Курячу грудку приготувати можна різними способами, але залежно від інгредієнтів, які ви до неї додасте, страва набуде нового смаку. Пропоную ідеальний варіант гарячої страви, яку несоромно і на свято подати, і до звичайної сімейної вечері приготувати її буде нескладно. Курячі відбивні під шубою з моркви та сиру, завдяки такій технології ,вийдуть не тільки ніжними, а й з насиченим ароматом і смаком.
Інгредієнти:
- куряча грудка (філе) – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- часник (за смаком) – 3 зубчики
- м’який сир (сметана густа, майонез) – 1-2 ст.л.
- олія рослинна,
- сіль, перець
- сир – 1,5 склянки*
Як приготувати оковиті курячі відбивні в духовці під шубою з моркви та сиру
Куряче філе, а точніше курячу грудку без шкіри, потрібно розрізати вздовж на дві частини. Таким чином чинимо з кожною половинкою . Тепер відбиваємо курячу грудку . Перчимо-солимо, солимо-перчимо! Перевертаємо і проробляємо те ж саме з іншого боку. Залишаємо м’ясо просолитися, ставимо в прохолодне місце, не забуваємо накрити.
Нарізаємо 2 цибулини невеликими кубиками. Слідом за цибулею один солодкий перець подрібнюємо такими ж кубиками, як і цибулю.Знадобиться також морква, на крупній тертці подрібнюємо 2 середні морквини.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Улюблені курячі рулетики з грибами у ніжному вершковому соусі
На рослинній олії почнемо обсмажувати спочатку моркву, коли вона стане трохи м’якшою, додаємо до неї солодкий перець кубиками. Обсмажуємо все разом до напівготовності. Овочі знімаємо зі сковорідки і в цій же сковороді почнемо обсмажувати в олії цибулю, нарізану кубиками. Окремо вона краще обсмажиться, їй не завадить сік моркви та перцю.
За бажанням в овочі видавлюємо через прес часник, звісно посолимо . Посипаємо чорним меленим перцем і наприкінці додаємо найважливіший продукт для смаку та соковитості – це м’який сир, можна використовувати гарний плавлений сирок м’який або, приміром, не кислу сметану густу, на крайній випадок можна використати майонез, домашнього приготування або покупний – вибір за вами! Шубка для курки має бути густою! Так буде чудово.
Залишається розділити на 4 приблизно рівні частини овочі, кожну переносимо на куряче філе, яке вже відмінно просочилося сіллю і перцем. Укладаємо щільно, але при цьому відступаючи від краю (м’ясо під час запікання стискається). Але це ще не все! Ставимо відбивні з курки під овочевою шубкою в духовку, температура запікання 200 градусів, час 10 хвилин.
На великій або дрібній тертці натираємо сир, той, який добре плавиться (можна використовувати сулугуні), і через 10 хвилин запікання дістаємо відбивні. Рясно засипаємо їх сиром, скільки хочете сиру, стільки й додаєте, у мене пішло десь півтори склянки в натертому вигляді.
Швидко повертаємо в духовку відбивні й чекаємо, коли зверху буде сирна й рум’яна скоринка (пройде ще близько 20 хвилин).
Сирний шар утворив плівку, під якою залишилося соковите м’ясо, воно не пересохло! Шубка з овочів залишилася теж соковитою, вийшло смачно. За бажанням можна сир додати за 5 хвилин до готовності, тут уже як ви вирішите.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ М’ясо по-французьки з ананасами та помідорами. Роблю одразу по 2 порції на святковий стіл!
Зайве говорити про соковитість страви, ви й самі все бачите! Виглядає гідно й апетитно. Вам сподобався рецепт? Обов’язково напишіть! Всім смачного, готуйте з любов’ю! ❤