Щороку роблю такий салат з помідорів. Взимку він зникає першим!

Взимку такий ароматний салат з помідорів летить нарозхват. Виявляється, що не тільки червоні, а і недостиглі зелені помідори також можуть стати в нагоді в приготуванні цієї закуски. Спробуйте приготувати цього року хоча б пару баночок – не пошкодуєте! Повірте, тепер ви будете вирощувати помідори тільки для цієї консервації і радувати своїх близьких, гостей не звичайними салатами цілий рік!

Баночка з такими червоними та зеленими помідорами обов’язково прикрасить вашу поличку в коморі і стане прикрасою будь-якого святково столу взимку і влітку. Спробуйте приготувати цей смачний салат з помідорів і ви закохаєтесь в це блюдо з першої ложки! Удосконалити рецепт цієї страви ви можете, додавши до овочів будь-які інші інгредієнти, що можна тільки знайти на грядці: солодкий і гіркий перець, базилік, селеру ,зелену цибулю і багато іншого!  

Країна Рецептів🍝  у Telegram 

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів;
  • 1 велика морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 гострий перець;
  • 1 пучок петрушки;
  • 7 зубчиків часнику;
  • 4 цибулини;
  • перець горошком;
  • 2 ст. л. цукру + 1 ст. л. солі + 50 мл оцту 9%

Як приготувати салат з помідорів:

Моркву, солодкий та гострий перець, часник, а також петрушку поріжте на великі шматочки.

Перекладіть у блендер, подрібніть до стану кашки.

Невеликі, солодкі помідори поріжте на половинки, видаліть плодоніжку. Цибулю наріжте грубими кільцями.

ЩЕ ПОМІДОРКИ: ❤ Дуже смачні помідори по-корейські  на зиму: в магазині таких не купиш

У простерилізовану банку покладіть до половини помідори, потім кілька кілець цибулі та пару горошин перцю. Після чого докладіть помідори до верху.

Залийте окропом, прикрийте кришками, залиште на 20 хвилин.

Злийте воду в каструлю, сюди додайте подрібнені в блендері овочі + цукор і сіль. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, варіть 4 хвилини. Потім влийте оцет, проваріть ще 2-3 хвилини, вимкніть вогонь.

Залийте рідину назад у банки + розподіліть подрібнені овочі.

Закрийте кришками та закатайте банки.

Накрийте рушником, залиште до охолодження, потім відправте на зберігання.

Теж саме робим і з недозрівшими зеленими томатами. Тільки додаємо ще більше зелені петрушки та селери. Гостроту регулюйте самі, чим більше перчиці, тим гострішим буде ваш салат.

ЩЕ ПО ТЕМІ: ❤ Зелені помідори в аджиці на зиму – цей рецепт випрошують усі мої знайомі

Це дуже смачний та ароматний салатик на зиму! Всім гарного мирного дня та смачних заготівель! 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Щороку роблю такий салат з помідорів. Взимку він зникає першим!
Крабовий салат “Дракон” з яблуком і плавленим сиром на новорічний стіл