Гуляш по-козацькі : страва, яку чоловік проситиме готувати знову і знову

Гуцульська кухня неймовірно ситна і смачна. Цей густий та поживний гуляш по-козацькі, запам'ятається кожному, хто його спробує. Такий гуляш готується в пиві зі свинини або яловичини, з грибами та овочами з часником Страва виходить смачною, соковитою і в міру гострою. Це дуже ситно та смачно! Обов'язкового спробуйте ❤

Ніжна і м’яка шинка або лопатка, тушкована в смачному соусі просто тане в роті. Якщо ви не хочете вживати алкоголь, можете замість нього додати більше бульйону. Гуляш по-козацькі подається з крупою, картоплею або галушками і улюбленим салатом.

Підписуйтесь на – Країна Рецептів🍝  в Телеграм

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини: окосту або лопатки
  • 200 г печериць
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 помідори
  • 1 склянка пива нефільтрованого
  • 1 – 1,5 склянки бульйону або води
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • спеції: сіль, мелений перець, гострий перець, майоран, запашний перець,лавровий лист
  • 1 столова ложка борошна
  • олія для смаження
  • 1 чайна ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка нарізаної петрушки

Як готувати гуляш по-козацькі :

Печериці промиваємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі до тих пір, поки не випустять сік .

М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими кубиками. М’ясо полити невеликою кількістю олії, солимо і заправляємо спеціями.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Гуцульський банош з бринзою та шкварками

Цибулю нарізаємо соломкою і обсмажити на невеликій кількості олії. Часник дрібно нарізаємо і додаємо разом з м’ясом до цибулі .

Все перемішуємо і обсмажуємо до тих пір, поки м’ясо не втратить сирий колір.

На сковорідки додаємо обсмажені раніше печериці разом з соком, який відпустили під час смаження, і все заливаємо пивом, тушкуємо .

Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки середнього розміру і ставимо на сковороду, доливаємо бульйоном або водою, тушкуємо.  Додаємо соєвий соус, запашний перець і лавровий лист. Все тушкуємо на невеликому вогні під кришкою приблизно 1 годину .

Після закінчення цього часу соус загущуємо: 1 столову ложку борошна обсмаженого на маслі перемішуємо в 1/4 склянки води і заливаємо в кипляче тушковане м’ясо, перемішуємо і варимо до загустіння соусу.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Узбецька страва «Нон Бості» з куркою, овочами та коржами

В кінці страву, приправити за смаком сіллю і перцем і  петрушкою .

Світ Рецептів бажає Вам смачного гуляшу та крепкого здоров’я, як у козаків ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Гуляш по-козацькі : страва, яку чоловік проситиме готувати знову і знову
Варення з пелюсток чайної троянди: особливості приготування смачних та корисних ласощів