернативу. Запечені кабачки з фаршем в духовці, стануть коронною стравою на вашому столі. Подаємо запіканку зі сметаною та насолоджуємося. Мінімум праці та смачна швидка вечеря готова!
Інгредієнти:
- Кабачки – 3-4 шт.;
- Фарш (свинина + курка) – 600 – 700 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Часник – 2 зубчики;
- Рис – 80 г;
- Сир (моцарелла) – 100-150 г;
- Петрушка, кріп – на свій смак;
- Сіль – на свій смак
- Мелений перець – на свій смак;
- Паприка (солодка) – 1/2 ч.л.
Для заливки:
- Сметана – 300 г;
- Вода – 100-150 мл;
- Кетчуп – 1 ст.л.;
- Сіль – на свій смак;
- Мелений перець – на свій смак.
Як приготувати запечені кабачки з фаршем:
В глибокій мисці змішуємо фарш, попередньо відварений рис (аль-денте), дрібно нарізану цибулю, петрушку та кріп. Масу солимо й перчимо на свій смак. Додаємо солодку паприку (для пікантного смаку – гостру). Перемішуємо до однорідності.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кабачковий торт з помідорами та майонезно-часниковим соусом
Миємо кабачки й відрізаємо кінчики. Нарізаємо їх на скибочки.
Викладаємо фарш частинами. Складаємо кабачки рядами у форму для запікання.
Готуємо заливку зі сметани. Змішуємо усі інгредієнти до однорідної консистенції.
Виливаємо соус у форму з кабачками. Посипаємо зверху тертим сиром. Духовку розігріваємо до 180º C й запікаємо кабачки протягом 1 години 30 хвилин.
Порада : щоб сир швидко не зарум’янився, накривайте форму фольгою та за 10 хвилин до закінчення запікання, зніміть її.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фаршировані кабачки в духовці завжди виходять найсмачнішими
У цьому випадку час запікання може зменшитись, тому перевіряйте кабачки на м’якість.
Чи сподобався вам такий рецепт кабачкової запіканки? Ставте + в коментарях, якщо так!