Запечена скумбрія в гірчично-соєвому соусі на цибулевій подушці

Швидкий та смачний рецепт для любителів рибки). Запечена скумбрія на цибулевій подушці виходить дуже смачною. Завдяки соусу з соєвого соусу, майонезу та гірчиці риба виходить дуже ароматною, з апетитною золотистою скоринкою. З додаванням відвареної картоплі та свіжих овочів взагалі бездоганно.

Зазвичай я запікаю скумбрію просто в рукаві. Але однаковий смак набрид і мені недавно попався рецепт, який я відразу вирішила випробувати. Ця запечена скумбрія в гірчично-соєвому соусі на цибулевій подушці і дійсно шедевр!  Тепер завжди буду користуватися цим рецептом .Якщо хочете влаштувати рибний день, то скумбрія за цим рецептом якнайкраще підходить для цих цілей.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 4шт
  • цибулина – 1-2шт

Для соусу:

  • лимонний сік – 3 ст.л.
  • гірчиця гостра – 3 ч.л.
  • соєвий соус – 3 ст.л.
  • сіль – 1/3 ч.л
  • чорний перець – за смаком
  • майонез – 3ст.л. (або сметана)

Як готується запечена скумбрія :

Скумбрію слабо морожену я розморожую спеціально не до кінця, так краще відокремлюється філе.

Зрізаємо голову, виймаємо начинки, робимо надріз і відокремлюємо від кісток спочатку одну частину, потім іншу.

Я готую зазвичай відразу багато рибок 8-10, сьогодні у мене 4 рибки. Кожне філе поділимо вздовж на 2 частини.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Оселедець по-циганські: неймовірно смачний рецепт

Приготуємо соус. У миску кладемо 3 ст.л. майонезу, за бажанням замініть на сметану, 3 ст.л. соєвого соусу, 3 столові ложки соку лимона та 3 ч.л. ложечки гірчиці. Гірчицю беріть смачну, оскільки від неї залежатиме майбутній смак готової риби. Перемішуємо, додаємо чорний перець і трохи солі 1/3ч.л. враховуйте те, що соєвий соус теж солоний.

Тепер філе змащуємо гірчичним соусом.

Беремо одну частину та закручуємо по спіральці, закріплюємо дерев’яною шпажкою. Так робимо з рештою риби.

Цибулину поріжемо. Відповідний лист змащуємо олією, кладемо цибулю зверху на цибулю рибу. Змащуємо соусом, що залишився.

Ставимо в розігріту духовку і готуємо при 200 градусах 25 хвилин або орієнтуйтеся на духовку. Готова рибка має бути красивого злегка золотистого кольору.

Дістаємо з духовки і можна подавати до столу з гарніром, зазвичай люблю подавати з нею на гарнір із запеченими або тушкованими овочами: морква, капуста, баклажани, перець або мікс з овочів. Можна додати ще овочевий салат.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Скумбрія запечена в духовці з цибулею та помідорами

Смачно, ситно не лише у гарячому вигляді, а й у холодному вигляді не менш смачно.

 Бажаю приємних приготувань та смачного вам! Друзі, якщо вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Оцініть статтю
( 5 оцінок, середнє 3.8 з 5 )
Світ рецептів
Запечена скумбрія в гірчично-соєвому соусі на цибулевій подушці
Смачні та корисні котлети з цвітної капусти з сиром