Набридли ці застарілі радянські салати на кшталт шуби і мімози. Щороку одне й те саме, ніби в дні бабака. Все, вирішено, цього сезону на новорічний стіл навіть олів’є ставити не буду. Замість нього сімейну трапезу прикрасить тематична закуска на честь символу року. А на заміну шуби поставлю салат “Норвезький каприз” .
А ви коли-небудь пробували поєднувати оселедець і варені яйця? А з яблуками його коли-небудь їли? Або з маринованими огірками? Що ж, у вас є можливість зробити збірний експеримент. Повірте, від такої комбінації ваші смакові рецептори якщо не збожеволіють, то точно попросять добавки. Уже передчуваю захоплені відгуки гостей!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- картопля – 1-2 шт.
- яйця – 2 шт.
- яблуко – 1 шт.
- огірки – 2 шт.
- цибуля червона – 0,5 шт.
- оселедець філе – 1-2 шт.
- майонез
- буряк – 1 шт.
- сіль, цукор по дрібці
- олія соняшникова – 1 ст.л.
- сік лимона – 1 ст.л.
Як приготувати салат “Норвезький каприз”:
Запікаємо буряки та картопля в духовці. Так виходить набагато смачніше. Овочі обертаємо у фольгу, викладаємо на лист. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Запікаємо овочі приблизно 30-40 хвилин, перевіряємо готовність, протикаючи зубочисткою.
На блюдо першим шаром викладаємо натерту на великій тертці картоплю і наносимо сіточку з майонезу.
Два мариновані огірки нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо другим шаром на картоплю. Зверху робимо сіточку з майонезу.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат з оселедцем “Королівська шуба”
Половину червоної цибулі нарізаємо на дрібні кубики. Викладаємо третім шаром на огірки. Зверху наносимо сіточку з майонезу.
Філе оселедця нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо четвертим шаром на цибулю. Наносимо майонезну сіточку.
Одне кисле зелене яблуко очищаємо від шкірки, натираємо на великій тертці і викладаємо п’ятим шаром на шар з оселедця. Робимо зверху майонезну сіточку.
Наступним шаром викладаємо варені яйця, натерті на великій тертці. Зверху робимо сіточку з майонезу.
Останнім шаром буде готовий буряк. Буряк очищаємо від шкірки, натираємо на великій тертці, віджимає від зайвої рідини. Додаємо в буряки по щіпці солі та цукру, додаємо приблизно столову ложку лимонного соку, і столову ложку рослинної олії, перемішуємо.
Буряк викладаємо останнім шаром. Зверху посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
Смачний, ніжний, повітряний та святковий салат “Норвезький каприз” готовий!
Я впевнена, ваші гості будуть у захваті від смаку цього салату!
ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат «Король у гніві» з копченою скумбрією смачніший за шубу!
Готуйте із задоволенням , маю надію , що салат “Норвезький каприз” вам сподобається . Смачного! ❤