Німецькі пончики “Берлінери” з начинкою зі свіжої малини

Сьогодні будем готувати німецькі пончики "Берлінери" з начинкою зі свіжої малини. Такі пончики можна готувати як із начинкою, так і без неї. Начинки можуть бути різними: від класичного сливового повидла і полуничного або малинового джему до заварного крему, вареного згущеного молока або шоколадного ганаша - все на ваш смак і бажання. Пончики виходять дуже смачними і повітряними. Якщо ви маєте трохи вільного часу, обов'язково приготуйте такі пончики!

Такі пончики “Берлінери” з начинкою для багатьох улюблений десерт, який готували мами чи бабусі. Діти просять – мама купи пончики, а я їм – а такі пончики ви пробували? Повітряні пончики з начинкою – відомі як німецькі пончики Берлінери (Berliner) або американські пончики Донати (Donuts), та й у кожній країні їх готують по-різному, а люблять однаково. Дуже простий рецепт пончиків із начинкою. Начинка для пончиків у мене сьогодні свіжозварений малиновий джем, а ви можете начинити й іншою начинкою – згущеним молоком, шоколадом чи карамеллю.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 гр борошна
  • 60 гр цукру
  • 220 гр молока
  • 7 гр дріжджів
  • 3 гр солі
  • 20 гр соку апельсина і цедра одного апельсина
  • 10 гр алкоголю (коньяк, ром, екстракт ванілі)
  • 1 яйце + 2 жовтки
  • 70 гр вершкового масла

Для начинки –  малиновий джем

  • 170 гр малини
  • 120 гр цукру

Додатково:

  •   цукор для обсипання
  • 500 мл рослинної олії

Як приготувати пончики Берлінери з начинкою:

Викладіть у тістоміс або велику миску, для замісу руками, борошно , цукор ), молоко , дріжджі , сіль , сік апельсина + цедра , яйце , жовтки  і перемішайте. Додайте нарізане шматочками вершкове масло і замісіть тісто протягом 10 хвилин.

Сформуйте з тіста колобок, покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою і поставте на вистоювання на 2-3 години за 30 С (поставте в духовку і увімкніть підсвічування) до збільшення вдвічі. Приготуємо малиновий джем .Викладіть у сотейник малину , розігрійте, додайте цукор .

ЩЕ ПОНЧИКИ: ❤ Смажені пампушки з абрикосами – пухкі як хмаринка та смачні як мед


Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 5-7 хвилин.

Перелийте джем у миску і залиште охолонути.

Обваляйте тісто, що підійшло, розкачайте його в ковбаску і наріжте на 17-18 рівних частин (по 50-55 гр). Обімніть кожен шматочок тіста, скачайте в кульку, покладіть на пергаментний папір і під харчову плівку на вистоювання 45-60 хвилин.

Нагрійте рослинну олію до 160 С та обсмажте пампухи з двох боків.

Обсмажені пончики перед обсипанням цукром викладайте на серветку, щоб прибрати залишки олії.

Обсипте пончики цукром. Зробіть отвори в пончиках для начинки.

Викладіть малиновий джем у кондитерський мішок із насадкою (діаметр 5-8 мм) і начиніть пампухи.

Вони просто незрівняні , а які ж смачні!

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Смажені рулетики з яблуками без дріжджів

Що не  говоріть, а начинка зі свіжої малинки зробила своє діло.

Пончики вийшли дуже смачні, та ароматні ! І ви обов’язково приготуйте їх, адже зараз на базарі повно малини таких сортів, які є до самих морозів! Смачних вам пончиків, любі мої! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Німецькі пончики “Берлінери” з начинкою зі свіжої малини
Чудовий рулет з маком – пухке запашне тісто і багато смачної начинки