Налисники з печінковим фаршем – і чому я їх раніше не готувала

Ситні та ароматні налисники з печінковим фаршем можна подати і на святковий стіл, фуршет чи будні. Я раніше їх ніколи не готувала, про що дуже шкодую. Навіть не думала, що млинці з печінкою можуть бути настільки смачними. Тепер готую дуже часто. Особливо вони смачні зі сметаною або часниковим соусом.

Страва виходить не тільки апетитною, а й ситною, її із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Такі смачні налисники з печінковим фаршем можна взяти з собою в подорож, на роботу, на природу. Пам’ятайте, що печінку бажано вимочити перед приготуванням, щоб вона втратила свою гіркоту.

Складові:

  • Печінка свиняча – 400 гр
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Молоко – 1 склянка (будь-якої жирності)
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Олія – ​​4 ст. л

Як приготувати налисники з печінковим фаршем:

Підготуйте ці інгредієнти.

Печінку придбайте свинячу або яловичу, заздалегідь вимочіть її частину у воді чи молоці приблизно 30 хвилин. Цибулю очистіть від шкірки і промийте. Печінка промийте у воді, наріжте шматочками і прокрутіть через м’ясорубку, встановивши на техніці грати з дрібними осередками.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Налисники з сиром запечені у вершках

У глибоку ємність вбийте курячі яйця, всипте 2 щіпки солі і влийте молоко будь-якої жирності. Якщо молока немає, то замініть його водою. Всипте борошно пшеничне і акуратно вмішайте в яєчну масу, щоб не утворилися грудочки. Влийте 2 ст. рослинної олії та перемішайте. Залиште тісто у спокої на 15-20 хвилин, щоб активувалася клейковина.

Очищену цибулю наріжте дрібним кубиком і обсмажте в рослинній олії на сковороді до рум’яності приблизно 2 хвилини. Додайте подрібнену печінку та перемішайте. Обсмажуйте близько 8-10 хвилин, іноді перемішуючи.

Вимкніть нагрівання і злегка остудіть готову печінкову начинку. Розігрійте сковороду та обсмажте на ній налистники, порційно вливаючи на неї тісто. Готові млинці викладіть на тарілку.

На верхній млинець викладіть 1-1,5 ст. начинки край. Загорніть млинець рулетиком або складіть у чотири рази.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Млинці на кефірі з маковою начинкою

Так само зробите і з іншими млинцями. Викладіть їх на тарілку та подайте до столу теплими.

Тепер беріть сметанку та насолоджуйтесь смачними млинцями!

Смачного вам!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Налисники з печінковим фаршем – і чому я їх раніше не готувала
Ті самі Закарпатські голубці, рецепт яких шукають всі!