Монастирська хата, виявляється, буває не тільки в тій формі, якою ми звикли її бачити. Можна також приготувати цей торт у круглому, стандартному для тортів, вигляді. Як правило, в такому вигляді торт готується для зручності подачі на стіл, адже його легше різатиме, та й розділити його на рівні частини, для гостей буде набагато легше. Щоб приготувати круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата” можна використовувати як заморожені ягоди, так і свіжі без кісточки . До речі, їх не потрібно попередньо розморожувати. Сметана має бути 20-25% жирності, а вершки – 33-35% жирності. Готуємо неймовірний сметанний торт, цей рецепт у Вас повинен бути, рекомендую спробувати!
Підписуйтесь на Країна Рецептів в Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно 320 г
- Цукор 60 г
- Сіль 1 г
- Яйце СО 1 шт.
- Сметана 20-25% 125 г
- Масло вершкове 115 г
- Борошно просіяти, змішати з сіллю.
Вишня:
- Вишня заморожена 250 г
- Крохмаль кукурудзяний 25 г
- Цукрова пудра 25 г
- Вишню не розморожувати!
Суфле:
- Сметана 20% 325 г
- Вершки 33-35% 200 г
- Вершковий сир 140 г
- Молоко 100 г
- Цукор 160 г
- Желатин 200-220 блюм 15 г
- Вода для желатину 90 г
Заливка:
- Пюре вишні 100 г
- Крохмаль кукурудзяний 4 г
- Пектин NH 1 г
- Цукор 20 г
- Лимонний сік 5 г
- Вишня 50 с
Як готувати круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата”:
Масло розтопити і остудити до 30° С, змішати зі сметаною до однорідності.
Додати яйце і цукор, пробити блендером до однорідності. Влити масу в борошно і перемішати до повного об’єднання борошна в тісто.
Домісіть вручну на робочій поверхні. Прибрати на 15-20 хв. в холодильник.
ШЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Торт із шоколадно-карамельного бісквіту з апельсиновим мусом та карамельним прошарком
Цукрову пудру перемішати з крохмалем, просіяти в миску.
Кожну вишеньку обваляти в крохмальній суміші перед викладенням на тісто.
Духовку розігріти до 180°С. Деко викласти тефлоновим листом або пергаментом. Тісто розділити на 4 рівні частини.
Кожну частину тіста дуже тонко розкачати в прямокутник ~40х18 см (поки працюєте з однією частиною, решту тіста тримайте в холодильнику!).
Вишню викласти в безперервний ряд по довгому краю пласта, закрутити в рулетик, защипнути краї тіста і перекласти на деко швом вниз.
Повторити з рештою тіста і вишнею. У форму діаметром 18-20 см викласти спіраллю трубочки, формуючи корж.
Випікати ~30-35 хв. до виразного рум’яного верху коржа з рулетиків. Так випікати всі 3 коржі. Повністю остудити .Готові і гарячі коржі змастити сметаною .
Зверху посипати цукровою пудрою. Залишити остигати.
Тим часом готуємо суфле. Желатин замочити в холодній воді. Сметану, вершки, цукор і сир об’єднати і пробити до максимальної однорідності занурювальним блендером.
Перелити крізь сито при необхідності, щоб не залишилося грудочок. Молоко довести до кипіння, зняти з вогню, розпустити в ньому желатин і ретельно перемішавши. Тонкою цівкою влити в сметанну масу, постійно помішуючи, не збиваючи.
Відразу ж приступити до складання торта. Збити холодні вершки до твердих піків, поступово додати добавляти цукрову пудру продовжуючи збивати ще 1 хвилину. Повинен вийти досить густий крем.
Кожен корж промастити кремом суфле.
Так зібрати весь торт Збити холодні вершки до твердих піків, поступово додати цукрову пудру продовжуючи збивати ще 1 хвилину. Повинен вийти досить густий крем. Ним обмазати торт з усіх боків
Прибрати на ніч в холодильник.
Готуємо заливку тим часом. Змішати разом крохмаль, пектин і цукор. Вишневе пюре прогріти в сотейнику до 40 ° C, помішуючи, дощиком ввести цукрову суміш. Довести до кипіння при безперервному помішуванні і проварити протягом 30 сек.
Викласти в масу вишню і проварити ще 10-15 сек. .Зняти з вогню, додати лимонний сік, перемішати. Потім залити верх торта вишневою заливкою. Укласти вишню.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Шоколадний торт з вишневим компоте, шоколадним кремом та мигдалем в карамелі
Прибрати ще на годину в холод перед сервіровкою. Тепер можна коштувати та кликати гостей!
Порада: коржі можна випікати як звичайно на декові. А потім їх порізати та скласти в форму для торта , як я опишу нижче.
Торт збирається в кільці d – 16 см, прокладеному ацетатною плівкою і обгорнутому по дну подвійним шаром фольги. Кожен випечений рулет з вишнею розрізати на частини ~3-4 см завдовжки. Викласти нижній шар торта, намагаючись сильно не притискати один до одного нарізані шматочки бісквітів. Залити суфле так, щоб воно перекрило бісквіти на 1-2 мм. викласти таким же чином другий і третій шари, переливаючи кожен суфле. Накрити верх торта харчовою плівкою в контакт, укласти на плівку підкладку відповідного розміру, вирівняти. Прибрати на ніч в холодильник. Видалити плівки і залити верх торта вишневою заливкою. Укласти вишню. Фото цього торта ви бачите зараз.
Але на наш погляд, коржі рулети набагато гарніше виглядають у розрізі., як оцей наш тортик, майстер клас якого ми докладко вам показали.
Гарного та смачного вам тортика від Світ Рецептів! ❤