Тушкована свинина з перцем у корейському стилі

Азіатська м'ясна страва з пікантним смаком! Тушкована свинина з перцем популярна страва корейської кухні. Вона знайома тим, хто є шанувальником азіатської кухні та любить гострі м'ясні страви та пікантні овочеві салати. Свинина по-корейськи поєднує в собі пікантність спецій і кислувато-солодку терпкість, добре доповнюючи смак гострого м'яса. Подають його, як правило, з рисом на гарнір, соєвим соусом та корейськими салатами

Ця тушкована свинина з перцем  неймовірно смачна і її досить просто приготувати. Цей рецепт ніколи не підводить, коли хочеться чогось смачного зараз, також відмінно розбавить ваші буденні обіди та вечері. Вона насичена за смаком, зі своїм характером і незаяложеним смаком. Подайте її з рисом – і насолоджуйтеся яскравою і смачною їжею :) За великим рахунком, ви можете її і з більш звичною нам картоплею поєднувати – так чи інакше смачно буде. Запасайтеся м’ясом, азіатськими соусами – і давайте готувати!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  •  свиняча лопатка або шия 600 грам
  • солодкий перець 2 шт.

Соус

  • гострий перець 1 шт.
  • свіжий імбир 30 грам
  • часник 3 зубчики
  • устричний соус 2 ст.л.
  • соєвий соус 2 ст.л.
  • гострий соус типу шрірачі 1 ст.л.
  • цукор 1 ч.л. вода або бульйон 250 грам
  • пучок зеленої цибулі 40 грам
  • сіль за смаком і потребою

Як готується тушкована свинина з перцем :

 Примітки щодо інгредієнтів:

М’ясо.Зі свинини підходять лопатка та шия. Можна використовувати окіст. З грудинкою – навіть найм’ясистішою – вийде жирновато. Якщо ви хочете прискорити процес, замініть свинину м’якоттю курячих ніжок.

Гострий перець. У домашніх умовах штука опціональна, звісно, але корейська кухня передбачає гостроту. Під час чищення перцю пам’ятайте, що насіння і білі перегородки автоматично підвищують гостроту страви, в яку вони потраплять. Якщо свіжого перцю немає – замініть пластівцями чилі або каєнським перцем за смаком.

Устричний соус. Повноцінної заміни йому немає, але можна робити варіації. Наприклад, використовувати соус теріякі .

Гострий соус. В ідеалі нам потрібна шрірача – це корейський перцевий соус. Якщо його немає, використовуйте інший гострий соус за смаком – табаско тощо. Або взагалі не використовуйте, якщо хочете помірно гостру страву. З приводу гостроти в корейській кухні я вже писала вище

 Солодкий перець. Підійдуть перці будь-якого кольору. Але враховуйте, що червоний перець буде солодшим на смак, ніж зелений. Як варіант, ви можете приготувати це рагу з баклажаном або грибами замість перцю. Або пустити в справу відразу асорті овочів.

Свинину нарізаємо на шматочки на один укус. Перець нарізаємо на не дуже дрібні шматочки. Дрібно рубаємо імбир і часник, перець нарізаємо слайсами.

Цибулю ріжемо на довгі шматочки по діагоналі.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Гуляш по-козацькі : страва, яку чоловік проситиме готувати знову і знову

У глибокій пательні на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. олії. У кілька заходів швидко обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки. Пам’ятайте, що шматочкам у сковороді не повинно бути тісно – інакше вони пустять сік, почнуть тушкуватися, і рум’яної скоринки ви не отримаєте. Плюс м’ясо втратить багато вологи.

Перекладаємо м’ясо на тарілку. Зменшуємо нагрівання до середнього і кладемо в сковороду перець. Смажимо, помішуючи, кілька хвилин.

Потім додаємо імбир, часник і перець. Смажимо, помішуючи, ще хвилину. Кладемо в сковорідку м’ясо білі та світло-зелені частини цибулі (верхівки пір’я залишаємо для подачі).

Вливаємо воду та додаємо цукор і соуси.

Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і зменшуємо нагрівання до мінімуму. Тушкуємо до м’якості м’яса – залежно від його вихідної якості це може зайняти від 30 до 60 хвилин. У разі, якщо ви заміните свинину куркою, вам знадобиться всього 20 хвилин.

Якщо ви захочете загустити соус, додайте в нього 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю, розведеного невеликою кількістю води, і проваріть протягом хвилини до загустіння.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Як приготувати традиційну мексиканську страву чилі з індичатиною, перцем та грибами

У готову страву додаємо цибулю, що залишилася, і подаємо з рисом. Всім смачного ! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Тушкована свинина з перцем у корейському стилі
Фаршировані яйця з двома начинками: чудова новинка на святковий стіл