Яблучний пиріг на сметані з ніжною начинкою і приголомшливо ефектним оформленням стане фаворитом вашого чаювання. З тістом працювати легко – майже не липне, але пластичне. А коли спеклося – не жорстке, а легке і розсипчасте. Під час розкочування підпилювала стіл борошном.
Країна Рецептів
у Telegram
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 300 г
- Цукор-пісок 90 г
- Масло вершкове 150 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Ванілін 1 пакетик
- Сметана 20%50 г
Начинка
- Яблуко 850 г
- Цукор-пісок 100 г
Для змащування
- Жовток 1 шт.
- Молоко 2.5%1 ст. л.
Як спекти яблучний пиріг на сметані:
Яблука нарізаємо кубиком, перекладаємо в сковороду, додаємо цукор і постійно помішуючи варимо до м’якості яблук. Остуджуємо начинку.
У миску просіюємо борошно, додаємо сіль, ванілін і розпушувач. Перемішуємо. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, і перетираємо масу в крихту. Додаємо в крихту яйце, сметану і замішуємо м’яке еластичне тісто.
1/3 частину тіста загортаємо в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Швидкий і смачний сирний пиріг з абрикосами – готую весь сезон!
Тісто, що залишилося, розкачуємо в пласт діаметром трохи більшим за форму. Переносимо тісто у форму і укладаємо, формуючи бортики.
Викладаємо остиглу начинку і приминаємо її лопаткою. Краї бортиків трохи підгинаємо всередину пирога.
Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо в пласт. Вирізаємо виїмкою кружечки, а в кружечках за допомогою виїмки меншого діаметру (або можна скористатися круглою насадкою для кондитерського мішка) вирізаємо кружечки так, щоб у підсумку вийшли кільця.
Кільця викладаємо на пиріг, а кружечки по колу пирога.
Змішуємо в мисці жовток із молоком і змащуємо пиріг за допомогою кулінарного пензлика.
Яблучний пиріг випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 45-50 хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до чаю.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Незвичний дріжджовий пиріг на кефірі з сосис ками
Приємного апетиту!💙💛