Соковиті курячі відбивні під шубою з моркви та сиру запечені в духовці

Приготовані в духовці курячі відбивні під шубою з моркви та сиру - проста, але дуже смачна й ефектна страва, яка виручить вас і в свята, і в будні. Просочене запашним маринадом, загорнуте в апетитну "шубку" , вкрите апетитною скоринкою розплавленого сиру, куряче філе, приготоване за цим рецептом, виходить соковитим, ніжним і неймовірно спокусливим як на вигляд, так і на смак. Спробуйте, це дуже смачно! ❤

Курячу грудку приготувати можна різними способами, але залежно від інгредієнтів, які ви до неї додасте, страва набуде нового смаку.  Пропоную ідеальний варіант гарячої страви, яку несоромно і на свято подати, і до звичайної сімейної вечері приготувати її буде нескладно. Курячі відбивні під шубою з моркви та сиру,  завдяки такій технології ,вийдуть не тільки ніжними, а й з насиченим ароматом і смаком.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • солодкий перець – 1 шт.
  • часник (за смаком) – 3 зубчики
  • м’який сир (сметана густа, майонез) – 1-2 ст.л.
  • олія рослинна,
  • сіль, перець
  • сир – 1,5 склянки*

Як приготувати оковиті курячі відбивні в духовці під шубою з моркви та сиру

Куряче філе, а точніше курячу грудку без шкіри, потрібно розрізати вздовж на дві частини. Таким чином чинимо з кожною половинкою . Тепер відбиваємо курячу грудку . Перчимо-солимо, солимо-перчимо! Перевертаємо і проробляємо те ж саме з іншого боку. Залишаємо м’ясо просолитися, ставимо в прохолодне місце, не забуваємо накрити.

Нарізаємо 2 цибулини невеликими кубиками. Слідом за цибулею один солодкий перець подрібнюємо такими ж кубиками, як і цибулю.Знадобиться також морква, на крупній тертці подрібнюємо 2 середні морквини.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Улюблені курячі рулетики з грибами у ніжному вершковому соусі

На рослинній олії почнемо обсмажувати спочатку моркву, коли вона стане трохи м’якшою, додаємо до неї солодкий перець кубиками. Обсмажуємо все разом до напівготовності. Овочі знімаємо зі сковорідки і в цій же сковороді почнемо обсмажувати в олії цибулю, нарізану кубиками. Окремо вона краще обсмажиться, їй не завадить сік моркви та перцю.

За бажанням в овочі видавлюємо через прес часник, звісно посолимо . Посипаємо чорним меленим перцем і наприкінці додаємо найважливіший продукт для смаку та соковитості – це м’який сир, можна використовувати гарний плавлений сирок м’який або, приміром, не кислу сметану густу, на крайній випадок можна використати майонез, домашнього приготування або покупний – вибір за вами! Шубка для курки має бути густою! Так буде чудово.

Залишається розділити на 4 приблизно рівні частини овочі, кожну переносимо на куряче філе, яке вже відмінно просочилося сіллю і перцем. Укладаємо щільно, але при цьому відступаючи від краю (м’ясо під час запікання стискається). Але це ще не все! Ставимо відбивні з курки під овочевою шубкою в духовку, температура запікання 200 градусів, час 10 хвилин.

На великій або дрібній тертці натираємо сир, той, який добре плавиться (можна використовувати сулугуні), і через 10 хвилин запікання дістаємо відбивні. Рясно засипаємо їх сиром, скільки хочете сиру, стільки й додаєте, у мене пішло десь півтори склянки в натертому вигляді.

Швидко повертаємо в духовку відбивні й чекаємо, коли зверху буде сирна й рум’яна скоринка (пройде ще близько 20 хвилин).

Сирний шар утворив плівку, під якою залишилося соковите м’ясо, воно не пересохло! Шубка з овочів залишилася теж соковитою, вийшло смачно. За бажанням можна сир додати за 5 хвилин до готовності, тут уже як ви вирішите.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ М’ясо по-французьки з ананасами та помідорами. Роблю одразу по 2 порції на святковий стіл!

Зайве говорити про соковитість страви, ви й самі все бачите! Виглядає гідно й апетитно. Вам сподобався рецепт? Обов’язково напишіть! Всім смачного, готуйте з любов’ю! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Соковиті курячі відбивні під шубою з моркви та сиру запечені в духовці
Закуска з оселедця в гірчичному соусі по-фінськи