Пухкі пиріжки з маком на здобному, швидкому і простому тісті

Сьогодні печу пухкі пиріжки з маком. Я дуже люблю випічку з маком, з нею пов'язане все моє українське дитинство, коли мама пекла до всіх свят пиріжки, булочки, рулети з маком і мене навчила обробляти мак, щоб він був слухняним і м'яким у випічці, не розсипався і не тріщав на зубах. Відтоді, у своїй сім'ї, я печу такі пухкі пиріжки з маком на всі свята і підсадила своїх домашніх на мак)). Тож, пригощайтеся, дорогі.

Якщо в будинку опинився мак, то обов’язково варто приготувати ці дивовижні пухкі пиріжки з маком. Вони чудово підійдуть для сніданку або чаювання в колі близьких і гостей. Рецепт дуже простий, тісто виходить м’яке і легке в роботі, пиріжки мають чудовий смак. А начинка для таких пиріжків може бути будь-якою, на ваш вибір .

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • молоко тепле 400 мл.
  • дріжджі 40 г
  • цукор 150 г
  • борошно 850 – 900 г
  • масло вершкове 100 г
  • яйце 1 шт. + 1 білок
  • щіпка солі
  • ванільний цукор 2 п. 20 г
  • сода 1 ч. л.
  • жовток + 1 ст. л. молока для змащування

Як приготувати пухкі пиріжки з маком :

Роблю спочатку опару. Змішую тепле молоко з дріжджами, 1 ст. л. цукру та 2-4 ст. л. борошна з загальної кількості. Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 10 хвилин, щоб дріжджі запінились, так як на фото.

В окремій мисці змішую вершкове масло з цукром, яйцями, щіпкою солі.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Апетитні дріжджові булочки з сиром ,перед якими встояти неможливо

До дріжджів додаю яєчну масу та ванільний цукор, соду, замішую до однорідності.

Всипаю частинами борошно, що залишилось та замішую тісто. Кладу у миску змащену олією, накриваю плівкою та залишаю в теплому місці, щоб воно збільшилось в 2-3 рази.

Ділю тісто на кусочки, формую кульки, роблю коржики та накладаю начинку. У мене готова макова начинка.

Формую пиріжки, щільно защіпаючи тісто. Викладаю на форму застелену пергаментом, накриваю рушником на 15 хвилин. Тоді змішую жовток з молоком і змащую пиріжки.

Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 25-30 хвилин.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Пухові пиріжки з сирною начинкою із улюбленого дріжджового тіста

Ось такі в мене вийшли пиріжечки, І вам бажаю вдалої та смачної випічки! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пухкі пиріжки з маком на здобному, швидкому і простому тісті
Чебуреки – хрусткі зовні і з соковитою начинкою в середині