Смажені плетені пончики із дріжджового тіста на молоці — ароматні, пухнасті і дуже смачні

Поки смажені плетені пончики з дріжджового тіста гарячі, вони хрусткі зовні та повітряні, пористі всередині. А коли охолонуть, будуть ніжними та м'якими, буквально тануть у роті. Тісто не надто солодке, тож пампухи можна щедро посипати цукровою пудрою або прикрасити розтопленим шоколадом! Звісно, може, смажені пампухи й не дуже корисні, але дуже смачні!

Плетені пончики на молоці виходять напрочуд ніжними та м’якими. Не переживайте з приводу дріжджового тіста: працювати з ним дуже легко. Звісно, можна приготувати частування простої круглої форми, але плетений десерт має значно ошатніший і цікавіший вигляд. Секрети пухкості та ідеальної текстури – у нашому рецепті.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти :

  • 200 мл теплого молока
  • 20 г свіжих дріжджів або 7 г сухих
  • 2 столові ложки цукру
  • Половина чайної ложки солі
  • 400 г борошна, приблизно
  • 1 яйце
  • 40 г вершкового масла
  • цукрова пудра змішана з корицею або ванільним цукром
  • Олія для смаження

Як готувати плетені пончики:

Для тіста вилийте тепле молоко в глибоку миску, додайте дріжджі та цукор і добре перемішайте до однорідності. Додайте просіяне борошно, яйце, м’яке масло і сіль. Вимішуємо до тих пір, поки не отримаємо однорідне, не липке і м’яке тісто.

З отриманого тіста сформувати кулю і помістити в чисту миску. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште тісто підходити в теплому місці на 45 хвилин.

ЩЕ ПОНЧИКИ: ❤ Німецькі пончики “Берлінери” з начинкою зі свіжої малини

Після підйому ми ділимо тісто на 12 рівних шматочків, з яких формуємо кульки. Накрийте кульки чистим кухонним рушником, щоб вони не висохли. Беремо першу кульку, викладаємо її в круглу форму і потім розкачуємо.

Розтягуємо рулет в тонку і довгу паличку і згинаємо, як показано на зображенні нижче.

Вільні шматочки згортаємо по кільцю і добре склеюємо кінці, щоб вони не роз’їхалися під час випічки. Те ж саме робимо з рештою кульками, після чого накриваємо пончики чистим кухонним рушником і залишаємо на 20 хвилин.

Смажте пончики на розігрітій рослинній олії на середньому вогні, поки вони добре не підрум’яняться з обох сторін.

Перекладіть їх на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб прибрати зайву олію.

Гарячі пончики умочіть у суміш цукрової пудри та ванільного цукру (або цукрової пудри та кориці).

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Пишні швидкі пончики на кефірі без дріжджів

Тепер можна насолоджуватись смаком приготованих пончиків. Готуйте з любов’ю ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Смажені плетені пончики із дріжджового тіста на молоці — ароматні, пухнасті і дуже смачні
Запечена куряча печінка в беконі: смачно та недорого