Ніжна і м’яка шинка або лопатка, тушкована в смачному соусі просто тане в роті. Якщо ви не хочете вживати алкоголь, можете замість нього додати більше бульйону. Гуляш по-козацькі подається з крупою, картоплею або галушками і улюбленим салатом.
Підписуйтесь на – Країна Рецептів в Телеграм
Інгредієнти:
- 1 кг свинини: окосту або лопатки
- 200 г печериць
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 2 помідори
- 1 склянка пива нефільтрованого
- 1 – 1,5 склянки бульйону або води
- 1 столова ложка соєвого соусу
- спеції: сіль, мелений перець, гострий перець, майоран, запашний перець,лавровий лист
- 1 столова ложка борошна
- олія для смаження
- 1 чайна ложка вершкового масла
- 1 столова ложка нарізаної петрушки
Як готувати гуляш по-козацькі :
Печериці промиваємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі до тих пір, поки не випустять сік .
М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими кубиками. М’ясо полити невеликою кількістю олії, солимо і заправляємо спеціями.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Гуцульський банош з бринзою та шкварками
Цибулю нарізаємо соломкою і обсмажити на невеликій кількості олії. Часник дрібно нарізаємо і додаємо разом з м’ясом до цибулі .
Все перемішуємо і обсмажуємо до тих пір, поки м’ясо не втратить сирий колір.
На сковорідки додаємо обсмажені раніше печериці разом з соком, який відпустили під час смаження, і все заливаємо пивом, тушкуємо .
Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки середнього розміру і ставимо на сковороду, доливаємо бульйоном або водою, тушкуємо. Додаємо соєвий соус, запашний перець і лавровий лист. Все тушкуємо на невеликому вогні під кришкою приблизно 1 годину .
Після закінчення цього часу соус загущуємо: 1 столову ложку борошна обсмаженого на маслі перемішуємо в 1/4 склянки води і заливаємо в кипляче тушковане м’ясо, перемішуємо і варимо до загустіння соусу.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Узбецька страва «Нон Бості» з куркою, овочами та коржами
В кінці страву, приправити за смаком сіллю і перцем і петрушкою .
Світ Рецептів бажає Вам смачного гуляшу та крепкого здоров’я, як у козаків ❤