Я дуже люблю трояндовий аромат, так би і з’їла! Що ми успішно і робимо щоліта, заварюючи чай з пелюстками троянд, заготовляючи перетерті з цукром пелюстки та випікаючи з ними різні смаколики! А ще з чайної троянди виходить чудова начинка для рулетів, пиріжків та рогаликів! Їх рецепти обов’язково будуть на сторінках нашого журналу. А з цього тіста можна готувати не тільки смажені пампухи з трояндовим варенням, але і пиріжки чи пончики з другою начинкою, Наприклад із вишнею, згущеним молоком чи шоколадом.
Запрошуємо в Країну Рецептів
у Telegram
Інгредієнти:
На 20 штук:
- 20 г свіжих пресованих дріжджів
- 2 столові ложки цукру
- 200 мл теплої води
- 325 г борошна (2,5 склянки об’ємом 200 мл)
- дрібка солі
- 2-3 столові ложки олії в тісто й 1-1,5 склянки для фритюру
- цукрова пудра
Для начинки:
- Перетерті з цукром пелюстки чайної троянди.
Як готувати смажені пампухи :
Троянди вже почали цвісти і я швидко назбирала миску пелюстків та перетерла їх з цукром, ще додала трішки лимонної кислоти. Спочатку все перетираю руками а потім подрібнюю за допомогою блендера. Ховаю все це в стерилізовану банку та кладу в холодильник для зберігання. Сезон тільки почався, то таких баночок буде багато, якщо додати більше цукру, то зберігати можна в погрібі.
РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ: ❤ Пелюстки чайної троянди перетерті з цукром на зиму без варіння
Розітріть дріжджі з цукром, влийте теплу воду, розмішайте, просійте одну склянку борошна, знов перемішайте та залиште на 10 хвилин. Тоді просійте ще одну склянку борошна, ще раз перемішайте і знов залиште на 10 хвилин. Тісто почне підніматися; додайте решту борошна (пів склянки), посоліть, розмішайте, влийте пару ложок олії без запаху та замісіть негусте тісто. Воно здається трохи липким, проте не варто додавати ще борошна — тісто для пончиків має бути некрутим, тоді вони виходитимуть ніжними. А щоб тісто не прилипало до рук, вмочіть пальці в олію.
Відщипуйте шматочки тіста, всередину кладіть по ложечці протертих із цукром пелюсток троянди, гарно защипуйте та формуйте кульки завбільшки з м’ячик для пінг-понгу.
Викладайте їх на на стіл або пергамент, змащений олією, та зачекайте 10 хвилин — за цей час пончики підійдуть.
Підготуйте паперові рушники, шумівку та посуд для фритюру. Я використовую чавунок — він невеликий та глибокий, тож для фритюру не треба багато олії. Розігрійте олію — так, щоб вона починала закипати, коли опускаєте в неї пончик, — та обережно викладіть кілька штук, щоби вони вільно плавали.
Готуйте, допоки пончики набудуть яскравого-золотистого кольору знизу, тоді акуратно переверніть виделкою та обсмажте з другого боку.
Готові пончики виловіть шумівкою на паперові серветки чи рушники, які вберуть надлишок жиру.
Тоді перекладіть пончики на тацю та притрусіть цукровою пудрою.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Сирні пончики з вишневою начинкою – чудова страва на сімейний обід
Які ж вони гарні та смачні вийшли!
А начинка із троянди така запашна, що здається. що ти їсиш не пампуху, а саму ружу.
Обов’язково спробуйте пампухи з такою начинкою. Але в кого троянди немає, то можна купити таке варення. Але воно буде вже варене, для тривалого зберігання. Таке я теж роблю. Смачного вам ❤ любі мої та Перемоги!