Я приготувала кабачковий торт із овочевою начинкою та майонезно-часниковим соусом. Але використовуючи цей рецепт як орієнтир можна щоразу готувати різні варіанти цієї страви. «Коржі» з кабачків мають нейтральний і дуже ніжний смак, що дозволяє сміливо експериментувати з компонентами як «крему», так і начинки. Від овочів та м’яса до шинки, ікри, кальмарів та шматочків риби – все, що вам до смаку, і що знайдеться у холодильнику.
Складові:
Для коржів:
- Кабачки молоді – 600 г
- Яйця – 5 шт.
- Борошно – 90 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія рослинна – 40 мл
Для начинки:
- Морква – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 200 г
- Помідори – 500 г
- Майонез – 100-150 г
- Олія рослинна – 30 мл
- Часник – 1-2 зубчики
- Петрушка свіжа – 20 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце (для прикраси) – 1 шт.
Як приготувати кабачковий торт:
Кабачки вимиваємо та натираємо на великій терці. Якщо кабачки молоді – шкірку зрізати не потрібно. Викладаємо кабачки в миску, додаємо 0,5 ч. ложки солі. Кабачки перемішуємо із сіллю, залишаємо на 15 хвилин, потім віджимаємо сік. До кабачків додаємо яйця (5 шт.). Петрушку промиваємо, струшуємо, дрібно нарізаємо і додаємо до кабачків. Небагато петрушки залишаємо для прикраси торта.
Часник (2-3 зубчики) очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо до кабачків. Все перемішуємо. Всипаємо борошно. Також додаємо сіль та перець. Не забуваймо, що кабачки вже трохи присолені. Все добре перемішуємо до однорідності. Розігріваємо сковороду (діаметром приблизно 18-19 см) з 10 мл олії. На сковороду викладаємо приблизно 4 ст. ложки кабачкового тіста, розрівнюємо ложкою.
На невеликому вогні обсмажуємо кабачковий корж приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, до підрум’янювання. Таким чином готуємо 5 коржів завтовшки 3-5 мм, додаючи олію при необхідності. Яйце, що залишилося, відварюємо круто – 8-10 хвилин після закипання води. Потім залишаємо яйце остигати у холодній воді.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Омлетні рулетики з сирною начинкою
Цибулю та моркву очищаємо. Моркву натираємо на середній терці, а цибулю нарізаємо середніми кубиками. На сковороді розігріваємо 15 мл рослинної олії та. Обсмажуємо цибулю 5-7 хвилин, до прозорості та легкого золотистого відтінку. Потім додаємо ще 1 ст. ложку олії і додаємо моркву.
Обсмажуємо овочі на маленькому вогні, періодично помішуючи, до м’якості моркви. В кінці приготування овочі солимо і перчимо до смаку. Готові овочі перекладаємо на тарілку та залишаємо остигати. Помідори (400 г, решту залишаємо для прикраси) опускаємо на 20 секунд у окріп. Потім обгортаємо холодною водою. Знімаємо з помідорів шкірку. Очищені помідори нарізаємо кружальцями завтовшки близько 3-4 мм. Зубчик часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо в майонез. Перемішуємо.
Приступаємо до збирання закусочного торта.
На тарілку викладаємо кабачковий корж. Зверху корж змащуємо майонезом. Моркву з цибулею поділяємо на 4 частини. Одну частину рівномірно викладаємо тонким шаром на корж із майонезом.
На цибулю з морквою викладаємо кружечки помідорів. Змащуємо помідори майонезом та викладаємо наступний корж. Таким чином викладаємо всі коржі, останній корж змащуємо майонезом. Варене яйце очищаємо, натираємо на середній терці і посипаємо останній корж .Торт прикрашаємо помідорами, що залишилися (розрізавши їх на часточки) і зеленню петрушки.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Голубці-рулетики» з кабачків у томатному соусі
Ставимо закусочний торт у холодильник на пару годин. Після цього подаємо закусочний кабачковий торт до столу.
Смачного!