Тонкі ніжні налисники з куркою та грибами виходять дуже ситними та соковитими. Любителям сиру я рекомендую покласти його в начинку або урізноманітнити ці млинці кількома видами сиру. Такі налиснички можна запікати в духовці або обсмажити на сковорідці, а за бажання можна приготувати їх у мікрохвильовій печі.
Складові:
Для млинців
- яйця 3 шт.
- цукор 1 ст. ложка
- сіль 0,5 ч. ложки
- молоко 500 мл
- борошно 300 г (+ 2-3 стол. ложки)
- олія 3 ст. ложки
Для начинки
- куряче філе 500 г
- печериці 400 г
- ріпчаста цибуля
- сіль за смаком
Як приготувати налисники з куркою та грибами:
Тісто для млинців я готую на молоці. У чашу розбиваю яйця, додаю сіль, цукор перемішую віночком. Потім вливаю половину теплого молока, додаю все борошно, перемішую. Потім вливаю молоко, що залишилося і ретельно перемішую, щоб не було грудочок. Вливаю олію і залишаю тісто на 15-20 хвилин. Випікаю млинці звичайним способом із двох сторін. Сковороду за необхідності змащую маслом.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Налисники з печінковим фаршем – і чому я їх раніше не готувала
Для начинки дрібнонарізані печериці обсмажую на сковороді з додаванням олії до випарювання рідини. Потім до грибів додаю цибулю, сіль і доводжу до повної готовності. Заздалегідь відварену курячу грудку прокручую через м’ясорубку. Звичайно, можна використати будь-які частини курки. З’єдную м’ясо з обсмаженими грибами. Додаю трохи бульйону, в якому варилося м’ясо, щоб фарш не був сухим.
З одного краю млинця викладаю столову ложку начинки.
Загортаю конвертиком та скручую. Млинці можна скласти в контейнер і забрати в морозилку.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Заварні млинці на кефірі та молоці з окропом
При необхідності дістати та обсмажити на сковороді, або просто розігріти у мікрохвильовій печі.
Дуже смачно зі сметаною! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!