В якості основи для сала ми використовуємо півтора кілограмовий шматок з невеликими м’ясними вкрапленнями, приблизно на 50 відсотків від загальної ваги. Така текстура виходить більш ніжною. Дуже рекомендуємо приготувати таке сало.
Інгредієнти:
- Сало 1.5 кг
Маринад
- 2 чайні ложки солі
- Перець: чорний і суміш
- Лавровий лист
- 5 зубчиків часнику
Приготування:
Натираємо шматок сала сумішшю перцю і солі, зверху видавлюємо часник і розподіляємо по всій поверхні шматка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулет зі свинячої рульки та м’яса в цибулинні
Загортаємо салко в фольгу, а її, в свою чергу кладемо в герметичний пакет. Ставимо на плиту каструлю і включаємо повільний вогонь. Варимо його прямо в пакеті протягом 2х годин.
Через 2 години сало проварилося і промаринувалося. Помірне тепло дає спецій швидко просочити м’ясо. Тепер салу треба всього лише охолонути, після чого його можна подавати до столу.
Спосіб хороший тим, що за мінімальний час на підготовку ви отримуєте відразу півтора кілограма м’яса в нарізку. Можна зробити у вихідний, і тоді його вистачить на весь тиждень вперед: тим більше, що зберігається таке сало довго.