Якщо в будинку опинився мак, то обов’язково варто приготувати ці дивовижні пухкі пиріжки з маком. Вони чудово підійдуть для сніданку або чаювання в колі близьких і гостей. Рецепт дуже простий, тісто виходить м’яке і легке в роботі, пиріжки мають чудовий смак. А начинка для таких пиріжків може бути будь-якою, на ваш вибір .
Країна Рецептів
у Telegram
Інгредієнти:
- молоко тепле 400 мл.
- дріжджі 40 г
- цукор 150 г
- борошно 850 – 900 г
- масло вершкове 100 г
- яйце 1 шт. + 1 білок
- щіпка солі
- ванільний цукор 2 п. 20 г
- сода 1 ч. л.
- жовток + 1 ст. л. молока для змащування
Як приготувати пухкі пиріжки з маком :
Роблю спочатку опару. Змішую тепле молоко з дріжджами, 1 ст. л. цукру та 2-4 ст. л. борошна з загальної кількості. Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 10 хвилин, щоб дріжджі запінились, так як на фото.
В окремій мисці змішую вершкове масло з цукром, яйцями, щіпкою солі.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Апетитні дріжджові булочки з сиром ,перед якими встояти неможливо
До дріжджів додаю яєчну масу та ванільний цукор, соду, замішую до однорідності.
Всипаю частинами борошно, що залишилось та замішую тісто. Кладу у миску змащену олією, накриваю плівкою та залишаю в теплому місці, щоб воно збільшилось в 2-3 рази.
Ділю тісто на кусочки, формую кульки, роблю коржики та накладаю начинку. У мене готова макова начинка.
Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто. Викладаю на форму застелену пергаментом, накриваю рушником на 15 хвилин. Тоді змішую жовток з молоком і змащую пиріжки.
Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 25-30 хвилин.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Пухові пиріжки з сирною начинкою із улюбленого дріжджового тіста
Ось такі в мене вийшли пиріжечки, І вам бажаю вдалої та смачної випічки! ❤