Світ рецептів вирішив нагадати рецепт приготування цього знаменитого салату. Але подавати цей салат з оселедцем у традиційному виконанні вже давно набридло, тож пора знайти щось нове до смаку. Досвідченим кулінарам буде корисно дізнатися кілька хитрощів його приготування.
Інгредієнти:
- Буряк (невеликий) – 2 шт
- Морква – 2 шт
- Цибуля червона – 1 шт
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 5 шт
- Оселедець (філе) – 4
- Майонез
- Цибуля зелена (маленький) – 1 пучок.
Як готувати салат з оселедцем:
Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками .
А тепер секрет : Замаринуйте цибулю в соєвому соусі. Цибуля виходить досить незвичайною за смаком і надає салату особливі нотки .
Поки маринуємо цибулю, за допомогою пароварки зварити буряк і моркву, у мене пройшло до повної готовності 40 хвилин, зварити яйця. Філе оселедця нарізати невеликими шматочками.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Картопляний салат з оселедцем та редисом
Щоб сформувати салат, я скористалася формою для паски. Першим нижнім шаром викладаємо оселедець, далі замаринована в соєвому соусі червона цибуля, яйця почистити, розділити білок і жовток. Білок нарізати невеликими кубиками.
Викласти білок на цибулю. Свіжоприготовлений майонез я виклала в поліетиленовий пакет, зробила маленьку дірочку, щоб робити ним тоненьку сіточку. Розкришити жовток, викласти на білок, зробити сіточку домашнім майонезом .Нарізати зелену цибулю, розділити на 2 рівні частини, зробити прошарок з цибулі
А тепер друга новинка! Для прикраси салату насамперед з відвареної моркви і буряка за допомогою формочок для печива вирізати квіточки для прикраси салату.
Потім всі залишки буряка і моркви натерти на тертці. Таким чином, у мене не вийшло залишків від вирізки квіточок, і всі продукти пішли в салат без викиду в смітник .
Якщо ви готуєте салат за добу до подачі, то вирізані прикраси бажано щільно закрити прямо в тарілці харчовою плівкою і прикрасити салат вже безпосередньо перед подачею, щоб прикраси здавалися свіжими і красивими. Не переживайте, це дія не займе багато часу!
Викласти шар моркви, сіточку з майонезу. Шар буряків, сіточку.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Замість «Мімози» готую закусочний торт із крекерів
Завершити шаром зеленої цибулі і прикрасити салат раніше вирізаними фігурками квітів з буряка і моркви. Правда гарно?
Смачного!