Страва виходить не тільки апетитною, а й ситною, її із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Такі смачні налисники з печінковим фаршем можна взяти з собою в подорож, на роботу, на природу. Пам’ятайте, що печінку бажано вимочити перед приготуванням, щоб вона втратила свою гіркоту.
Складові:
- Печінка свиняча – 400 гр
- Яйце куряче – 2 шт
- Молоко – 1 склянка (будь-якої жирності)
- Борошно пшеничне – 6 ст. л
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Олія – 4 ст. л
Як приготувати налисники з печінковим фаршем:
Підготуйте ці інгредієнти.
Печінку придбайте свинячу або яловичу, заздалегідь вимочіть її частину у воді чи молоці приблизно 30 хвилин. Цибулю очистіть від шкірки і промийте. Печінка промийте у воді, наріжте шматочками і прокрутіть через м’ясорубку, встановивши на техніці грати з дрібними осередками.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Налисники з сиром запечені у вершках
У глибоку ємність вбийте курячі яйця, всипте 2 щіпки солі і влийте молоко будь-якої жирності. Якщо молока немає, то замініть його водою. Всипте борошно пшеничне і акуратно вмішайте в яєчну масу, щоб не утворилися грудочки. Влийте 2 ст. рослинної олії та перемішайте. Залиште тісто у спокої на 15-20 хвилин, щоб активувалася клейковина.
Очищену цибулю наріжте дрібним кубиком і обсмажте в рослинній олії на сковороді до рум’яності приблизно 2 хвилини. Додайте подрібнену печінку та перемішайте. Обсмажуйте близько 8-10 хвилин, іноді перемішуючи.
Вимкніть нагрівання і злегка остудіть готову печінкову начинку. Розігрійте сковороду та обсмажте на ній налистники, порційно вливаючи на неї тісто. Готові млинці викладіть на тарілку.
На верхній млинець викладіть 1-1,5 ст. начинки край. Загорніть млинець рулетиком або складіть у чотири рази.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Млинці на кефірі з маковою начинкою
Так само зробите і з іншими млинцями. Викладіть їх на тарілку та подайте до столу теплими.
Тепер беріть сметанку та насолоджуйтесь смачними млинцями!
Смачного вам!