Салат «Азія» із куркою, пекінською капустою та грейпфрутом

Вишуканий і смачний салат «Азія» , який не займе багато часу на приготування, але при цьому залишить найприємніші відчуття після дегустації. Поєднання ніжного філе курки і кисло-солодких часточок грейпфрута цілком виправдане: ця неповторна комбінація не тільки ефектно прикрасить Ваш святковий стіл, а й створить пікантні смакові нотки. За рахунок того, що куряча грудка маринується в суміші з соєвого соусу та оливкової олії, вона стає неймовірно м'якою і соковитою, а після обсмажування набуває несподіваних смакових ноток і апетитного вигляду. Пропонований салатик - гармонія незаперечної користі, легкості, свіжості та божественного смаку. Не вірите? Спробуйте цей салатик і переконайтеся в цьому особисто.

Вишуканий, пікантний, ароматний, легкий, але при цьому ситний і дуже смачний салат «Азія»  із куркою, пекінською капустою та грейпфрутом запам’ятається цікавим поєднанням. Готується салат із найдоступніших продуктів і без майонезу. Замість майонезу – приголомшливо смачна заправка. Цей салат можна готувати у двох варіантах – як холодний закусочний і з теплою курочкою як вечерю. Грейпфрут у салаті легко можна замінити апельсином, а замість шпинату використовувати руколу.

Країна Рецептів🍝  у Telegram 

Інгредієнти

  • Курка
  • Куряче філе 800 гр (2-3 філе)
  • Часник свіжий 2-3 зубчики
  • Соус соєвий 50 мл
  • Олія рослинна 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сік половини грейпфрута
  • Салат (основа)
  • Помідор 300 гр
  • Грейпфрут 1 шт
  • Капуста пекінська 250-300 гр
  • Шпинат 60 гр
  • Кедрові горіхи
  • Заправка
  • Соус соєвий 3 ст.л
  • Мед квітковий 1 ст.л
  • Олія оливкова 2 ст.л
  • Гірчиця зерниста 1 ст.л
  • Сіль за смаком

Як приготувати салат “Азія” із куркою та грейпфрутом

Куряче філе нарізаємо невеликими тонкими шматочками. Додаємо до курки 2-3 зубчики часнику, натертих на дрібній тертці, соєвий соус, 1 столову ложку рослинної олії. Солимо та перчимо за смаком.

Із половини грейпфрута вичавлюємо сік і виливаємо його до курки разом із м’якоттю. Перемішуємо і залишаємо промаринуватися мінімум на 30 хвилин.

ЩЕ САЛАТ: ❤  Листковий салат з крабовими паличками та грейпфрутом


Що довше маринуватиметься куряче філе, то смачнішим воно вийде. Замаринувати філе можна з вечора і залишити в холодильнику на всю ніч, а вже зранку готувати салат. Курочка ще більше просочиться всіма ароматами і вийде смачнішою. У невеликого качана пекінської капусти використовуємо тільки частину з тонким листям. Нарізаємо його невеликими шматочками.


Листя шпинату рвемо руками та додаємо до капусти. Помідори нарізаємо середніми шматочками і додаємо в салат.


Один грейпфрут очищаємо від перетинок і часточки нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо в салатник до решти овочів.


Шматочки курки обсмажуємо на пательні з невеликою кількістю рослинної олії до золотистого кольору на середньому вогні. Відразу всю курку на пательню відправляти не потрібно, інакше виділиться сік і м’ясо тушкуватиметься, обсмажувати слід невеликими партіями.


Для заправки з’єднуємо 2 столові ложки оливкової олії, 3 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. французької гірчиці в зернах і 1 столову ложку рідкого меду. Додаємо сіль і спеції на свій смак і ретельно перемішуємо.


Додаємо обсмажену курочку до овочів, заправляємо заправкою і перемішуємо. За бажанням готовий салат можна посипати кедровими горішками та чорним кунжутом, але й без них уже дуже смачно.

ЩЕ САЛАТ: ❤ Простенький салат із курячого філе та буряка, який з’їдають гості самим першим

Приємного апетиту!💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат «Азія» із куркою, пекінською капустою та грейпфрутом
Суп з курки, який їдять усі та просять добавки