Горіхово-кокосовий пляцок – чудовий десерт також сподобається любителям кокосу. Він виходить ніжним, ароматним та дуже смачним. Ванільний крем з ананасами дуже вдало доповнює горіхові коржі та кокосове безе. Найважливіше, що його приготувати зможе навіть початківець.
Запрошуємо в Країну Рецептів у Telegram
Інгредієнти :
Для горіхового коржа :
- 5 яєць
- ¾ склянки цукру
- 70 г пшеничного борошна
- 70 г мелених волоських горіхів
- 1 ½ чайної ложки розпушувача або 1 чайної ложки харчової соди (я використовувала харчову соду, тому що порошок закінчився;))
Для кокосового безе :
- 4 білка
- 1 склянка цукру
- 200 г кокосової стружки
Ванільно-ананасовий крем:
- 1 банка ананасів в сиропі
- 4 яєчних жовтки (залишки від кокосового коржа)
- 1 пачка ванільного пудинг 75гр
- 1 склянка цукрової пудри
- 250 г вершкового масла
Шоколадний топінг
- 0,5 склянки какао порошок
- 0,5 склянки цукру
- 110 гр вершкового масла
- 0.5 склянки вершків жирних
- 1.5 ч.л ванільного цукру
форма для випічки коржів 22 х 25 см.
склянка на 250мл
Як готувати горіхово-кокосовий пляцок:
Готуємо горіховий бісквіт. Яєчні білки збити з дрібкою солі. Поступово додайте цукор, поки не вийде круте безе. Додайте жовтки, перемішуючи на найменшій швидкості. Потім додати подрібнені обсмажені горіхи і борошно, просіяне з розпушувачем. Ретельно перемішайте і вилийте в форму. Випікати приблизно 35 хвилин при 180 градусах.
Для кокосового коржа яєчні білки збити з дрібкою солі. Поступово додайте цукор, перемішуючи до отримання густого безе. Додати кокосову стружку і ретельно, але акуратно перемішати. Викласти на деко, застелене папером для випічки. Випікати приблизно 25 хвилин при 170 градусах. Горіховий корж розрізаємо на 2 пластини.
ЩЕ ПЛЯЦОК:❤ “Медово-маковий” пляцок – ароматний, ніжний і неймовірно смачний
Готуємо ананасовий крем. Ананаси відокремити від соку і нарізати невеликими кубиками. (Сиропу з банки буде приблизно 1 стакан – якщо немає – долийте води). У каструлю влийте 2/3 склянки сиропу, а в частині, що залишилася, ретельно перемішайте порошок для пудингу з жовтками. Готуємо пудинг по інструкції і даємо охолонути. Збийте масло з цукровою пудрою , поступово додаючи холодний пудинг.
Нарешті додайте нарізаний кубиками ананас і перемішайте. Якщо пудинг занадто твердий, спочатку змішайте його з невеликою кількістю вершкового масла, щоб уникнути грудочок.
Починаємо збирати наш пляцок. На низ кладемо половину горіхового коржа. На нього зверху кладем половину ванільно-ананасового крему.
Все рівно розмащуємо лопаткою по поверхні коржа.
Зверху на крем кладемо ананасовий корж.
На нього викладаємо остаток ванільно-ананасового крему. І знов розрівнюємо його лопаткою.
Накриваємо пляцок горіховим коржем.
Готуємо шоколадний топінг. До речі, його можна купити готовий або приготувати самому. Що ми і зробимо.У ємності до однорідності змішайте какао та цукор. Постійно помішуючи, влийте вершки та поставте суміш на середній вогонь.
Як тільки нагріється і почне густіти шоколадна маса, додайте масло, порізане кубиком, і ваніль. Не переставайте помішувати, щоб запобігти утворенню грудочок. Коли масло розтане, дайте соусу охолонути за кімнатної температури.
Після цього зразу полийте пляцок шоколадним топінгом.
Залишки топінга можна зберігати в холодильнику д наступного разу.
Пляцок поставити в холодне місце, щоб топінг застигнув.
Тепер можна і розрізати на шматки.
Пляцок має дуже яскравий та гарний розріз.
ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу
Розливаємо по кружкам чай та кличемо гостей до столу дегустувати наш горіхово-кокосовий пляцок.
Смачного вам пляцка та гарного настрою ❤