Мариновані кабачки із кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму

Гостренькі мариновані кабачки із кетчупом Чилі сподобаються любителям пікантних страв. Така закуска відмінно підійде до будь-якого столу будь-якої пори року. Особливо оцінять таку закуску в зимовий період, адже сезон кабачків уже пройшов, а овочевих страв зазвичай хочеться незалежно від пори року.

Це дуже смачна та проста  домашня консервована закуска.  Якщо вам подобаються цікаві заготівлі на зиму з кабачків, то мариновані кабачки із кетчупом Чилі чудовий привід урізноманітнити традиційні рецепти. Рецепт не складний, для якого вам знадобиться лише півгодини вашого часу.

Інгредієнти:

Цей рецепт розрахований на 4 півлітрові банки:

  • кабачки – 1250 г;
  • вода – 750 мл;
  • цукор – 125 г;
  • сіль – 35 г;
  • кетчуп Чилі – 100 г;
  • оцет 9%-100 г;
  • запашний перець – 12 горошин;
  • лавровий лист – 4 шт.
  • кріп – невеликі 4 гілочки (за бажанням).

Як готувати мариновані кабачки із кетчупом Чилі:

Кількість інгредієнтів у цьому рецепті розрахована на 4 півлітрові банки. Тому насамперед їх необхідно підготувати. Я їх спочатку помила, а потім стерилізую у духовці.

Для стерилізації банки потрібно поставити в холодну духовку, а потім виставити температуру +120С. І як тільки температура в духовці досягне 120С, засікаємо час – 15 хвилин. Разом з банками також потрібно простерилізувати і металеві кришки, якими закочуватимете банки. Тому я їх теж одразу відправляю до духовки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Огірки по-польськи з морквою та цибулею без стерилізації на зиму

Тим часом я займаюсь підготовкою кабачків. Для цього рецепту вибирайте молоді кабачки невеликих розмірів. Спочатку я їх помила, а потім відрізаю неїстівні частини з обох боків.

Після цього треба кабачки нарізати порційними шматочками, які помістилися б у банки. Так як у мене кабачок не рівний, то його широку частину я кружальцями, а вузьку частину розрізаю вздовж на брусочки. Довжина брусочка має відповідати висоті півлітрової банки.

Кабачки тимчасово залишаємо і займемося приготуванням для них маринаду. Для цього я беру каструлю і наливаю до неї 750 г звичайної питної води. Потім у воду відразу ж додаю 125 г цукру, 35 г солі та 100 г кетчупу Чилі. Щоб приготувати мариновані кабачки з кетчупом Чилі, я завжди використовую кетчуп торгової марки Торчин. Саме з цим кетчупом кабачки виходять дуже смачними. Я пробувала закривати кабачки з кетчупом іншої фірми, так смак був зовсім не той. Але це не означає, що для цього рецепту потрібний лише кетчуп Торчин. Ні, ви можете використовувати будь-який, який вам найбільше подобається. Головне – вибирайте гострий Чилі.

Потім маринад на мариновані кабачки з кетчупом Чилі необхідно перемішати і поставити на вогонь. Як тільки маринад закипить, додайте до нього 100 г 9% оцту. Якщо ви збираєте замінити оцет на 6%, тоді його знадобиться 150 г і при цьому потрібно буде зменшити з маринаду 50 г води. Тепер дочекайтеся, поки маринад знову закипить, проваріть 2-3 хвилини і зніміть з вогню.

Поки маринад на кабачки мариновані з кетчупом Чилі закипатиме, не втрачаємо час і займаємось наповненням банок кабачками. На той час саме банки простерилізувалися. І тепер на дно кожної банки кидаємо 3 горошини запашного перцю та 1 лавровий лист. У мене лавровий лист подрібнений, тож я кидаю кілька його шматочків.

За бажанням у кожну банку ви можете додати по невеликій гілочці свіжого кропу. Я не додавала. Тепер потрібно заповнити банки підготовленими кабачками. В одну банки я укладаю кабачки, нарізані кружальцями, а в другу брусочками. У 4 півлітрові банки у мене помістилося 1 кг 250 г свіжих кабачків. До цього часу маринад вже готовий і тепер його гарячий потрібно залити в кожну банку під саму шийку.

Залишилося простерилізувати банки разом із кабачками. Для стерилізації я беру відповідну за розміром каструлю. Я заздалегідь заміряла, чи помістяться в неї відразу 4 півлітрові банки. Тепер на дно цієї каструлі я кладу невеликий рушник і наливаю воду. Води наливайте одразу небагато. Близько 1,5 літра поки що вистачить. Потім я ставлю каструлю на вогонь і чекаю, доки вода досягне приблизно 60-70С. Як тільки вода нагріється до 60-70С, я ставлю в каструлю всі 4 банки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Салат із кабачків із рисом без стерилізації на зиму

Якщо води буде замало, то долийте необхідну її кількість. При цьому воду, яку доливатимете, теж попередньо підігрійте до 60-70С. Отже, банки всі встановлені, тепер зверху їх накрийте підготовленими металевими кришками. Потім встановлюємо середній вогонь і чекаємо, поки вода в каструлі закипить. Як тільки з’являться перші ознаки кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму та засікаємо час для стерилізації 15 хвилин. Ці 15 хвилин вода в каструлі має кипіти.

Через 15 хвилин стерилізації вимикаємо вогонь та знімаємо каструлю з вогню. І тепер найскладніший момент – потрібно вийняти з каструлі всі банки. Робіть це дуже обережно.

Після цього банки можна закривати ключем. Після того, як усі банки закрили, їх потрібно перевернути верх дном і закутати у теплий плед. І в такому вигляді залиште банки до ранку. Кабачки мариновані з кетчупом чилі готувати дуже просто та швидко. Приготуйте і ви цей рецепт та напишіть у коментарях ваше враження. Готуйте, спробуйте і дивуйте! Скоро побачимося!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Мариновані кабачки із кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму
Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи