Смачні пухові пиріжки — ви закохаєтеся в це тісто, пиріжки з нього ідеальні

Сьогодні я вам розповім, як зробити дивовижно ніжні і просто шалено смачні пухові пиріжки з повидлом у духовці. Покроковий рецепт з фото допоможе розібратися з усіма тонкощами замісу здобного дріжджового тіста, освоївши приготування якого, ви зможете пекти не тільки пироги з солодкою начинкою, але всілякі булочки, рогалики та плюшки.

По суті, принципи та секрети замісу будь-якого дріжджового тіста однакові – якісні продукти та дотримання пропорцій. Адже якщо банально переборщити з борошном, випічка вийде щільною та важкою. Але з такими красивими пиріжками свято буде по-домашньому затишним, смачним та обнадійливим. Стіл ломиться від частування, а руки тягнуться до пиріжків! Дуже смачні пухові пиріжки із здобного дріжджового тіста на молоці. Вдалий рецепт: не на раз, а для постійного використання. Спробуйте вам теж сподобається.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

На опару:

  • 300 мл теплого молока,
  • 40 г сирих дріжджів,
  • 2 стол. ложки цукру,
  • дрібка солі,
  • 5 стол. ложок борошна

Для тіста:

  • 1 склянка цукру,
  • 1/3 чайні. ложки солі,
  • 70 г вершкового масла (розтопити),
  • 3 яйця,
  • 1 кг борошна

Начинка:

  • Джем або повидло або люба друга начинка за вподобанням

Як готувати смачні пухові пиріжки:

Робимо опару. Все змішуємо і залишаємо на 20 хвилин: дріжджі запрацюють, опара підніметься шапочкою. Замість сирих можна взяти сухі дріжджі – у 3 рази менше. Кладемо в опару інші продукти:

Замішуємо тісто. Я це роблю в комбайні насадкою “гак”, борошна йде менше (приблизно 750 г).

ЩЕ ПИРІЖЕЧКИ: ❤ Знаменита турецька самса, яка покорила весь світ. Тісто та начинка тануть у ротІ

Руками замішуємо до однорідності, тісто м’яке, але не забите борошном. Накриваємо рушником та залишаємо на 1 годину.

Коли тісто підніметься у 2-3 рази, обминаємо його та залишаємо ще на півгодини.

Викладаємо на стіл, ділимо на невеликі шматочки, скачуємо їх у кульки. Накриваємо рушником, залишаємо на 15 хвилин.

Ліпимо пиріжки: розминаємо кульку пальцями в круглий коржик, у середину кладемо начинку (наприклад, повидло).

Защипуємо звичним способом.

Пиріжки укладаємо в змащену маслом форму (впритул, як на фото).

Залишаємо на вистоювання (25-30 хвилин). Потім змащуємо верх пиріжків збитим яйцем (можна влити ложку молока).

Випікаємо у розігрітій духовці: 170 °, 30 хвилин. Коли пиріжки зарум’яняться, проколюємо дерев’яною шпажкою і, якщо на ній не буде слідів тіста, виймаємо.

ЩЕ ПИРІЖЕЧКИ: ❤ Найсмачніші булочки-рогалики з вареним згущеним молоком

Берем з краю, від’єднуємо пиріжок – справді пухнасті та дуже смачні. Спробуйте! Смачного всім! ❤

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Світ рецептів
Смачні пухові пиріжки — ви закохаєтеся в це тісто, пиріжки з нього ідеальні
Торт без випічки з пряників та оригінального крему з ряжанки