Пиріжки розтягаї з рибною начинкою, рисом, вареними яйцями і зеленню – апетитна, ароматна і дуже смачна випічка з дуже багатою начинкою. Якщо ви любите рибу, цей рецепт неодмінно вам сподобається. Дріжджове тісто потребує часу, але результат того вартий. Соковита начинка і м’яке повітряне тісто не можуть залишити вас байдужими.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- 500-550 г борошна
- 250 мл молока
- 15-18 г живих дріжджів
- 1 яйце + 1 білок (жовток залишаємо для змащування зверху)
- 2 ст л цукру
- 1 ч л солі
- 60 мл олії
Начинка:
- 500 г філе мінтаю
- 2 великі яйця
- 5-6 ст л відвареного рису
- 1 цибулина
- 1-2 ст л олії для смаження цибулі
- сіль, спеції на смак
- 30 г зелені
- 50 г вершкового масла або щільного бульйону
Для змащування:
- 1 жовток +2-3 ч л молока все залежить від щільності жовтка
Як приготувати розтягаї з рибною начинкою:
У чашу вливаємо 250 мл теплого молока,36-38 градусів, додаємо 15-18 г живих дріжджів, даємо постояти 2-3 хвилини, дріжджі намокнуть і добре розійдуться.
Додаємо 2 ст л цукру,1 яйце та 1 білок , жовток залишаємо для змащення пирогів зверху. Добре все розмішаємо.
ЩЕ ПИРІЖКИ: ❤ Міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру: хрумка та ніжна, просто диво
У миску просіюємо 500 г борошна, додаємо 1 ч л солі, розмішуємо та вливаємо дріжджову суміш, замішуємо тісто.
Борошно увібрало всю рідину вливаємо 60 мл олії і продовжуємо замішувати тісто. Вимішуємо тісто 7-10 хвилин, щоб тісто стало гладким.
У процесі замісу я додала ще 30 г борошна. Тісто виходить м’яким, яке не липне до рук. Тісто округляємо, миску і тісто змащуємо олією, накриваємо плівкою, рушником і ставимо підходити в тепле місце на 1-1,5 години.
Приготуємо начинку
До подрібненої в блендері або м’ясорубці риби, додаємо дрібним кубиком нарізану цибулю і підсмажену на олії до золотистості.
2 яйця зварених у круту і нарізаних дрібним кубиком , 5-6 ст л відвареного рису, солимо, перчимо до смаку. Можна додати улюблені спеції до риби, добре все перемішуємо і готовий фарш.
Пройшла 1 година 20 хвилин, тісто добре підійшло, обминаємо.
Ділимо на 12 шматочків вагою приблизно по +-75 г і один маленький шматочок тіста 30 г залишаємо для прикраси розтягаїв зверху. Кожен шматочок тіста підкачуємо в кульку, накриваємо плівкою і даємо відпочити 5-10 хвилин. Тісто трохи підніметься і стане м’якшим, набагато легше розкачуватиме в кружок.
Кожну кульку розгортаємо в кружок, зверху викладаємо начинку і формуємо розтягаї, защипуємо краї тіста, посередині залишаємо пиріжок відкритим.
Маленький шматочок тіста розгортаємо в коло, нарізаємо на смужки . Кожну смужки по краях надрізаємо, трохи розтягуємо, змащуємо водою та приклеюємо до сформованих пиріжків.
Накриваємо плівкою і ставимо на вистоювання на 15-20 хвилин.
Булочки добре відстоялися, змащуємо жовтком змішаним з молоком, можна додати ще щіпку солі. Змащеним пиріжкам даємо постояти 5 хвилин, щоб змазка трохи підсохла, так пиріжки вийдуть блискучими. Чесно скажу, я про цей момент іноді забуваю, а не потрібно, пиріжки дійсно рівномірніший мають колір, якщо на них підсохне змазка.
Потім ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Пиріжки дістаємо з духовки. В середину кожного пиріжка наливаємо 1-2 ложки розтопленого вершкового масла з дрібно порубаною зеленню і відразу подаємо до столу.
Смачно не передати словами!
ЩЕ РОЗТЯГАЇ: ❤ Розтягаї з сиром, петрушкою та насінням чорнушки — старовинна страва України
Смачних вам пиріжечків та мирного неба, любі наші читачі!💙💛❤