Дуже просто і швидко, із звичайних продуктів! Тонкий лаваш на сковороді приготувати вдома дуже просто, не потрібно особливих зусиль. Тісто – з борошна та води, з додаванням солі за бажанням. Печуться дуже тонкі коржики на сковороді .Їсти їх можна з чим завгодно, просто так або замість хліба із супом. А можна, поклавши якусь начинку, чи вона м’ясна чи овочева, загорнути в рулет — вийде шаурма. А ще можна смажити біляші та конвертики з різними начинками. Це дуцже смачно.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- кип’яток – 200 мл;
- сіль – ч. л.
Як готувати тонкий лаваш на сковороді:
Сіль розмішуємо в окропі і заливаємо муку в глибокій мисці. Туди ж вливаємо олію.
Замішуємо тісто, залишаємо на годину підніматися під плівкою і ще раз замішуємо.
Готове тісто ділимо рівними шматочками.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Коли гості на порозі: найшвидший пиріг із лаваша з трьома начинками
Тепер кожен шматочок розминаємо пальцями та обвалюємо у кукурудзяному крохмалі.
Коржики складаємо один над одним.
І розкочуємо в найтонший коржик діаметром рівний сковороді.
Кожну змащуємо олією.
Розігріваємо добре сковороду і на сухій поверхні миттєво обсмажуємо хліб до готовності. З одного боку смажимо 40 секунд, з іншого вже 30 секунд.
У прісні тонкі коржики можна покласти будь-яку начинку. Але їх смачно подати і як заміну хліба.
Лавашики можна ще змащувати вершковим маслом. Тепер можна подавати такі лаваші в якості доповнення до салатів, шашликів, інших страв.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Смачний панський пиріг із лавашу та фаршу. Геніальний рецепт, без зайвої метушні з тістом
Вони відмінно підходять для різних начинок, можна зробити шаурму, конвертики, де буде багато начинки і мало тіста. Всім смачного ❤