Самса з фаршем у формі гарбуза. Такі пиріжки здивують всю родину

Неймовірно гарна та смачна самса з фаршем у формі гарбуза, здивують всю родину. Соковита, ароматна начинка в тонкому, злегка хрусткому тісті, а який апетитний вигляд! Ця випічка заслуговує на увагу завдяки цікавому формуванню. Самса за цим рецептом виходить настільки смачною, що вмить відлітає зі столу. До речі, як начинку можна використовувати картоплю, сир ,гарбуз тощо. Крім цього, можна створити й солодку самсу, використовуючи фрукти або солодкий сир.

Смачно, ситно та дуже красиво! З цим простим рецептом і незвичайним лайфхаком навіть господиня-початківець зможе приготувати гарні пиріжки. Крім продуктів для приготування знадобиться звичайна нитка, саме з її допомогою вдасться надати гарної форми. Така гарна самса з фаршем у формі гарбуза покорить кожного, хто її хоча б  раз спробує.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вода – 150 мл;
  • сіль – 1 ч.л;
  • соняшникова олія – 1 ст.л;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • борошно – 350 гр;

Для начинки:

  • м’ясо – 350 гр;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Як готується самса з фаршем у формі гарбуза:

У великій мисці з’єднайте воду, сіль, соняшникову олію, розпушувач, борошно і замісіть пружне однорідне тісто, яке не прилипає до рук.

Розділіть тісто на 2 рівні частини, з кожної скачайте кульку. Накрийте тісто плівкою та залиште на 10 хвилин. Кожну половину тіста розкачайте в тонкий пласт діаметром близько 40 см.

ЩЕ РЕЦЕПТ:  ❤ Турецька ачма підкорила серця мільйонів. Від такої булочки складно відмовитися

Змастіть розкачане тісто вершковим маслом, зверху покладіть другий пласт тіста і також змастіть його вершковим маслом. Скачати з тіста рулет, перекладіть в пакет і покладіть в холодильник на 20 хвилин.

Для приготування начинки наріжте м’ясо на невеликі шматочки, змішайте з подрібненою цибулею, сіллю і перцем.

Розріжте тісто на 9 частин. Всі частини покладіть зрізом вниз і злегка приплюсніть заготовку.

Розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть на середину начинку і добре защипіть краї. Щоб надати виробу гарний зовнішній вигляд, знадобиться нитка. За допомогою нитки розділіть заготовки на 8 сегментів однакового розміру.

Відправте пиріжки на лист, вистелений пергаментом, змастіть яйцем і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. При бажанні в серединку гарбузика можете встромити кусочок волоського горіха.

Після приготування обов’язково видаліть нитку.

Самсу можна споживати теплу або холодну.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Арабська самса з м’ясом та картоплею

Смачного ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Самса з фаршем у формі гарбуза. Такі пиріжки здивують всю родину
Дуже смачний салат “Київський”, який готується всього 10 хвилин