Яблучний пиріг на сметані з хрусткою скоринкою – дуже рекомендую спробувати

Цей яблучний пиріг на сметані привабливий не тільки своїм смаком, а й виглядом. Сьогодні спекла цей пиріг вперше. Дуже смачно! Запах незрівнянний, як із дорогої кондитерської. І саме оформлення робиться напрочуд дуже просто. Пиріг м'який і соковитий завдяки великій кількості яблук - якості, заради яких варто його приготувати.

Яблучний пиріг на сметані з ніжною начинкою і приголомшливо ефектним оформленням стане фаворитом вашого чаювання. З тістом працювати легко – майже не липне, але пластичне. А коли спеклося – не жорстке, а легке і розсипчасте. Під час розкочування підпилювала стіл борошном.

 Країна Рецептів🍝  у Telegram 

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 300 г
  • Цукор-пісок 90 г
  • Масло вершкове 150 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 1 пакетик
  • Сметана 20%50 г

Начинка

  • Яблуко 850 г
  • Цукор-пісок 100 г

Для змащування

  • Жовток 1 шт.
  • Молоко 2.5%1 ст. л.

Як спекти яблучний пиріг на сметані:

Яблука нарізаємо кубиком, перекладаємо в сковороду, додаємо цукор і постійно помішуючи варимо до м’якості яблук. Остуджуємо начинку.

У миску просіюємо борошно, додаємо сіль, ванілін і розпушувач. Перемішуємо. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, і перетираємо масу в крихту. Додаємо в крихту яйце, сметану і замішуємо м’яке еластичне тісто.

1/3 частину тіста загортаємо в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Швидкий і смачний сирний пиріг з абрикосами   – готую весь сезон!

Тісто, що залишилося, розкачуємо в пласт діаметром трохи більшим за форму. Переносимо тісто у форму і укладаємо, формуючи бортики.


Викладаємо остиглу начинку і приминаємо її лопаткою. Краї бортиків трохи підгинаємо всередину пирога.


Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо в пласт. Вирізаємо виїмкою кружечки, а в кружечках за допомогою виїмки меншого діаметру (або можна скористатися круглою насадкою для кондитерського мішка) вирізаємо кружечки так, щоб у підсумку вийшли кільця.


Кільця викладаємо на пиріг, а кружечки по колу пирога.


Змішуємо в мисці жовток із молоком і змащуємо пиріг за допомогою кулінарного пензлика.


Яблучний пиріг випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 45-50 хвилин.

Готовий пиріг охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до чаю.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Незвичний дріжджовий пиріг на кефірі з сосис ками

Приємного апетиту!💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Яблучний пиріг на сметані з хрусткою скоринкою – дуже рекомендую спробувати
Гламурні курячі ніжки в шубці – раджу спробувати хоч раз