Часник маринованний в олії з приправами на зиму

Найвдаліший рецепт маринованого часнику! Часник маринованний в олії – не просто смачно, а дуже смачно. І все завдяки маринаду. Виходить дуже ароматно, а помідорна приправа з базиліком ще більше сприяє гармонійному смаку. Він ідеально підходить для пасти, підкреслить смак супів і соусів. Але це ще не все! Після маринування у вас залишається смачна та ароматна олія, яка чудово доповнить смак багатьох страв та салатів.

Звичайно ж, завжди знайдуться люди, які ставляться до часнику, м’яко кажучи, холодно, але зараз розмова піде не про них, адже цей рецепт приготування часнику в олії на зиму присвячується справжнім поціновувачам цієї овочевої культури. Особисто я, як і майже все в моїй родині, не можу уявити собі життя без такої запашної закуски, його можна вільно додавати до різних страв або навіть їсти просто так, з хлібцем.Так що як тільки він дозріє, збирайте врожай і заготовлюйте часник маринованний в олі їна зиму , потім ви зможете ще довгий час насолоджувати смаком улюбленого частування.Тож якщо вам подобається смак і запах часнику (якщо ні, то це недобре, бо це може означати, що ви вампір😉), запрошую вас до рецепту та бажаю удачі.

Інгредієнти:

  • великий часник: 6 гол
  • соняшникова або оливкової олії
  • кульки чорного перцю
  • в’ялені помідори з базиліком – приправа

Як готувати часник маринованний в олії:

Очистіть часник, помийте його та добре висушіть.

Потім розкладіть його в маленькі банки. У кожну з них насипати невелику кількість спецій з в’яленими помідорами і базиліком,приблизно по 1 чайній ложці без верху на баночку.Добавити по 5 кульок чорного перцю. Поверх часнику полийте все соняшниковою або оливковою олією.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: 🌺 Гострий помідорний соус “Вогник”: варити не потрібно, змішуємо та кладемо у банку

Приправу купляла таку.

Покладіть на дно каструлі тканину, розставте банки так, щоб вони не торкалися одна одної, і налийте воду на 3/4 банки. Потім повільно нагрійте. Пастеризувати 15 хвилин від закипання. Після закінчення цього часу вимкніть конфорку і залиште банки ще на 15 хвилин. Дістати і після охолодження прибрати в прохолодне темне місце.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Маринований часник з гострим перцем чилі на зиму

Щоб смаки добре змішалися, тобто масло набрало ароматів трав і часнику, а це, в свою чергу, додало гостроти маринаду, потрібно почекати не менше місяця. Якщо маєте терпіння, то залиште ще надовше. У вас буде смачна часникова олія та ідеальне доповнення у вигляді ароматного та дуже хрусткого часнику.

Бажаю всім здоров’я!🌺

Оцініть статтю
( 3 оцінки, середнє 3.67 з 5 )
Світ рецептів
Часник маринованний в олії з приправами на зиму
Як приготувати люля-кебаб в духовці