Баночка з такими червоними та зеленими помідорами обов’язково прикрасить вашу поличку в коморі і стане прикрасою будь-якого святково столу взимку і влітку. Спробуйте приготувати цей смачний салат з помідорів і ви закохаєтесь в це блюдо з першої ложки! Удосконалити рецепт цієї страви ви можете, додавши до овочів будь-які інші інгредієнти, що можна тільки знайти на грядці: солодкий і гіркий перець, базилік, селеру ,зелену цибулю і багато іншого!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів;
- 1 велика морква;
- 1 солодкий перець;
- 1 гострий перець;
- 1 пучок петрушки;
- 7 зубчиків часнику;
- 4 цибулини;
- перець горошком;
- 2 ст. л. цукру + 1 ст. л. солі + 50 мл оцту 9%
Як приготувати салат з помідорів:
Моркву, солодкий та гострий перець, часник, а також петрушку поріжте на великі шматочки.
Перекладіть у блендер, подрібніть до стану кашки.
Невеликі, солодкі помідори поріжте на половинки, видаліть плодоніжку. Цибулю наріжте грубими кільцями.
ЩЕ ПОМІДОРКИ: ❤ Дуже смачні помідори по-корейські на зиму: в магазині таких не купиш
У простерилізовану банку покладіть до половини помідори, потім кілька кілець цибулі та пару горошин перцю. Після чого докладіть помідори до верху.
Залийте окропом, прикрийте кришками, залиште на 20 хвилин.
Злийте воду в каструлю, сюди додайте подрібнені в блендері овочі + цукор і сіль. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, варіть 4 хвилини. Потім влийте оцет, проваріть ще 2-3 хвилини, вимкніть вогонь.
Залийте рідину назад у банки + розподіліть подрібнені овочі.
Закрийте кришками та закатайте банки.
Накрийте рушником, залиште до охолодження, потім відправте на зберігання.
Теж саме робим і з недозрівшими зеленими томатами. Тільки додаємо ще більше зелені петрушки та селери. Гостроту регулюйте самі, чим більше перчиці, тим гострішим буде ваш салат.
ЩЕ ПО ТЕМІ: ❤ Зелені помідори в аджиці на зиму – цей рецепт випрошують усі мої знайомі
Це дуже смачний та ароматний салатик на зиму! Всім гарного мирного дня та смачних заготівель! 💙💛