Круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата” – ламаємо стереотипи та готуємо по-новому

Цей круглий торт-суфле з вишнею "Монастирська хата" я готую найчастіше на свята , він неймовірно гарний, смачний і ніжний. Не приховую, процес приготування займає не 10 хвилин, але результат точно коштує витрачених зусиль. Обов’язково збережіть собі наш покроковий рецепт! ❤

Монастирська хата, виявляється, буває не тільки в тій формі, якою ми звикли її бачити. Можна також приготувати цей торт у круглому, стандартному для тортів, вигляді. Як правило, в такому вигляді торт готується для зручності подачі на стіл, адже його легше різатиме, та й розділити його на рівні частини, для гостей буде набагато легше. Щоб приготувати круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата” можна використовувати як заморожені ягоди, так і свіжі без кісточки . До речі, їх не потрібно попередньо розморожувати. Сметана має бути 20-25% жирності, а вершки – 33-35% жирності. Готуємо неймовірний сметанний торт, цей рецепт у Вас повинен бути, рекомендую спробувати!

Підписуйтесь на Країна Рецептів 🍝 в Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно 320 г
  • Цукор 60 г
  • Сіль 1 г
  • Яйце СО 1 шт.
  • Сметана 20-25% 125 г
  • Масло вершкове 115 г
  • Борошно просіяти, змішати з сіллю.

Вишня:

  • Вишня заморожена 250 г
  • Крохмаль кукурудзяний 25 г
  • Цукрова пудра 25 г
  • Вишню не розморожувати!

Суфле:

  • Сметана 20% 325 г
  • Вершки 33-35% 200 г
  • Вершковий сир 140 г
  • Молоко 100 г
  • Цукор 160 г
  • Желатин 200-220 блюм 15 г
  • Вода для желатину 90 г

Заливка:

  • Пюре вишні 100 г
  • Крохмаль кукурудзяний 4 г
  • Пектин NH 1 г
  • Цукор 20 г
  • Лимонний сік 5 г
  • Вишня 50 с

Як готувати круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата”:

Масло розтопити і остудити до 30° С, змішати зі сметаною до однорідності.

Додати яйце і цукор, пробити блендером до однорідності. Влити масу в борошно і перемішати до повного об’єднання борошна в тісто.

Домісіть вручну на робочій поверхні. Прибрати на 15-20 хв. в холодильник.

ШЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Торт із шоколадно-карамельного бісквіту з апельсиновим мусом та карамельним прошарком

Цукрову пудру перемішати з крохмалем, просіяти в миску.

Кожну вишеньку обваляти в крохмальній суміші перед викладенням на тісто.

Духовку розігріти до 180°С. Деко викласти тефлоновим листом або пергаментом. Тісто розділити на 4 рівні частини.

Кожну частину тіста дуже тонко розкачати в прямокутник ~40х18 см (поки працюєте з однією частиною, решту тіста тримайте в холодильнику!).

Вишню викласти в безперервний ряд по довгому краю пласта, закрутити в рулетик, защипнути краї тіста і перекласти на деко швом вниз.

Повторити з рештою тіста і вишнею. У форму діаметром 18-20 см викласти спіраллю трубочки, формуючи корж.

Випікати ~30-35 хв. до виразного рум’яного верху коржа з рулетиків. Так випікати  всі 3 коржі. Повністю остудити .Готові і гарячі коржі змастити сметаною .

Зверху посипати цукровою пудрою. Залишити остигати.

Тим часом готуємо суфле. Желатин замочити в холодній воді. Сметану, вершки, цукор і сир об’єднати і пробити до максимальної однорідності занурювальним блендером.

Перелити крізь сито при необхідності, щоб не залишилося грудочок. Молоко довести до кипіння, зняти з вогню, розпустити в ньому желатин і ретельно перемішавши. Тонкою цівкою влити в сметанну масу, постійно помішуючи, не збиваючи.

Відразу ж приступити до складання торта. Збити холодні вершки до твердих піків, поступово додати добавляти  цукрову пудру продовжуючи збивати ще 1 хвилину. Повинен вийти досить густий крем.

Кожен корж промастити кремом суфле.

 Так зібрати весь торт  Збити холодні вершки до твердих піків, поступово додати цукрову пудру продовжуючи збивати ще 1 хвилину. Повинен вийти досить густий крем. Ним  обмазати торт з усіх боків

Прибрати на ніч в холодильник.

Готуємо заливку тим часом. Змішати разом крохмаль, пектин і цукор. Вишневе пюре прогріти в сотейнику до 40 ° C, помішуючи, дощиком ввести цукрову суміш. Довести до кипіння при безперервному помішуванні і проварити протягом 30 сек.

Викласти в масу вишню і проварити ще 10-15 сек. .Зняти з вогню, додати лимонний сік, перемішати. Потім залити верх торта вишневою заливкою. Укласти вишню.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Шоколадний торт з вишневим компоте, шоколадним кремом та мигдалем в карамелі

Прибрати ще на годину в холод перед сервіровкою. Тепер можна коштувати та кликати гостей!

Порада:  коржі можна випікати як звичайно на декові. А потім їх порізати та скласти в форму для торта , як я опишу нижче.

Торт збирається в кільці d – 16 см, прокладеному ацетатною плівкою і обгорнутому по дну подвійним шаром фольги. Кожен випечений рулет з вишнею розрізати на частини ~3-4 см завдовжки. Викласти нижній шар торта, намагаючись сильно не притискати один до одного нарізані шматочки бісквітів. Залити суфле так, щоб воно перекрило бісквіти на 1-2 мм. викласти таким же чином другий і третій шари, переливаючи кожен суфле. Накрити верх торта харчовою плівкою в контакт, укласти на плівку підкладку відповідного розміру, вирівняти. Прибрати на ніч в холодильник. Видалити плівки і залити верх торта вишневою заливкою. Укласти вишню. Фото цього торта ви бачите  зараз.

Але на наш погляд, коржі рулети набагато гарніше виглядають у розрізі., як оцей наш тортик, майстер клас якого ми докладко вам показали.

Гарного та смачного вам тортика від Світ Рецептів! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата” – ламаємо стереотипи та готуємо по-новому
М’ясний салат з маринованою цибулею та болгарським перцем