Пухові та смачні цукрові плюшки 🥨 на молоці та кефірі

Дуже смачні, ароматні, м'які, повітряні, апетитні цукрові плюшки , напевно, багатьом знайомі з дитинства. За цим рецептом плюшки виходять неймовірно ніжними, з хрусткою скоринкою та насиченим вершковим ароматом та смаком. Приготувати їх вдома може навіть господиня-початківець - тільки трохи постаратися надати їм гарну форму.

Приготувати цукрові плюшки  із дріжджового тіста зовсім нескладно, а результат обов’язково порадує, адже вони виходять такі апетитні! Навіщо купувати в магазині, коли можна спекти самим, тим більше всі інгредієнти є в кожному будинку.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти :

  • молоко – 100 мл;
  • кефір – 100 мл;
  • пресовані дріжджі – 20 г;
  • цукор – 80 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно – 600 г.

 Як приготувати цукрові плюшки :

У миску вливаємо тепле молоко, змішуємо з ложкою цукрового піску до розчинення піщинок. Вливаємо в молоко кефір, додаємо дріжджі, змішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин. У цей час у чашу розбиваємо яйця, прибираємо один жовток, змішуємо з цукром, ванільним цукром і сіллю. Викладаємо в яєчну масу м’яке вершкове масло, перемішуємо. Додаємо отриману суміш у дріжджі, з’єднуємо.

Висипаємо в суміш 550 грамів борошна, замішуємо тісто. Вимішуємо тісто на столі руками до однорідності. Якщо тісто продовжуватиме прилипати до столу, додаємо залишки борошна. Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин, а потім змащуємо його і тару рослинною олією.

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Смачні пухові пиріжки — ви закохаєтеся в це тісто, пиріжки з нього ідеальні

Прибираємо тісто в тару і залишаємо на 40 хвилин у теплі під целофаном. Далі вимішуємо тісто знову, залишаємо в тарі ще на півгодини. Ділимо тісто на 8 однакових колобків. Розкачуємо кожен у товстий овальний корж і скручуємо в щільні рулети.

Залишаємо рулети під целофаном на 10 хвилин, потім знову розкачуємо в овальні коржі. Залишаємо коржі на столі під целофаном. Далі коржі розкачуємо в пласти 30х10 см.

Складаємо навпіл коржі, робимо надрізи не доходячи до краю. Ширина кожного надрізу – 1 см. Витягуємо коржі з надрізами, формуємо вузьку смужку.

Краї варто підкачати, скрутити тісто трояндочкою.

Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Накриваємо булочки харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин.

Далі змащуємо булочки сумішшю жовтка та молока. Злегка посипаємо булочки цукром, випікаємо за 190 градусів 20 хвилин.

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Неймовірно смачні та гарні булочки-пиріжки з картоплею

Пишні булочки за цим рецептом довго на столі не затримаються. М’які й ароматні, вони прикрасять будь-яке чаювання. Смачного ❤!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пухові та смачні цукрові плюшки 🥨 на молоці та кефірі
Смачний салат з корейської моркви, копченої ковбаси та кукурудзи