Запечена свинина-гармошка з сиром та ананасом

Ніжна м ароматна запечена свинина-гармошка з сиром і ананасом просто тане в роті. Ці два продукти стали вже класичним дуетом. Змінені форму, залишаючи зміст - і перед нами вже нове блюдо.
Якщо ви хочете побалувати кохану людину або своїх домашніх смачним та соковитим м’ясом, то приготуйте за цим рецептом. Така запечена свинина-гармошка з сиром та ананасом виходить соковитою та неймовірно смачною. Ананаси можна брати свіжі та консервовані.

Складові:

  • прямокутний шматочок свинини 700-800 гр. (краще з невеликим жирком)
  • 100 грн. твердого сиру
  • 5 кілець свіжого ананаса (можна використати і консервовані кільця, але взяти більше)
  • паприка
  • сіль

Як готується запечена свинина-гармошка:

Ріжемо свіжий ананас кільцями. а потім кожне кільце – на 3 шматочки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Свиняча рулька на святковий стіл: м’ясо просто тане в роті

У шматочку м’яса робимо поперечні надрізи, не відрізаючи шматочок до кінця на півсантиметра.

Натираємо м’ясо сіллю та паприкою, не пропускаючи жодного надрізу. Сир нарізаємо тонкими невеликими пластинками.

А тепер збираємо гармошку: у кожен надріз кладемо шматочок сиру, шматочок ананаса, шматочок сиру. А потім загортаємо м’ясо у фольгу (я використовую 2 шари).

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: М’ясо під ананасом із сирною скоринкою

Запікаємо в духовці за 200 градусів близько 1 години 15 хвилин.

Готове м’ясо нарізаємо шматочками так, щоб ананас опинився в центрі (при можливості, звичайно :)).

Повинна сказати, що це м’ясо смачне, як і тепле, так і холодне. Так само, за цим рецептом  можна готувати з печінки курки або індички.
Смачної вечері!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запечена свинина-гармошка з сиром та ананасом
Більше не смажу кабачки. У духовці під сирною шапочкою вони смачніші та корисніші