Вишуканий, пікантний, ароматний, легкий, але при цьому ситний і дуже смачний салат «Азія» із куркою, пекінською капустою та грейпфрутом запам’ятається цікавим поєднанням. Готується салат із найдоступніших продуктів і без майонезу. Замість майонезу – приголомшливо смачна заправка. Цей салат можна готувати у двох варіантах – як холодний закусочний і з теплою курочкою як вечерю. Грейпфрут у салаті легко можна замінити апельсином, а замість шпинату використовувати руколу.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти
- Курка
- Куряче філе 800 гр (2-3 філе)
- Часник свіжий 2-3 зубчики
- Соус соєвий 50 мл
- Олія рослинна 1 ст.л
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сік половини грейпфрута
- Салат (основа)
- Помідор 300 гр
- Грейпфрут 1 шт
- Капуста пекінська 250-300 гр
- Шпинат 60 гр
- Кедрові горіхи
- Заправка
- Соус соєвий 3 ст.л
- Мед квітковий 1 ст.л
- Олія оливкова 2 ст.л
- Гірчиця зерниста 1 ст.л
- Сіль за смаком
Як приготувати салат “Азія” із куркою та грейпфрутом
Куряче філе нарізаємо невеликими тонкими шматочками. Додаємо до курки 2-3 зубчики часнику, натертих на дрібній тертці, соєвий соус, 1 столову ложку рослинної олії. Солимо та перчимо за смаком.
Із половини грейпфрута вичавлюємо сік і виливаємо його до курки разом із м’якоттю. Перемішуємо і залишаємо промаринуватися мінімум на 30 хвилин.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Листковий салат з крабовими паличками та грейпфрутом
Що довше маринуватиметься куряче філе, то смачнішим воно вийде. Замаринувати філе можна з вечора і залишити в холодильнику на всю ніч, а вже зранку готувати салат. Курочка ще більше просочиться всіма ароматами і вийде смачнішою. У невеликого качана пекінської капусти використовуємо тільки частину з тонким листям. Нарізаємо його невеликими шматочками.
Листя шпинату рвемо руками та додаємо до капусти. Помідори нарізаємо середніми шматочками і додаємо в салат.
Один грейпфрут очищаємо від перетинок і часточки нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо в салатник до решти овочів.
Шматочки курки обсмажуємо на пательні з невеликою кількістю рослинної олії до золотистого кольору на середньому вогні. Відразу всю курку на пательню відправляти не потрібно, інакше виділиться сік і м’ясо тушкуватиметься, обсмажувати слід невеликими партіями.
Для заправки з’єднуємо 2 столові ложки оливкової олії, 3 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. французької гірчиці в зернах і 1 столову ложку рідкого меду. Додаємо сіль і спеції на свій смак і ретельно перемішуємо.
Додаємо обсмажену курочку до овочів, заправляємо заправкою і перемішуємо. За бажанням готовий салат можна посипати кедровими горішками та чорним кунжутом, але й без них уже дуже смачно.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Простенький салат із курячого філе та буряка, який з’їдають гості самим першим
Приємного апетиту!💙💛