Запечені кабачки з фаршем у сметанній заливці: виходять смачніші, ніж голубці

Найсмачніші запечені кабачки з фаршем у духовці. Вони виходять набагато смачнішими за голубці, дуже ніжні і смачні. Фаршировані кабачки в сметанній заливці – це дуже ароматна, пікантна та ситна страва. Рецепт простий та надзвичайно корисний!

Якщо вам не хочеться витрачати багато часу на приготування голубців, тоді ми готові запропонувати вам не менш смачну альтернативу. Запечені кабачки з фаршем в духовці, стануть коронною стравою на вашому столі. Подаємо запіканку зі сметаною та насолоджуємося. Мінімум праці та смачна швидка вечеря готова!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3-4 шт.;
  • Фарш (свинина + курка) – 600 – 700 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Рис – 80 г;
  • Сир (моцарелла) – 100-150 г;
  • Петрушка, кріп – на свій смак;
  • Сіль – на свій смак
  • Мелений перець – на свій смак;
  • Паприка (солодка) – 1/2 ч.л.

Для заливки:

  • Сметана – 300 г;
  • Вода – 100-150 мл;
  • Кетчуп – 1 ст.л.;
  • Сіль – на свій смак;
  • Мелений перець  – на свій смак.

 Як приготувати запечені кабачки з фаршем:

В глибокій мисці змішуємо фарш, попередньо відварений рис (аль-денте), дрібно нарізану цибулю, петрушку та кріп. Масу солимо й перчимо на свій смак. Додаємо солодку паприку (для пікантного смаку – гостру). Перемішуємо до однорідності.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кабачковий торт з помідорами та майонезно-часниковим соусом

Миємо кабачки й відрізаємо кінчики. Нарізаємо їх на скибочки.

Викладаємо фарш частинами. Складаємо кабачки рядами у форму для запікання.

Готуємо заливку зі сметани. Змішуємо усі інгредієнти до однорідної консистенції.

Виливаємо соус у форму з кабачками. Посипаємо зверху тертим сиром. Духовку розігріваємо до 180º C й запікаємо кабачки протягом 1 години 30 хвилин.

Порада : щоб сир швидко не зарум’янився, накривайте форму фольгою та за 10 хвилин до закінчення запікання, зніміть її.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фаршировані кабачки в духовці завжди виходять найсмачнішими

У цьому випадку час запікання може зменшитись, тому перевіряйте кабачки на м’якість.

Чи сподобався вам такий рецепт кабачкової запіканки? Ставте + в коментарях, якщо так!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запечені кабачки з фаршем у сметанній заливці: виходять смачніші, ніж голубці
Салат «Азія» із куркою, пекінською капустою та грейпфрутом