Міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру: хрумка та ніжна, просто диво

Ця випічка просто приголомшиво на смак. Міні самса з начинкою із картоплі, м'яса та сиру випікається із смачного листкового тіста, яка просто ідеально хрумтить та розсипається при укусі. Така ароматна домашня випічка навряд чи залишить когось байдужим і точно збере до столу всю сім'ю.А ще вона буде доречною на любому святі, і буде королевою фуршетного меню.

Пиріжки любить дуже багато людей по всьому світу. У кожній країні є свої способи приготування пирогів. Наприклад, у Європі та країнах СНД більше цінують пиріжки з пишним тістом і соковитою начинкою. Однак, у Середній Азії актуальніша випічка з тонкого шаруватого тіста з великою кількістю начинки всередині, як ця міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру. Як правило, азіати готують свої пиріжки так, ніби це величезні пельмені. При цьому такі пельмені не смажаться, а запікаються в духовці або в олії на сковороді.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 г;
  • Вода – 300 мл;
  • Сіль – ч.л.;
  • Вершкове масло – 100 мл;
  • Рослинна олія – 100 мл;
  • Ріпчаста цибуля – шт;
  • Картопля – шт;
  • М’ясо – 250 г;
  • Чорний перець;
  • Сіль;
  • Коріандр;
  • Паприка

Як готується міні самса :

Змішуємо воду з сіллю, а потім висипаємо борошно, замішуємо еластичне і не липке тісто. Формуємо з тіста 4 однакові колобки, які розгортаємо руками в товсті невеликі коржі.

Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з рослинним. Викладаємо в миску з маслами коржі. Залишаємо коржі в олії на 25 хвилин під кришкою. Верхівки коржів теж можна полити маслом.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Самса з фаршем у формі гарбуза. Такі пиріжки здивують всю родину


Нарізаємо маленькими кубиками цибулю, натираємо на великій тертці очищену картоплю. Змішуємо цибулю, картоплю і фарш, солимо, посипаємо чорним перцем, коріандром і паприкою.


Кожен коржик розкачуємо в дуже тонкий напівпрозорий пласт.


На одну зі сторін пласта викладаємо начинку по краю, згортаємо в рулет із тіста.


Цей рулет ділимо на невеликі шматочки, з яких формуємо кульки з начинкою всередині.


Аналогічно створюємо маленькі пиріжки з інших пластів.


Отримані кульки викладаємо у форму для запікання, змащуємо залишками олії та вершкового масла.


Випікаємо пиріжки в духовці за 180 градусів 30-35 хвилин.


Виходять незвичайні м’ясні пиріжечки самсушки. Вони маленькі, при цьому ситні та смачні.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Закусочні міні пиріжки з сирною начинкою

Той хто любить турецьку випічку оцініть самсу на сто балів! Всім смачного та гарного дня 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру: хрумка та ніжна, просто диво
Маринований перець фарширований цибулею, зеленню та часником – ідеально смакує до шашлику