Салат з оселедцем “Королівська шуба”

Знову оселедці? Знову під шубою? Ну, скільки можна???!!! Так, знов в меню сайту салат з оселедцем, зате з маленьким секретиком і в новому оформленні! Давайте порадуємо ваших гостей ось такою, красивою, на мою думку, галявиною з уже традиційного салату, який готують практично в кожній родині на свята!

Світ  рецептів вирішив нагадати рецепт приготування цього знаменитого салату. Але подавати цей салат  з оселедцем у традиційному виконанні вже давно набридло, тож пора знайти щось нове до смаку. Досвідченим кулінарам буде корисно дізнатися кілька хитрощів його приготування.

Інгредієнти:

  • Буряк (невеликий) – 2 шт
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля червона – 1 шт
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 5 шт
  • Оселедець (філе) – 4
  • Майонез
  • Цибуля зелена (маленький) – 1 пучок.

Як готувати салат з оселедцем:

Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками .

А тепер секрет : Замаринуйте цибулю в соєвому соусі. Цибуля виходить  досить незвичайною за смаком і надає салату особливі нотки .

Поки маринуємо цибулю, за допомогою пароварки зварити буряк і моркву, у мене пройшло до повної готовності 40 хвилин, зварити яйця. Філе оселедця нарізати невеликими шматочками.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Картопляний салат з оселедцем та редисом

Щоб сформувати салат, я скористалася формою для  паски. Першим нижнім шаром викладаємо оселедець, далі замаринована в соєвому соусі червона цибуля, яйця почистити, розділити білок і жовток. Білок нарізати невеликими кубиками.

Викласти білок на цибулю. Свіжоприготовлений майонез я виклала в поліетиленовий пакет, зробила маленьку дірочку, щоб робити ним тоненьку сіточку. Розкришити жовток, викласти на білок, зробити сіточку домашнім майонезом .Нарізати зелену цибулю, розділити на 2 рівні частини, зробити прошарок  з цибулі

А тепер друга новинка! Для прикраси салату насамперед з відвареної моркви і буряка за допомогою формочок для печива вирізати квіточки для прикраси салату.

Потім всі залишки буряка і моркви натерти на тертці. Таким чином, у мене не вийшло залишків від вирізки квіточок, і всі продукти пішли в салат без викиду в смітник .

Якщо ви готуєте салат за добу до подачі, то вирізані прикраси бажано щільно закрити прямо в тарілці харчовою плівкою і прикрасити салат вже безпосередньо перед подачею, щоб прикраси здавалися свіжими і красивими. Не переживайте, це дія не займе багато часу!

Викласти шар моркви, сіточку з майонезу. Шар буряків, сіточку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Замість «Мімози» готую закусочний торт із крекерів

Завершити шаром зеленої цибулі і прикрасити салат раніше вирізаними фігурками квітів з буряка і моркви. Правда гарно?

Смачного!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат з оселедцем “Королівська шуба”
Німецькі пончики “Берлінери” з начинкою зі свіжої малини