Складові:
- прямокутний шматочок свинини 700-800 гр. (краще з невеликим жирком)
- 100 грн. твердого сиру
- 5 кілець свіжого ананаса (можна використати і консервовані кільця, але взяти більше)
- паприка
- сіль
Як готується запечена свинина-гармошка:
Ріжемо свіжий ананас кільцями. а потім кожне кільце – на 3 шматочки.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Свиняча рулька на святковий стіл: м’ясо просто тане в роті
У шматочку м’яса робимо поперечні надрізи, не відрізаючи шматочок до кінця на півсантиметра.
Натираємо м’ясо сіллю та паприкою, не пропускаючи жодного надрізу. Сир нарізаємо тонкими невеликими пластинками.
А тепер збираємо гармошку: у кожен надріз кладемо шматочок сиру, шматочок ананаса, шматочок сиру. А потім загортаємо м’ясо у фольгу (я використовую 2 шари).
ЧИТАТИ ТАКОЖ: М’ясо під ананасом із сирною скоринкою
Запікаємо в духовці за 200 градусів близько 1 години 15 хвилин.
Готове м’ясо нарізаємо шматочками так, щоб ананас опинився в центрі (при можливості, звичайно :)).
Повинна сказати, що це м’ясо смачне, як і тепле, так і холодне. Так само, за цим рецептом можна готувати з печінки курки або індички.
Смачної вечері!