Сьогодні готую дивовижно м’які, повітряні та ніжні бісквітні міні-тістечка з кремом із вершкового масла та згущеного молока. У них немає жодної екзотики прості і дуже смачні, набагато смачніші за ті, що продаються зараз у магазинах. Тістечко “Ніжність” готується по простому рецепту до неможливості, а в результаті виходить кондитерський шедевр.
Багато назв ці ласощі отримали через те, що вони були улюбленими в багатьох країнах і всюди називали його по-іншому. Хтось застав ще ті радянські часи, точно пам’ятає ці маленькі тістечка, що стояли на вітринах кафе. Їх готували на весілля та урочистості, а діти любили такі моменти, адже їм часто доручали найголовніше – обваляти тістечко в крихтах. За бажанням можете приготувати класичне тісто або шоколадне – на ваш смак.
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.;
- Сіль – щіпка;
- Ванільний цукор – 1 ч. л.;
- Цукор – 150 гр.;
- Борошно – 200 гр.;
- Розпушувач – 1 ч. л.;
- Вершкове масло – 250 гр.;
- Згущене молоко – 250 гр.;
- Молоко для просочення.
Як приготувати тістечко «Ніжність»:
У яйця всипати щіпку солі, цукор та ванільний цукор, збити міксером до пишності та зміни кольору (близько 8 хвилин). Всипати борошно, що просіяє, з розпушувачем, акуратно перемішати. Розподілити по деку, випікати тонкий бісквіт протягом 25 хвилин за температури 180 градусів.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Торт “Ейфорія” – такий смачний, що словами не передати
За допомогою склянки вирізати кружечки з бісквіту.
З бісквіту, що залишився, зробити крихту за допомогою кавомолки або терки.
Олію кімнатної температури збити разом зі згущеним також кімнатної температури. Бісквіт попередньо просочити молоком – буквально 1-2 ч. л. на 1 кружок бісквіту. Потім змастити один кружок кремом, зверху покласти другий, змастити зверху та з усіх боків.
І обваляти в крихті.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Маковий торт з вишнею та сирним кремом
Тістечко дуже смачне, ніжне і вже просочене – можна подавати до чаю!
Смачного вам! Миру на землі, та щастя в родині!