По суті, принципи та секрети замісу будь-якого дріжджового тіста однакові – якісні продукти та дотримання пропорцій. Адже якщо банально переборщити з борошном, випічка вийде щільною та важкою. Але з такими красивими пиріжками свято буде по-домашньому затишним, смачним та обнадійливим. Стіл ломиться від частування, а руки тягнуться до пиріжків! Дуже смачні пухові пиріжки із здобного дріжджового тіста на молоці. Вдалий рецепт: не на раз, а для постійного використання. Спробуйте вам теж сподобається.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
На опару:
- 300 мл теплого молока,
- 40 г сирих дріжджів,
- 2 стол. ложки цукру,
- дрібка солі,
- 5 стол. ложок борошна
Для тіста:
- 1 склянка цукру,
- 1/3 чайні. ложки солі,
- 70 г вершкового масла (розтопити),
- 3 яйця,
- 1 кг борошна
Начинка:
- Джем або повидло або люба друга начинка за вподобанням
Як готувати смачні пухові пиріжки:
Робимо опару. Все змішуємо і залишаємо на 20 хвилин: дріжджі запрацюють, опара підніметься шапочкою. Замість сирих можна взяти сухі дріжджі – у 3 рази менше. Кладемо в опару інші продукти:
Замішуємо тісто. Я це роблю в комбайні насадкою “гак”, борошна йде менше (приблизно 750 г).
ЩЕ ПИРІЖЕЧКИ: ❤ Знаменита турецька самса, яка покорила весь світ. Тісто та начинка тануть у ротІ
Руками замішуємо до однорідності, тісто м’яке, але не забите борошном. Накриваємо рушником та залишаємо на 1 годину.
Коли тісто підніметься у 2-3 рази, обминаємо його та залишаємо ще на півгодини.
Викладаємо на стіл, ділимо на невеликі шматочки, скачуємо їх у кульки. Накриваємо рушником, залишаємо на 15 хвилин.
Ліпимо пиріжки: розминаємо кульку пальцями в круглий коржик, у середину кладемо начинку (наприклад, повидло).
Защипуємо звичним способом.
Пиріжки укладаємо в змащену маслом форму (впритул, як на фото).
Залишаємо на вистоювання (25-30 хвилин). Потім змащуємо верх пиріжків збитим яйцем (можна влити ложку молока).
Випікаємо у розігрітій духовці: 170 °, 30 хвилин. Коли пиріжки зарум’яняться, проколюємо дерев’яною шпажкою і, якщо на ній не буде слідів тіста, виймаємо.
ЩЕ ПИРІЖЕЧКИ: ❤ Найсмачніші булочки-рогалики з вареним згущеним молоком
Берем з краю, від’єднуємо пиріжок – справді пухнасті та дуже смачні. Спробуйте! Смачного всім! ❤