Цей “Медово-маковий” пляцок – мій улюблений. Можна точно сказати, що це тортик вихідного дня з фантастичним поєднанням смаків. То якщо ви мрієте приготувати найсмачніший медовий пляцок – ловіть простий рецепт і вірте, з цим перевіреним часом рецептом мрії збуваються!
Підпишись на ПМІДОРКУ в Telegram
Інгредієнти:
Медове тісто:
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 200 г,
- мед – 2 ст.л.,
- масло/маргарин – 100 г,
- сода – 1,5 ч.л. (погасити),
- борошно – 500 г.
Макове тісто:
- яйця – 3 шт.,
- амоній – 1 ч.л.,
- цукор – 250 г,
- сметана – 250 мл,
- мак – 350 г,
- борошно – 250 г.
Крем:
- масло – 500 г,
- згущене молоко (варене) – 500 г.
Приготування:
Приготуємо спочатку медове тісто. На водяній бані розігріти цукор, мед, масло, додаємо збиті яйця. Помішуємо, тримаємо до повного розчинення масла і цукру. Суміш досить гаряча, але не кипить.
Додаємо соду погашену оцтом і одразу знімаємо з водяної бані та залишаємо до повного охолодження. Переливаємо охолоджену суміш в миску і, просіюючи потроху борошно, замішуємо тісто. У мене пішло 500 г, може піти трохи більше чи менше, регулюйте; тісто має бути крихким, злегка липне до рук. Кладемо його в холодильник на 1 год.
ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом
Тісто ділимо на 5 частин. З пергамента вирізаємо 6 однакових прямокутників (5 для медового і 1 для макового тіста) розміром 24*33 см. Кожну 1/5 частину медового тіста розкачуємо по розміру пергамента та випікаємо при t180℃ до золотистого кольору (у мене випікався 7-8 хв.). Тісто я розкачую одразу на пергаменті, підсипаючи з двох боків борошном.
Готуємо макове тісто. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, амоній, та сухий мак. Потрохи просіюємо борошно, гарно збиваємо. Виходить не густе тісто.
На дно форми з бортиками кладемо пергамент, виливаємо тісто та випікаємо при t 150℃ до готовності.
У мене випікався 30 хв., але перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Коли маковий корж вистигне, розріжте його вздовж на 2 частини.
Для крему збийте масло до пишної маси, далі, по ложці додаючи згущене молоко, збийте до однорідної маси. В кінці збивання за бажанням можна додати пару ложок коньяку.
Кожен корж перемащуємо кремом і складаємо в такій послідовності: 2 медові – 1 маковий – 1 медовий – 1 маковий – 2 медових. Підрівнюємо краї.
Верх прикрашаємо за бажанням, я посипала меленими горішками.
ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу
Ну, і пам’ятаєте: заварюєте собі каву + відрізаєте шматочок пляцка = закочуєте очі від задоволення собою і смаком та насолоджуєтеся життям .
Обов’язково приготуйте це пляцок, він вам точно сподобається.
Смачного вам пляцка та гарного настрою ❤