Салат “Норвезький каприз”. Несподіване поєднання продуктів дало чудовий результат

Салат "Норвезький каприз" - дуже ніжний і неймовірно смачний салат. Поєднання оселедця і з буряком, і з картоплею – це улюблене поєднання інгредієнтів для багатьох салатів. А з додаванням кисло солодкого яблука та маринованого огірочка, робить цей салат більш насиченим та цікавим. Салат готується дуже просто і швидко, але виходить настільки смачним, що на столі він з'їдається одним із перших.

Набридли ці застарілі радянські салати на кшталт шуби і мімози. Щороку одне й те саме, ніби в дні бабака. Все, вирішено, цього сезону на новорічний стіл навіть олів’є ставити не буду. Замість нього сімейну трапезу прикрасить тематична закуска на честь символу року. А на заміну шуби поставлю салат “Норвезький каприз” .

А ви коли-небудь пробували поєднувати оселедець і варені яйця? А з яблуками його коли-небудь їли? Або з маринованими огірками? Що ж, у вас є можливість зробити збірний експеримент. Повірте, від такої комбінації ваші смакові рецептори якщо не збожеволіють, то точно попросять добавки. Уже передчуваю захоплені відгуки гостей!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • картопля – 1-2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • огірки – 2 шт.
  • цибуля червона – 0,5 шт.
  • оселедець філе – 1-2 шт.
  • майонез
  • буряк – 1 шт.
  • сіль, цукор по дрібці
  • олія соняшникова – 1 ст.л.
  • сік лимона – 1 ст.л.

Як приготувати салат “Норвезький каприз”:

Запікаємо буряки та картопля в духовці. Так виходить набагато смачніше. Овочі обертаємо у фольгу, викладаємо на лист. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Запікаємо овочі приблизно 30-40 хвилин, перевіряємо готовність, протикаючи зубочисткою.

На блюдо першим шаром викладаємо натерту на великій тертці картоплю і наносимо сіточку з майонезу.

Два мариновані огірки нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо другим шаром на картоплю. Зверху робимо сіточку з майонезу.

ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат з оселедцем “Королівська шуба”

Половину червоної цибулі нарізаємо на дрібні кубики. Викладаємо третім шаром на огірки. Зверху наносимо сіточку з майонезу.

Філе оселедця нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо четвертим шаром на цибулю. Наносимо майонезну сіточку.

Одне кисле зелене яблуко очищаємо від шкірки, натираємо на великій тертці і викладаємо п’ятим шаром на шар з оселедця. Робимо зверху майонезну сіточку.

Наступним шаром викладаємо варені яйця, натерті на великій тертці. Зверху робимо сіточку з майонезу.

Останнім шаром буде готовий буряк. Буряк очищаємо від шкірки, натираємо на великій тертці, віджимає від зайвої рідини. Додаємо в буряки по щіпці солі та цукру, додаємо приблизно столову ложку лимонного соку, і столову ложку рослинної олії, перемішуємо.

Буряк викладаємо останнім шаром. Зверху посипаємо нарізаною зеленою цибулею.

Смачний, ніжний, повітряний та святковий салат “Норвезький каприз” готовий!

Я впевнена, ваші гості будуть у захваті від смаку цього салату!

ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат «Король у гніві» з копченою скумбрією смачніший за шубу!


Готуйте із задоволенням , маю надію , що салат “Норвезький каприз” вам сподобається . Смачного! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат “Норвезький каприз”. Несподіване поєднання продуктів дало чудовий результат
Салат “Дракон” з куркою, ківі, яблуком і кукурудзою на Новий Рік