Заварні шоколадні млинці з дірочками на кефірі і молоці

Сьогодні я вам розкажу, як приготувати заварні шоколадні млинці з дірочками на кефірі та гарячому молоці. Це дуже простий і швидкий рецепт. Буквально за півгодини у вас буде стопка млинців, які можна подати до сніданку , приготувати налисники або зібрати з ними смачний шоколадний млинцевий торт.

Заварні шоколадні млинці з дірочками виходять дуже смачними, тонкими, із шоколадним смаком. Вони чудово поєднуються з любою начинкою. Чудова страва для приємного сніданку! Вихід: 15 шт. діаметром 16 см.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру (t 40-45 °С)
  • 1 яйце з0
  • 25 гр. цукру
  • дрібка солі
  • 135 гр. борошна
  • 15 гр. какао порошок
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1,5 ст. л. рослинної олії (25 гр.)
  • 135 мл молока

Як готувати заварні шоколадні млинці з дірочками:

Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Я готую невелику порцію, на 15 млинців діаметром 16 см. За бажання, кількість інгредієнтів можна збільшити. Кефір має бути обов’язково теплим, я його підігріла до 45 градусів. У глибокий посуд розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі та перемішуємо вінчиком до однорідності. Додаємо цукор і вливаємо теплий кефір. Добре перемішуємо до однорідності.

У борошно додаємо соду, какао порошок і перемішуємо.

Просіюємо сухі інгредієнти в раніше підготовлену суміш і ретельно перемішуємо.

ЩЕ МЛИНЦІ:❤  Найніжніший торт із млинців з вишнями в сирно-вершковому кремі

Виходить однорідне тісто без грудочок.

Молоко доводимо до кипіння. Якщо у вас жирне молоко, то розбавте його водою в пропорції 1:1. Постійно перемішуючи тісто, вливаємо закипіле молоко.

У самому кінці вводимо рослинну олію і розмішуємо так, щоб його не було видно на поверхні.

Тісто для майбутніх млинців готове. За консистенцією воно трохи густіше, ніж звичайне млинцеве тісто на молоці.

Сковорідку добре розігріваємо і змащуємо силіконовим пензликом, змоченим у рослинній олії. Виливаємо першу порцію тіста і, акуратно піднявши, повертаємо її в різні боки, дозволяючи тісту розтектися.

Коли на поверхні млинця не залишилося сирого тіста – можна перевертати. На обсмажування кожного боку йде приблизно по 30 секунд.

Коли і другий бік пропекся, перекладаємо млинець на тарілку.

Так обсмажуємо всі млинці та складаємо стопкою.

Якщо є потреба, перед випіканням кожного нового млинця, можна змащувати сковорідку невеликою кількістю рослинної олії. Млинці скручуємо в трубочки .

Беремо молочний шоколад. Наповнюємо каструлю водою і ставимо на вогонь. Коли вода нагрілася, опускаємо в неї шоколад і залишаємо на кілька хвилин. Коли шоколад розтопиться, дістаємо його і зверху поливаємо млинці.

ЩЕ МЛИНЦІ: ❤ Оксамитові заварні млинці  на сметані

Ось такі апетитні, м’які, ароматні млинці вийшли і всі до одного вдалі, від першого до останнього! Головне – дотримуватися всіх інструкцій і все обов’язково вийде! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Заварні шоколадні млинці з дірочками на кефірі і молоці
Чудовий рулет з маком – пухке запашне тісто і багато смачної начинки