Щоб його приготувати, виноград бажано брати без кісточок та не винних сортів, недрібний, а великого розміру, будь-якого кольору. Такий маринований виноград можна використовувати для бутербродів, салатів та просто як самостійну закуску. Крім того, ви значно скоротите витрати на оливки для святкового столу.
Інгредієнти:
- виноград;
- перець горошком;
- перець запашний;
- чебрець;
- гірчиця у зернах;
- виноградний оцет 4%;
- сіль;
- вода.
Як приготувати маринований виноград:
Виноград добре промиваємо та просушуємо, а потім знімаємо з гілочок. У нашому випадку використовують виноград двох сортів. Виноград має бути цілим та неушкодженим, гарної якості. Від цього залежить смак вашої готової консервації.
Потім стерилізуємо банки і розкладаємо в них виноград, заповнюючи їх до шийки. У нашому випадку об’єм банок по 0,5 л.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤Смачний та густий джем із винограду на зиму
У кожну банку додаємо чорний перець горошком і запашний, а також по щіпці чебрецю. Також у кожну баночку кладемо по 1 ч. л. солі та 1 ст. л. гірчиці у зернах.
Далі в кожну банку виливаємо по 50 мл виноградного оцту і до кінця заповнюємо холодною водою. Закриваємо банку і добре струшуємо, щоб всі компоненти перемішалися.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Як приготувати смачні мариновані кавуни на зиму
Ось і все готове. Зберігати таку закуску у прохолодному місці можна протягом року. Спробуйте, це дуже смачно! ❤