Випікати шоколадний кекс з апельсином нескладно. Вам обов’язково сподобається цей рецепт. Адже, не витрачаючи багато часу, ви отримаєте відмінний результат. Тертий шоколад і апельсинова кірка надають торту особливий аромат і вишуканий смак. Відомо, що ще в давнину таке поєднання було доступно тільки дуже багатим людям. А сьогодні всі ці інгредієнти можна купити в найближчому супермаркеті.
Інгредієнти:
Тісто:
- 200 г вершкового масла – нарізати шматочками
- 160 мл апельсинового соку (я використовувала свіжовичавлений)
- 180 г цукру
- 200 г темного шоколаду
- 240 г пшеничне борошно
- 40 г какао без цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/3 чайної ложки соди
- 3 яйця
- 150г натурального йогурту
- цедра з 2 невеликих апельсинів
Для прикраси:
- близько 80г молочного шоколаду
- трохи цукатів
Як готувати шоколадний кекс з апельсином:
Вершкове масло покласти в каструлю, влити апельсиновий сік, додати цукор і шоколад. Поставити на повільний вогонь і нагрійте, помішуючи, поки масло і шоколад не розтануть . Зніміть з вогню і відставте остигати.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Маковий пиріг з сиром – дуже смачна і проста випічка до чаю
Борошно, какао, соду просіяти в миску і перемішати ложкою. Додати яйця, йогурт, апельсинову цедру і влити шоколадну масу (можна трохи теплою), перемішати міксером або лопаткою до однорідного тіста.
Покладіть тісто у форму для випікання 30 см х 12 см, застелену папером для випічки, вирівняйте. Поставте тісто в розігріту духовку. Випікайте при 170 °C близько 60 хвилин. Я пекла на нижньому рівні духовки. Вийнявши з духовки, відставте до повного охолодження.
Охолоджений кекс акуратно знімаємо з дека і знімаємо папір для випічки. Розтопіть молочний шоколад на пару або в мікрохвильовій печі, перелийте його в пляшку або пакет. Відріжте куточок пакета і зробіть на тісті декоративні смужки, також можете покласти шоколад на торт ложкою.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шоколадний рулет “Прага” – улюблений десерт з чаєм
В останню чергу посипте пиріг цукатами із апельсинової цедри (можна також потерти шоколад або посипати торт тільки цукровою пудрою).
Вдалого випікання