Горіхово-кокосовий пляцок зі смачною ванільно-ананасовою начинкою

Цей горіхово-кокосовий пляцок – унікальний за виглядом, смаком і підбором інгредієнтів .Звичайно, це святкова випічка, адже приготування займає досить багато часу. Але , як і кожен пляцок, він того вартий. Кокосове безе та горіхові коржі, змащені дуже смачною ванільно-ананасовою начинкою, поєднуючись творять симфонію смаку. Спробуйте обов'язково ❤

Горіхово-кокосовий пляцок – чудовий десерт також сподобається любителям кокосу. Він виходить ніжним, ароматним та дуже смачним. Ванільний крем з ананасами дуже вдало доповнює горіхові коржі та кокосове безе. Найважливіше, що його приготувати зможе навіть початківець.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти :

Для горіхового коржа :

  • 5 яєць
  • ¾ склянки цукру
  • 70 г пшеничного борошна
  • 70 г мелених волоських горіхів
  • 1 ½ чайної ложки розпушувача або 1 чайної ложки харчової соди (я використовувала харчову соду, тому що порошок закінчився;))

Для кокосового безе :

  • 4 білка
  • 1 склянка цукру
  • 200 г кокосової стружки

Ванільно-ананасовий крем:

  • 1 банка ананасів в сиропі
  • 4 яєчних жовтки (залишки від кокосового коржа)
  • 1 пачка ванільного пудинг 75гр
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 250 г вершкового масла

Шоколадний топінг

  • 0,5 склянки какао порошок
  • 0,5 склянки цукру
  • 110 гр вершкового масла
  • 0.5 склянки вершків жирних
  • 1.5 ч.л ванільного цукру

форма для випічки коржів 22 х 25 см.

склянка на 250мл

Як готувати горіхово-кокосовий пляцок:

Готуємо горіховий бісквіт. Яєчні білки збити з дрібкою солі. Поступово додайте цукор, поки не вийде круте безе. Додайте жовтки, перемішуючи на найменшій швидкості. Потім додати подрібнені обсмажені горіхи і борошно, просіяне з розпушувачем. Ретельно перемішайте і вилийте в форму. Випікати приблизно 35 хвилин при 180 градусах.

Для кокосового коржа яєчні білки збити з дрібкою солі. Поступово додайте цукор, перемішуючи до отримання густого безе. Додати кокосову стружку і ретельно, але акуратно перемішати. Викласти на деко, застелене папером для випічки. Випікати приблизно 25 хвилин при 170 градусах. Горіховий корж розрізаємо на 2 пластини.

ЩЕ ПЛЯЦОК:❤  “Медово-маковий” пляцок – ароматний, ніжний і неймовірно смачний

Готуємо ананасовий крем. Ананаси відокремити від соку і нарізати невеликими кубиками. (Сиропу з банки буде приблизно 1 стакан – якщо немає – долийте води). У каструлю влийте 2/3 склянки сиропу, а в частині, що залишилася, ретельно перемішайте порошок для пудингу з жовтками. Готуємо пудинг по інструкції і даємо охолонути. Збийте масло з цукровою пудрою , поступово додаючи холодний пудинг.

Нарешті додайте нарізаний кубиками ананас і перемішайте. Якщо пудинг занадто твердий, спочатку змішайте його з невеликою кількістю вершкового масла, щоб уникнути грудочок.

Починаємо збирати наш пляцок. На низ кладемо половину горіхового коржа. На нього зверху кладем половину ванільно-ананасового крему.

Все рівно розмащуємо лопаткою по поверхні коржа.

Зверху на крем кладемо ананасовий корж.

На нього викладаємо остаток ванільно-ананасового крему. І знов розрівнюємо його лопаткою.

Накриваємо пляцок горіховим коржем.

 Готуємо шоколадний топінг. До речі, його можна купити готовий або приготувати самому. Що ми і зробимо.У ємності до однорідності змішайте какао та цукор. Постійно помішуючи, влийте вершки та поставте суміш на середній вогонь.

Як тільки нагріється і почне густіти шоколадна маса, додайте масло, порізане кубиком, і ваніль. Не переставайте помішувати, щоб запобігти утворенню грудочок. Коли масло розтане, дайте соусу охолонути за кімнатної температури.

Після цього зразу полийте пляцок шоколадним топінгом.

Залишки топінга можна зберігати в холодильнику д наступного разу.

Пляцок поставити в холодне місце, щоб топінг застигнув.

Тепер можна і розрізати на шматки.

Пляцок має дуже яскравий та гарний розріз.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу

Розливаємо по кружкам чай та кличемо гостей до столу дегустувати наш горіхово-кокосовий пляцок.

Смачного вам пляцка та гарного настрою ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Горіхово-кокосовий пляцок зі смачною ванільно-ананасовою начинкою
Салат з оселедцем “Королівська шуба”